torsdag den 31. maj 2012

madbudget maj 2012


Maj er omme og endnu en måneds madbudget må under kikkerten. Denne måned har været helt uden korn (carb-andelen er også gået i nul) for mit vedkommende og diverse (bagerbesøg) er skåret helt væk. Det ses tydeligt på diverse-andelen, som i denne måned udgør blot 6 %. Der er blevet købt mere kød, men lageret i fryseren er faktisk tømt her ved slutningen af måneden, så der må fyldes op igen snarest. Mejeri-andelen udgøres hovedsageligt af æg, som er blevet min nye favorit til morgenmad.

Jeg droppede ellers min mission om at komme under 2.000 kr. pr. måned, men men så er det ikke gået værre eller bedre end, at forbruget for maj røg under 2.000 kr. Det er jeg faktisk ret overrasket over, men det kan blandet andet skyldes, at der i denne måned ikke er blevet købt fødevarer i helsekosten*. Bagværket er indskrænket en smule i mit forsøg på at spare på snacks'ene. Dog har jeg efterhånden også lager af de fleste skønne kornfrie ingredienser til lækkerier.

Hvad er der så blevet handlet for?

Det samlede forbrug for maj landede på: kr. 1.966,66.

Fordelingen så således ud:

*NB! Indkøbet i helsekosten i UK er ikke medtaget på madbudgettet.

onsdag den 30. maj 2012

burgerboller aka blomkålsdeller


I går vendte kæresten hjem og hvad er bedre end at fejre det med en gang burger helt uden korn selvfølgelig ;-) Sidst jeg lavede kornfri burger var det med disse broccoli 'fritter', men denne gang var der blomkål på lager og der skulle eksperimenteres lidt. Broccoli 'fritterne' blev for søde pga. mandelmelet, så jeg byttede lidt ud i opskriften og resultatet blev rigtig godt. Frygtede, at de ikke ville hænge sammen, men det var ikke noget problem, da de først kom på panden og fik en dejlig skorpe. Dellerne er dejlig svampede og krydderier samt lækkert burgerfyld overskygger totalt smagen af blomkål - perfekt!

blomkålsdeller
(4 store til burger)

ca. 300 g blomkål
2 æg
5 spsk blendede frø/ kerner*
4 måleskeer HUSK (den grønne)
urtesalt
salt, peber
evt. tørret chili
kokosolie til stegning

*jeg brugte hørfrø, sesam og lidt solsikkekerner

fremgangsmåde:
1) Hak blomkålet fint i minihakkeren.
2) Bland blomkålet med de øvrige ingredienser og lad fibrene 'virke' kort.
3) Varm kokosolie på en pande og form blomkålsmassen til store flade deller direkte på panden.
4) Steg dellerne ved middelvarme i ca. 5 min. på hver side.

min åbne burger
- de mætter godt de deller ;-)

kærestens burger

morgenmad og frokost i en pande


Som nævnt tidligere så er æggene min redning, når der skal noget nemt på menuen og der ikke lige er taget kød op eller lysten til de store kreative udfoldelser ikke er til stede. Sidstnævnte satte weekendens sommervarme lidt en stopper for. Derfor kom der igen igen en gang æggekage/ omelet på menuen til min frokost i søndags. Det er så dejlig nemt og der den kan fyldes med alt det grønne, der lige er i køleskabet. Jeg laver typisk en stor portion, så der er til et par måltider, når jeg er alene hjemme. Denne var ligeledes lækker som morgenmad dagen efter. Jeg lavede min således:

æggekage med fyld
( 2 pers.)

4 æg
4 spsk fløde 38 %
2 håndfulde frisk spinat
4 ringe rød peberfrugt
6 cherrytomater
evt. lidt frisk rød chili
salt, peber
kokosolie eller smør til stegning

fremgangsmåde:
1) Pisk æg og fløde sammen med en gaffel.
2) Skær spinaten i grove strimler og del tomaterne på midten.
3) Rør spinaten i æggemassen sammen med salt og friskkværnet peber.
4) Varm en pande med kokosolie og og hæld æggene på. Kom peberfrugt og tomater i/ på og skru ned.
5) Bag æggekagen færdig på blusset eller sæt den i en 200 grader varm ovn, når den har sat sig.

min frokosttallerken
(spiste endnu en et kvart stykke af æggekagen)

min morgenmadstallerken

tirsdag den 29. maj 2012

lækker æblekage - uden korn & sukker


Mellem alle dagens praktiske gøremål fik jeg en eftermiddagspause hos min forældre, hvor jeg medbragte denne lækre æblekage. Opskriften har jeg fundet hos Jane. Kagen er dejlig svampet og fugtig. Perfekt med god creme fraiche eller måske is her i sommervarmen. Jeg synes dog ikke, at min rigtig er hævet. Jeg havde heller ikke creme fraiche, så det blev erstattet med halv fløde og halv græsk yoghurt 10 %. Desuden brugte jeg den gule fiberHUSK til bagning, men det er nok den grønne, som Jane har anvendt. Smagen var rigtig god, selv om den godt kunne tåle mere kanel efter min smag.

