lørdag den 28. juli 2012

low carb hørfrøbolle på 70 sek

den færdige bolle - ja! den ser virkelig underlig ud...

Af en eller anden grund, så har jeg altid svært ved at finde på aftensmad fredag aften - særligt, når jeg er alene hjemme. Det bliver så tit sen aftensmad, fordi jeg skubber beslutningen foran mig. Men god ost i køleskabet fristede til sandwich og dertil har Heidi afprøvet opskriften fra food.com. Perfekt opskrift på en low carb bolle, som er nem at bikse sammen og skal bages bare 70 sekunder i microovnen (ja, fyyy!). Lidt ekstra tid i ovnen kunne måske danne lidt skorpe. Smagen er lidt ægge-agtig, men bliver neutral med det rigtige fyld. Det er en bolle, som fylder godt i maven ;) Den er også lidt tung i kalorieregnskabet, men jeg halverede smørret til en enkelt spiseske (= 12 g) og synes, det fungerede fint. Konsistensen minder meget om øvrige kornfrie boller - den er svampet. Try it!

low carb hørfrøbolle på 70 sek
(1 stk.)

1-2 spsk smør
1 stort æg
4 spsk malet hørfrø (= 3 spsk hele hørfrø)
½ tsk bagepulver
et drys salt

fremgangsmåde:
1) Smelt smøret i en skål med rund bund.
2) Pisk ægget i det smeltede smør.
3) Bland bagepulver og salt i hørfrøene.
4) Kom den tørre blanding i smør-ægge-blanding og pisk sammen til ensartet masse.
5) Sæt skålen i microovnen 70 sek.
6) Lad bollen afkøle et par minutter i skålen, inden den vendes ud på en rist. Den skal evt. løsnes lidt i kanterne.

Brug fx bollen som sandwich- eller burgerbolle.

den rå dej...

den bagte bolle...

den færdige bolle med det meget mærkelige udseende...

skøn svampet krumme...

'double cheese' sandwich

Velbekomme!

12 kommentarer:

  1. Den ser ret spøjs ud, men hvor er det genialt! Jeg er os ret god til det med at udsætte aftensmaden pga. manglende ide'er, så den her kommer lige i gemmerne til en anden dag. ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tanja,
      Den er spøjs, men fungerer fint som en hurtig og mættende løsning på en low carb bolle.
      Lad mig gerne høre, hvad du tænker om den, når du har smagt :-P
      - frk. sveske

      Slet
  2. Super at du har prøvet den! Og ja, den er ret spøjs i konsistens umiddelbart, men første gang jeg lavede den, lod jeg den ligge på en rist med fluenet over en dags tid, og det bliver den lidt mere "skorpeagtig" af. Men tror helt sikkert også at en tur i ovnen (eller måske en brødrister?) kan hjælpe lidt.
    Den har i hvert fald den fordel at den er supernem og hurtig, når man lige får lyst til en burger eller sandwich. Jeg har tænkt mig på et tidspunkt at prøve at fryse en ned, og se hvordan den bliver - så går det endnu hurtigere med madpakken en dag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heidi,
      Tak for tippet.
      Jeg tror dog ikke lige, at den bliver en, jeg laver og gemmer. Men en tur i ovnen eller på brødristeren vil jeg forsøge mig med.
      Den er NEM og smagen er fin.
      - frk. sveske

      Slet
  3. Den ser mega lækker ud! Tror du man kunne lave den uden smør? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sophie,
      Jeg halverede smørret til en enkelt spiseske, så prøv da uden eller evt. med et par skefulde fløde eller god olie. Så bør du nok smøre skålen den bages i, så den ikke sidder fast.
      - frk. sveske

      Slet
  4. Nøj hvor smart!:-)

    Nu er jeg jo lidt salmonellafrskrækket... Tror du, man kan regne med, det er væk efter 70 sekunder i mikroovn?

    Kh Trine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Trine,
      Den er smart og nem!
      Jeg vil ikke være så bage for salmonella med gode øko æg, som er blevet opvarmet, for den skål og indhold bliver virkelig varm.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. Den ser spøjs ud, men nemme opskrifter er altid velkomne.

    Maler du hørfrø i kaffemølle? (jeg har ikke en endnu)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej bag hækken ;)
      Ja, det er de nemlig også hos mig. Jeg skal jo for det mest kun lave mad til en, så nemme løsninger er skønne.
      Jeg har heller ingen kaffekværn, så jeg brugte blot min minihakker. Det bliver måske ikke helt så fint mel, men de bliver helt knust, så det fungerer fint.
      - frk. sveske

      Slet
  6. Flere mangler kan påpeges i mit køkken, men en af dem er at jeg ikke har en mikrobølgeovn - så tror du man kan lave bollen i en alm ovn? Er i så fald godt klar over at det tager mere end 70 sek;)

    SvarSlet
  7. Uh tak for at redde eftermiddagen :) bhv-barn ønskede sig en bolle fra Kvickly og dette blev så det hurtige og bedre alternativ. Udskiftede det halve af hørfrø-melen med hjemmelavet mandelmel. Helt vellykket og lækkert med en tyk skive havarti og smør.

    SvarSlet