tirsdag den 31. juli 2012

coleslaw med kål, courget & rødder

 
Med en fuld grøntsagsskuffe havde jeg bare lyst til råkost i går. Der blev revet og snittet, så vi fik denne skønne coleslaw som tilbehør til soyamarineret kylling. Det var en dejlig sprød og smagfuld kombination.

coleslaw med kål, courget & rødder
(stor portion)

3-4 mellemstore gulerødder
½ lille spidskål
½ courget
½ broccoli (minus stokken)

2-3 dl græsk yoghurt
saft af ½ citron
3-4 spsk agavesirup
salt, peber
evt. god 2-3 spsk. mayonaise

evt.
tørrede abrikoser
soyaristede mandler/ kerner*

fremgangsmåde:
1) Riv gulerødder og couget groft. Snit spidskål fint og del broccolien i helt små buketter. Kom alle grøntsagerne i en stor skål.
2) Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med citron, agave, salt og peber. Ved dressingen i grøntsagerne - hold evt. lidt tilbage til du se, hvor 'dækket' grøntsagerne bliver.
3) *Soyaristede mandler/ kerner: Hak en håndfuld mandler groft og kom den på en varm pande sammen med en håndfuld græskar- og en håndfuld solsikkekerner. Rist til de tager farve. Tilsæt til sidst ½ dl vand og en god sjat soya. Rør rundt til væsken er fordampet og lad blandingen køle af før severing.

Marinaden til kyllingen var lavet efter denne opskrift, dog uden ingefær da det ikke lige var på lager.

6 kommentarer:

  1. Den må jeg prøve, det ser SÅ lækkert ud!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rikke,
      Det er en dejlig kombination, så den kan du roligt afprøve.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Jeg elsker salater med spidskål og har lige netop spist spidskålsalat med purlög, avocado og lidt feta sammen med en let hjemmebikset yoghurtdressing og krebsehaler. HAPS!.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marian,
      Jeg har også fået en helt ny glæde ved kål - spidskål og hvidkål her i den lyse tid.
      - frk. sveske

      Slet
  3. Den blev da lige lavet til frokosten. Mums, den smagte godt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Sådan! Dejligt, den også faldt i din smag.
      Jeg har netop lavet endnu en portion, med de ekstra snittede grøntsager i køleskabet, til madpakken i morgen :-)
      - frk. sveske

      Slet