søndag den 17. februar 2013

low carb protein 'snøfler'

 

Fredagens postworkout snack stod i proteinernes tegn. Jeg er fornylig blevet opmærksom på Mortens blog, proteinopskrifter.dk, hvor han blogger en masse opskrifter med protein og flere er også forholdsvis low carb eller kan laves low carb. Derinde blev jeg inspireret af opskriften på low carb proteinkugler, som jeg ændrede lidt og dermed fik nogle kugler, som smager af 'Snøfler' efter kærestens udsagn (læs: det er et kvalitetsstempel fra hans side). Portionen er allerede væk og han har bestilt en omgang mere, måske den skal laves i dag...

low carb protein 'snøfler'
(10 stk.)

55 g mandelmel
35 g proteinpulver med chokoladesmag
15 g blendede/ grofthakkede mandler
10 g SukrinMelis eller anden sødning
40 g kokosmælk
½-1 tsk romessens efter smag

50 g mørk chokolade til overtræk

fremgangsmåde:
1) Bland de tørre ingredienser godt sammen med essensen.
2) Tilsæt lidt kokosmælk ad gangen og ælt massen ensartet. Stil den på køl en halv times tid.
3) Tril massen til kugler i passende størrelse.
4) Smelt chokolade over vandbad og dyb kuglerne heri.
5) Sæt kuglerne på køl eller frost så chokoladeovertrækket stivner.



Velbekomme!

10 kommentarer:

  1. Lyder lækkert! Kan man mon lave dem uden proteinpulver med chokoladesmag? Evt. med neutralt proteinpulver og kakao? Eller helt uden proteinpulver (synes nemlig ofte det smager igennem)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marianne,
      Jeg tror godt, du kan erstatte med neutralt pulver og kakao, hvis du foretrækker det ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Åh dem skal jeg da prøve at lave, når jeg får hentet mit proteinpulver - altså i en weekend, for søde sager på hverdage skal være slut ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina,
      Her må de søde sager godt nok også sparkes ud på hverdagen igen.
      Lad mig gerne høre, hvad du synes, når du får den afprøvet :-)
      God aften.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hej Sveske,
    Jeg har også lavet nogen af proteinkuglerne fra Mortens side. Jeg synes dog de er lidt tørre i det, og jeg tilsætter derfor smør eller kokosolie :) Kh Denice

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Denice,
      Okay, det synes jeg nu ikke er tilfældet med disse. Dog er fedststof altid godt :-)
      God aften.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Super lækre, selv om første portion står i fryseren var jeg nødt til at smage fra skålen :)
    Hvis man fugter håndfladerne med vand er de super næmme at rulle til kuler selv om dejen skulle være lidt fugtig. Har brugt 70% orange chokolade og det giver er super smag.
    Tak for en lækker opskrift der skal bruges igen og igen.
    Hilsen Gunhild

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunhild,
      De er nemlig lækre! Er vild med konsistensen - har også overtrukket endnu en portion i dag.
      Tak for tippet.
      God weekend.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. Det er så lækre at jeg er nødt til at lave en ny portion idag, og jeg har enda nogle tilbage fra i lørdags :) Denne gang vil jeg prøve at rulle dem i kokos og se hvad min store teenager siger til dem.
    De bliver et fast indskud på kommende "slikbord" hos mig.
    KH Gunhild

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej igen,
      Jeg har også haft rullet en protion i kokosmel - mums!
      Der er da også blevet fortæret en portion hos mig over weekenden (læs: og jeg er igen alene hjemme = Ups!), så det er godt, der kun er gode sager i (læs: hvis essensen trækkes fra).
      KH
      - frk. sveske

      Slet