æblekage - uden korn & sukker
(3-4 pers.)

3-4 æbler
1-2 spsk Sukrin
2-4 tsk kanel
1 æg
100 g creme fraiche 38 %
2 spsk agavesirup
3 spsk hjemmemalet mandelmel
2 spsk fiberrigt kokosmel
1 spsk HUSK
1 tsk bagepulver

fremgangsmåde:
1) Skæl æblerne og skær dem i små tern. Vend Sukrin og kanel i æblerne.
2) Pisk ægget med creme fraiche og agavesirup.
3) Bland de tørre ingredienser i en skål og pisk dem let i dejen.
4) Vend æblerne i til sidst.
5) Kom dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
6) Bag kagen ca. 25 min. ved 200 grader - hold øje.

Servér kagen lun med kold creme fraiche eller vanilleis.

weekend lækkerier i billeder

frk. sveske søde proteinpandekager med mandelsmør og banan


frk. sveskes søde proteinpandekager med cashewnøddesmør og friske blåbær

frk. sveskes søde proteinpandekager med vanilleis, friske blåbær og lakridspulver

græsk yoghurt 10 % og fromage frais rørt med hindbær og crunchy nøddedrys



æblekage med creme fraiche
(opskrift er på vej)

Tre dejlige fridage (+ fredag) er nu gået og jeg har fået indtaget en del lækkerier, som I her kan se på billederne.

Håber, I har haft en dejlig Pinse og ligeledes nydt den med lidt lækkerier.

Ha' en skøn tirsdag!

mandag den 28. maj 2012

kødboller i indisk curry med squashraita


Kødboller i indisk curry er måske ikke lige en oplagt ret at kaste sig over i sommervarmen. Det var dog alligevel, hvad jeg gjorde søndag aften. Opskriften er fra det nyeste nummer af magasinet Mad! (Nr. 05 - 21. maj-24. juni 2012). Jeg måtte dog ændre lidt i ingredienserne, da jeg ville bruge, hvad jeg havde.

For første gang forsøgte jeg mig med at stege kødbollerne i ovnen - det er ikke sidste, for det var virkelig nemt. Curry'en er skønt krydret og raita'en er perfekt tilbehør sammen med blomkålsrisene. Sprød blomkål, cremet og krydret sauce samt lækker mild og blød yoghurt.

kødboller i indisk curry med squashraita
(2 pers.)

kødboller:
300-400 g hakket oksekød (eller kylling, lam, kalve, svin)
3 spsk fløde 38 % (min erstatning for 1 æg)
2 måleskeer HUSK (den grønne)
½ løg
evt. lidt frisk rød chili
salt, peber

currysauce:
1-2 spsk kokosolie
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk garam masala
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 ds hakkede tomater
boullion
saft af ½ limefrugt
2 spsk agavesirup
salt, peber

squashraita:
½ revet squash
200 g græsk yoghurt 10 %, drænet
urtesalt
peber

tilbehør:
blomkålsris
evt. mangochutney og friske koriander


fremgangsmåde:
1) Currysauce:  Hak løg og hvidløg. Varm olien op i gryde og svits løg, hvidløg og de øvrige krydderier kort. Tilsæt tomater, boullion og limesaft og lad saucen simre, mens kødbollerne laves. Smag til med agavesirup, salt og peber.
2) Kødboller: Rør ingredienserne til farsen og tril kødboller - cirka 3 cm i diameter. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 min. Kom dem derefter i saucen og varm igennem.
3) Squashraita: Bland den drænede yoghurt med revet squash. Smag til med salt og peber.

Servér kødbollerne i currysaucen oven på dampede blomkålsris og top med raita.

Velbekomme!

søndag den 27. maj 2012

ugens træning #1

Idéen til dette indlæg er tyvstjålet fra Trine, som blogger på Det sunde liv, men det er lavet på hendes opfordring. Måske I også vil finde det interessant med et kik i min trænings-dagbog?

