lørdag den 6. april 2013

vanilleis med cookie dough & chokolade




Da jeg lavede de lækre protein snickers, blev jeg ret vild med peanutmassen. Den smager som cookie dough og jeg fik bare lyst til at eksperimentere med den i en gang is - en stor konkurrent til min ven i nøden, Ben&Jerry ;-)
Basen er min traditionelle vanilleflødeis og ud over en portion af proteinmassen trillet i små kugler tilsatte jeg en rest sukkerfri hvid chokolade og mørk chokolade 85 %. Den bitre mørke og meget søde hvide chokolade gav isen et løft om komplementere cookie dough-kugler i den cremede vanilleis rigtig godt.
Da jeg ikke har ismaskine og i stedet måtte røre i den under indfrysning bliver den meget tæt (læs: færre luftbobler) og skal stå uden en halv times ind inden servering. Det vil være en fordel af lave den samme dag, som den skal spises, så den måske blot er på frost fire-fem timer og stadig lidt cremet, når den skal serveres.

vanilleis med cookie dough & chokolade

vanilleis
4 past. æggeblommer
2 spsk Sukrin (evt. mere for en sødere is)
1 spsk vanillepulver
3½ dl økologisk piskefløde

cookie dough
2 store spsk crunchy peanutbutter
1 scoop proteinpulver med vanillesmag el. lign.
1½ spsk SukrinMelis
30 g salte peanuts
ca. ½ dl lunken vand

øvrigt fyld
en håndfuld hakket chokolade - evt. flere slags

fremgangsmåde:
1) Bland ingredienserne til cookie dough-kuglerne - tilsæt vandet lidt efter lidt til dejen bliver fast og kan trilles i små kugler. Sæt på frost, mens isen klargøres.
2) Pisk æggeblommer med Sukrin og vanille til det er skummende.
3) Pisk fløden til skum.
4) Vend forsigtigt æggesnapsen i flødeskummet.
5) Kom isen i en form og lad den fryse en times tid - rør evt. forsigtigt i den hvert 20.-30. min.
6) Hak chokolade og vand den i den let frosne is sammen med cookie dough-kuglerne.
7) Frys isen yderligere 3-4 timer.




...enjoy!

7 kommentarer:

  1. MUMS.. ville give min højre arm for sådan en portion lige nu!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sussi,
      Den er også næsten forbudt - i hvert fald i smagen, men kan spises med langt bedre samvittighed end mine venner - fjender Ben&Jerry ;-P
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hvilke protein pulver bruger du søde sveske?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Her det faktisk casein i cookies&cream-variant, jeg har brugt.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Nu stiller jeg masser af dumme spørgsmål, da jeg selv er slave af Ben & Jerry Cookie Dough.
    Er dette "ok" som LCHF? Selvfølgelig i små mængder...
    Hvilket proteinpulver bruger du? Synes dem jeg kan finde er smækfulde af sukker

    SvarSlet
  4. Hvis du vælger de mærker i protein pulver der enten hedder: In2zym eller Bodylab, så er der ikke sukker i :-) MVH Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte,
      Tak for tippet.
      Herhjemme er alt proteinpulver dog udskiftet til risprotein, da valle ikke er så godt for hverken jeg eller kæresten ;)
      Men nu er tippet i hvert fald givet videre til andre læsere herinde, tak.
      God påske!
      - frk. sveske

      Slet