søndag den 29. juli 2012

jordbærkage - uden mel & sukker



De danske jordbær er på retur, men på vej hjem fra lufthavnen i går, blev der købt to lækre bakker med hjem. De er bare helt vildt gode og fulde af sødme. Sidste uges sol har gjort godt. Derfor lavede jeg i går denne sommerkage, for at bringe lidt solskin i det regnvåde vejr. Derudover var det også den perfekte 'velkommen hjem'-kage til kæresten, der nød den ligeså meget som mig. Vi spiste det første stykke helt nylavet, men den var klare bedre efter den var kølet helt ned. Helt kold kom smagen af marcipan (i kombination med mandelessens) mere frem og bragte sødme til kagen. Desuden fik den lige et drys Sukrinmelis på toppen. Det klæder den både i udseende og smag.

Jeg lavede den ud fra en kombination af Janes og Charlottes opskrifter. Skulle dog lige have den ganget lidt ned, da min springform kun er 20 cm. Det er vist også meget godt, for en større kage ville også bare blive spist.

jordbærkage
(20 cm springform)

kagebund
3 store æg
1-2 spsk Sukrin
3 spsk fløde 38 %
½ tsk vanillepulver
½ spsk fiberHUSK
3 spsk kokosfiber
1/4 tsk bagepulver
evt. ½ tsk mandelessens
evt. 20-30 g revet sukkerfri marcipan
40 g mørk chokolade min. 70 %

flødecreme
1 dl fløde 38 %
2 tsk Sukrin+
2-3 tsk Sukrinmelis
½ tsk vanillepulver
evt. ½ dl græsk yoghurt

300 g jordbær
evt. drys af Sukinmelis

fremgangsmåde:
1) Pisk æggene skummende med Sukrin.
2) Bland vanille, fiber, kokosfiber og bagepulver.
3) Pisk de tørre ingredienser i æggene sammen med fløde og evt. mandelessens.
4) Rør til sidst revet marcipan i.
5) Beklæd en springform med bagepapir og bred dejen ud i bunden.
6) Bag kagen ved 175 grader i ca. 15 min. til den bliver gylden på toppen.




7) Tag kagen ud og bræk mørk chokolade i mindre stykker over bunden. Sæt kort kagen i den slukkede ovn, så chokoladen smelter og kan smøres ud i et jævn lag.
8) Lad kagen køle af, så chokoladen sætter sig evt. på køl.
9) Pisk fløde til skum med sødemiddel og vanille. Rør evt. ½ dl cremet yoghurt i til sidst.
10) Fordel flødecremen på bunden og pynt med jordbær i ønskede stykker.




12 kommentarer:

  1. Hvilken marcipan og chokolade bruger du?
    Knus Laura

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Laura,
      Jeg brugte en rest sukkerfri marcipan fra Anton Berg og en mørk chokolade fra Feodora med 75 % kakao.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Vil det ske noget ved at droppe kokosfibre? Eller er der et alternativ? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pernille,
      Det er kokosfibrene som danner kagebunden sammen med æggene. Derfor tror jeg ikke, du kan hverken erstatte eller udelade dem i denne opskrift.
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hvor mange kalorier indeholder den ca? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Uh, det har jeg ikke spekuleret i - det er jo en kage fyldt med gode sager.
      - frk. sveske

      Slet
  4. Hvor er den smuk :)
    Mon ikke den også kan bruges med hindbær og blåbær- nu hvor jordbær er på retur ....

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Henriette.
      Jeg var også ret stolt, så der blev lige skudt nogle billeder.
      Det kan den bestemt. Hindbær og/ eller brombær tænkte jeg også ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  5. Jeg har ikke kunnet opdrive kokosfibre nogen steder!
    Jeg har været i Føtex, Super Best, Netto og helsekosten. Ingen af dem havde hørt om det.
    Hvor køber du det henne?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,
      Jeg har vist overset din kommentar, men hermed svar.
      Jeg køber det online i helse-webshops fx hos viivaa.dk
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  6. Kan man bruge sukrin eller sukrinmelis istedet for sukrin+?:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,
      Du kan sagtens erstatte med Sukrin og bare dobble mængden, da Sukrin+ skulle søde dobbelt så meget som Sukrin.
      KH
      - frk. sveske

      Slet