Trods sommervarmen og aflyste hold i fitnesscentret har jeg haft en god træningsuge.

mandag: 20 + 20 min. cardio*. 20 min. styrketræning af ryg/ biceps

tirsdag: 45 min. cardio. Mave og ryg på bold

onsdag: 20 + 20 min. cardio. 20 min. styrketræning af bryst/ triceps

torsdag: træningsfri og besøg hos fys'en

fredag: 45 min. cardio. Mave og ryg på gulv

lørdag: 20 + 20 min. cardio. 40 min. styrketræning af ben/ ryg

søndag: 12 + 30 min. cardio. 30 min. styrketræning af bryst/ triceps

*dvs. 20 min cardio som opvarmning før styrketræning og 20 min cardio at slutte af på

Træning på 6 ud af ugens 7 dage er super tilfredsstillende. Mit mål er minimum 4 gange træning i løbet af ugen, men det har bare været en uge med plads til og behov for at blive rørt. Min træning hjælper mig i kampen mod overspændte muskler og smerter, da det sætter gang i blodgennemstrømningen. Jeg har godt nok været øm i vævet oven på turen hos fys'en i torsdags, men i dag på tredjedagen er det klart i bedring.
Til gengæld vralter jeg som en gås oven på gårsdagens bentræning - hvorfor skal det gøre SÅ nas i dagene efter sådan en omgang? (note til mig selv: måske det har noget at gøre med, at jeg ikke lige får/ har bentræning på programmet hver uge).  På den anden side, så virker det, når musklerne kan mærkes efterfølgende. Det er tegn på, at de er ved at reparere sig selv og vokse sig stærkere og større :-)

aubergine lasagne med kødsovs


Fredag aften kom der endnu en gang lasagne på menuen herhjemme og selvfølge i den kornfrie variant - dvs. ingen lasagneplader af pasta. Her er auberginer og courgetter en perfekt erstatning og det fungerede over al forventning. Jeg har plukket lidt fra forskellige opskrifter på nettet, så der er ingen konkret kilde til denne. Jeg vil blot gøre opmærksom på, at det er en gang aftensmad, som kræver god tid. Heldigvis passer tingene sig selv i ovnen i lang tid ad gangen. Jeg kom bare for sent i gang, så var virkelig sulten, inden der kom mad på bordet. Undervejs fik jeg dog inviteret brormand til at spise med, da der var rigeligt til to personer og det var længe siden, vi havde snakket. Superhyggeligt. Lasagnen faldt også fint i hans smag. Prøv den! Jeg har i hvert fald godkendt opskriften ;-)

aubergine lasagne med kødsovs
(2 pers.)

2 auberginer eller evt. 1 courgette som den ene*
salt
olivenolie
1 kugle frisk mozzarella

kødsovs:
400-500 g oksekød
½ l hakkede konserves tomater eller mosede tomater på flaske
evt. frisk rød chili
2-3 fed hvidløg
tørret basilikum
tørret oregano
paprika
boullion
salt, peber

ostesovs:
150-200 g hytteost fx Arlas øko-variant med 4,5 % fedt
½ dl fløde 38 %
1 æg
salt, peber

*Jeg brugte en af hver og de var begge af middel størrelse

fremgangsmåde:

 1) Skær aubergine og courgette i ca. 1 cm tykke skriver på langs og drys med salt. Læg dem på et rent viskestykke og lad dem stå 30 min.

2) Svits kødet til kødsovsen og lad det simre med de øvrige ingredienser. Den bliver kun bedre af at simre længe, så tomaterne koger ind.

3) Skyl aubergine-/courgette-'pladerne' fri for salt og dup dem tørre. Pensl med olivenolie på begge sider og bag dem ved 200 grader i 30 min. - vend dem, når halvdelen af tiden er gået.

4) Rør imens ingredienserne til ostesovsen sammen til en ensartet masse - kan evt. blendes, hvis du ikke vil have klumperne fra hytteosten.

5) Læg nu lagvis kødsovs, ostesovs og aubergine-/ courgette-'pladerne' i et ovnfast fad. Sørg for at slutte med ostesovs øverst og top til sidst med frisk mozzarella.

6) Bag lasagnen ved 200 grader i 35-45 min. Hold øje så toppen ikke bliver for mørk. Lad lasagnen hvile minimum 10 min. inden den serveres.

