Tatjana postede i fredags en lækker tærte med tærtedej uden korn og den måtte da straks afprøves. Jeg er glad for tærter, særligt til at rydde ud i køleskabet ;-) Det blev den også brugt til i denne omgang - for en pose spinat skulle bruges, så jeg tog chancen og brugte frisk spinat - men men den afgav for meget væske. Væsken flød heldigvis ovenpå, så bunden forblev dejlig sprød. Det er så lige en note til mig selv, at spinaten skal være det frosne variant og godt vredet en anden god gang.
den forbagte tærtedej
kornfri spinattærte med kylling
dej:
150 g smør
100 g kokosfiber
50 g sesamfrø
2 spsk fiberHUSK (den gule)
1 tsk salt
1 æg
æggemasse:
5 æg
100 g hytteost - evt. med Karolines med smag af fire slags løg
½ tsk tørret chili
salt, peber
fyld:
300 g kyllingfilet
200-300 g optøet hakket spinat
50 g feta
fremgangsmåde:
1) Bland kokosfiber, fiberHUSK, sesamfrø og salt.
2) Smuldr smøret i de tørre ingredienser til det samler sig til en dej.
3) Ælt tilsidst ægget i dejen.
4) Rul dejen ud mellem et stykke bagepapir og husholdningsfilm - filmen øverst.
5) Forbag tærtebunden ved 180 grader varmluft i 12 min.
6) Vrid spinaten og skær kyllingen i tern. Fordel både spinat og kylling på den forbagte bund.
7) Pisk eller blend æggene med hytteosten og hæld massen ud over fyldet. Top med smuldret feta.
8) Bag tærte 20-30 min ved 180 grader varmluft. (Læg evt. stanniol over tilsidst, så kanterne ikke bliver brændt)
klar til ovnen...
nem tomatsalat
Tilbehøret til tærte blev en let omgang tomatsalat af diverse blandede tomater - cherrytomater, blommetomater, san marzano tomater. Med dressing efter af lidt olivenolie og god balsamico, drysset med frisk hakket basilikum efter inspiration fra Jane.
lækker tallerken med skønne farver...
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar