onsdag den 17. april 2013

tykke og luftige LCHF-pandekager med hytteost




Endnu en gang er jeg blevet fristet hos Jane aka madbanditten, da hun postede disse lækre tykke, amerikanske pandekager i ægte LCHF-stil. De blev lavet til en lækker luksusmorgenmad i søndags - uhm... jeg elsker weekender med ekstra tid til morgenhygge. De kan dog også sagtens laves dagen i forvejen og spises til morgenmad på hverdage. Hverdag er jo en fest, så hvorfor ikke fejrer den med pandekager?
De bliver ret sikkert lavet igen næste gang hytteosten komme besøg i mit køleskab. Det er nemlig en sjælden gæst, da jeg forsøger at holde mig til smør, ost, fløde og lidt creme fraiche, når det gælder mælkeprodukterne. Mon ikke disse også kan laves med kokosmælk? Det vil jeg i hvert fald forsøge.

tykke og luftige LCHF-pandekager med hytteost
(ca. 8 stk.)

2 æg
3 past. æggehvider
100 g hytteost 4,5 %
½ tsk bagepulver
½ tsk vanillepulver*
2 spsk kokosfiber
1 nip salt
smør eller kokosolie til stegning

fremgangsmåde:
1) Pisk æggehviderne stive i en skål.
2) Blend æg og hytteost med stavblenderen i en anden skål. 
3) Tilsæt vanillepulver og salt til æggemassen og blend.
4) Pisk æggemassen ind i de stive æggehvider.
5) Bland bagepulver med kokosfiber og pisk dem i dejen til sidst.
6) Smelt fedtstof på panden og bag pandekagerne til de er gyldne på begge sider.

tip!
*Jeg lavede mine unden, da jeg gerne ville bruge pandekagerne til en toast med pålæg og ost. De blev derfor helt neutrale i smagen. Kokosfibrene er lidt søde i smagen, men tilsæt evt. lidt sødning, hvis du ønsker en sød pandekage.


gyldne pandekager på panden...
lækre tykke og luftige...
en hel stak pangekager klar til fyld...

forslag til fyld #1 nutella/ nøddecreme & banan

forslag til fyld #2 ost & hjemmelavet hindbærsyltetøj

forslag til fyld #3 ost & kyllingepålæg = toast!

...enjoy!

3 kommentarer:

  1. Ellers kan du lave min version som jane linket til, jeg tror sagtens at du kan bruge kokosmælk i dem.

    Jeg kan ikke helt forlige mig med kokosfibrenes søde smag til ost g skinke.
    Havde i går lavet nogle cheddar muffins med kokosfibre istedenfor mandelmel g jeg synes altså at det smagte en del gennem selvom jeg godt kan lide kokos

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henriette,
      Det har jeg ikke lige set, men der ryger kokosmælk i disse næste gang.
      Hehe... Jeg synes nu de fungerede fint, men har også set en udgave med fiberHUSK, så det bliver det nok til toast'en næste gang.
      Uhm... der fik jeg da lige lyst til ostemuffins ;-P
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hej �� måske kunne man udskifte kokos fibrene med sesam mel? Det bruger jeg i burger bollerne og det er perfekt KH frk Hall

    SvarSlet