7) Nyd lasagnen sammen med en grøn salat med olie-/eddike-dressing & godt selskab ;-)


Velbekomme!

lørdag den 26. maj 2012

weekend lækkerier #3 aka mango-/ kokosis


I fredagens eftermiddagsvarme fik jeg sådan lyst til is. Med inspiration fra den hurtige bananis blendede jeg en gammel rest frossen mango, som længe har puttet i fryseren.
En anden gang vil jeg klart foretrække selv at nedfryse en god moden mango frem for den der købes frossen (det var sådan en rest, jeg havde liggende). Smagen blev ikke rund nok, men derimod meget syrlig (kan jeg ellers godt lide) og skarp.

mango-/ kokosis
(1 pers.)

150-200 g frossen mango i tern
3 spsk kokosmælk
2-3 spsk agavesirup til den søde tand
evt. 2 tsk flydende kokosolie (for blodsukkerets skyld)
kokosmel til drys - gerne ristet

fremgangsmåde:
1) Blend alle ingredienserne til en ensartet masse. Lad evt. den frosne mango og kokosmælk tø en smule op inden, hvis blenderen ikke kan klare alt det frosne - var min blender nemlig ikke helt vild med.
2) Nydes straks.

torsdag den 24. maj 2012

en af de dage...

min fine orkidé fra kæresten

... hvor man (læs: jeg) bare har lyst til at stikke hoved helt ned i chokoladeskålen...

Sådan en dag har jeg haft i dag.

Jeg har en krop, som ikke helt vil samarbejde og det frustrerer i den grad mit hoved. Jeg har de sidste par uger fået spændingerne i skulder/ nakke tilbage, sammen med overspændte underarme og en smule brok fra ryggen måtte jeg igen i dag tilbage på briksen hos fysioterapeuten.
Jeg har ellers kunne holde de spændinger på afstand ved at føje noget styrketræning til min træning, men der har været travlt på jobbet og så har de sneget sig tilbage. Av, det var en hård omgang hos den kære fys, så jeg er virkelig hæmmet. Havde ovenpå den omgang lovet mig selv en fridag fra træning for at give kroppen ro.
Jeg er bare ikke god til at slappe af. Det endte med jeg ordnede en gang vasketøj og svang støvsugeren en tur i lejligheden, inden jeg lagde mig på sofaen til 20 minutters powernap (ellers ikke noget, jeg normalt praktiserer, da jeg ikke kan vågne igen).

Det er ikke noget, der passer mig at være vingeskudt på den måde. Jeg håber virkelig, at jeg oven på et par dage med smerter i vævet efter fys'ens behandling kommer i bedring. Det påvirker desværre mit humør en del og dermed kommer sukkertrangen væltende - det skal lige nævnes, at jeg kun er på dag to uden sukker (i denne omgang). Jeg har dog klaret den med nøddecreme og nødder indtil nu.

Varmen hæmmer godt nok også min lyst til køkken-kreationer, så det blev bare til en let omgang omelet her til aften, frem for den planlagte menu (mere om den i morgen, hvor jeg satser på at 'weekend' letter det hele en smule).

Lette og hurtige opskrifter på kornfri aftensmad modtages meget gerne...

God aften til jer derude ;)

onsdag den 23. maj 2012

min sundhed part II: kosttilskud

vitaminer & mineraler

sunde olier

mave & fordøjelse

andet godt

udrensning

I går modtog jeg en stor sending kosttilskud fra min vante helse-pusher, naturoghelse.dk. I dag kunne jeg så tage hul på min kosttilskuds-'planen' fra Frede Damgaard. Den ser ud som følger:

morgen:
1 spsk Udo's Choice
1 x Ominimin multivitamin (Biosym)
1 x Osteoform - calcium med magnesium og D-vitamin (Biosym)
2 x EPA-GLA+ (Biosym)
2 x hvidløgspiller (Danisan)
1 x B6-vitamin (Biorto)
1 x Chrom (Biosym)
1 x Mavel (Farmisan)
1 x Rosenrod (Natur Energi)

middag:
1 x Mavel (Farmisan)
1 x MultiB (Biosym)
1 x OmniC (Biosym)
1 x D-Sun (Biosym)

aften:
1 spsk Silicol (Bioforce)
1 x Ominimin multivitamin (Biosym)
1 x Osteoform (Biosym)
2 x EPA-GLA+ (Biosym)
1 x Zink (Biosym)
1 x Mavel (Farmisan)

før sengetid:
1 tsk NDS Classic 9 - probiotika (Engholm NDS)

Der er nok at holde styr på, så til en hjælp satte jeg lige en omgang mærker på toppen af alle bøtterne...


Den opmærksomme læser vil se, at jeg ikke har skrevet udrensnings-produkterne ind i 'planen'. Disse tilføjes først senere. Kroppen får lige lov til at vænne sig til ovenstående inden der tilføjes udrensende produkter.

Nu glæder jeg mig bare til at mærke, om de har en effekt og kan skabe bedre balance i min krop. Håber allermest på bedre en fordøjelse og øget energi.

tirsdag den 22. maj 2012

test: raw brazil nuts & mulberries


Da jeg for efterhånden nogle uger siden bestilte lækkerier hos rawandmore.dk røg disse nødder og bær med raw chokolade/ kakao med i min pakke.

Indholdet er:
paranødder (spirede), vildtvoksende morbær, rapadura, raw kakaopulver, raw blå agave nektar, koldpresset olivenolie, vanille og pink himalayasalt.

Jeg er ikke vildt begejstret for blandingen, da smagen af chokolade er for svag og paranødderne smager lidt 'jordet'. Til gengæld er det slet ikke utænkeligt, at morbær igen kommer i mine køkkenskabe, for de er lækre. Dog til jeg til dens forsvar sige, at den kan gøre det ud for en 'sød' snack med god samvittighed, men 59 kr. for 150 g er dyrt betalt god samvittighed.

Vil du selv afprøve den - kan den købes lige her.

spinat med hytteost, soltørrede tomater & mandler


Jeg er stod fan af nem aftensmad. Med inspiration fra Twin foods opskrift på bønnesalat med hytteost, soltørrede tomater og mandler, lavede jeg en nem udgave af næsten samme salat - erstattede blot de grønne bønner med frisk spinat. Salaten blev det nemme tillbehør til et krydret* kyllingebryst. Suppleret med chilidip af lækker mayo fra Rømer rørt med hot chilisauce og lidt frisk rød chili = lækker, sund OG NEM aftensmad.

*Jeg afprøvede et af de 'nye' krydderier fra Santa Maria på kyllingebrystet, som jeg fik i give-away'en fra Xenia. Det var kværnen 'BBQ & Grill Mesquite', som blev brugt til at krydre kyllingen og det er ikke sidste gang.

spinat med hytteost, soltørrede tomater & mandler
(2 pers.)

200 g frisk spinat
75 g hytteost (fx Arlas øko-variant med 4,5 % fedt)
50 g soltørrede tomater i strimler
1-2 spsk olie*
20 g finthakket rødløg
40 g grofthakkede mandler evt. ristede

*Jeg brugte 1 spsk af olien fra de soltørrede tomater, som var rapsolie.

fremgangsmåde:
1) Skyl spinaten grundigt i kold vand og lad den tørre på et rent viskestykke.
2) Rist evt. mandlerne på en varm pande til de får farve og køl af før de hakkes groft.
3) Hak rødløget fint.
4) Bland spinat, rødløg, hytteost, olie og soltørrede tomater godt sammen i en skål. Top salaten med grofthakkede mandler.


Velbekomme!

mandag den 21. maj 2012

chokoladesmoothie II


Til morgen skød jeg en ny uge i gang med denne lækre cremede chokoladesmoothie. Jeg ændrede lidt i den chokoladesmoothie, jeg tidligere har blogget, så I får lige endnu en version her.

chokoladesmoothie II
(1 pers.)

½ frossen banan
½ moden avocado
2 dl soyamælk (eller anden væske)
saft af ½ appelsin
1 scoop proteinpulver med chokoladesmag
2 spsk raw kakaopulver
1 spsk Sukrin
1 spsk kanel
1 bg past æggehvider
2 spsk Udo's Choice

fremgangsmåde:
1) Skær bananen og avocado i mindre stykker og kom i blenderen sammen med proteinpulver, kakaopulver, kanel, appelsinsaft og soyamælk. Blend til klumperne er væk.
2) Tilsæt æggehvide og olie og blend yderligere 10 sek.
3) Hæld i et stort glas og servers straks.

Smoothien er skøn, men den kan desværre ikke holde mig mæt indtil frokost. Jeg er ved at udtænke, hvad jeg kan supplere med for at opnå øget mæthed. I dag måtte jeg have lidt mandler og tørrede gojibær som formiddagssnack. Det er egentlig okay, men værre er det, at sulten (/ lækkersulten) forfølger mig resten af dagen... Det er ikke optimalt. Måske et æg on the side ville gøre det - eller har du et bedre bud?

Hvad starter du gerne din dag med? - smoothie? mælkeprodukt med drys? pandekager? omelet?

P.S. En halv portion (undtagen proteinpulveret) af ovenstående opskrift fungerede perfekt som snack efter dagens workout ;)

sprød broccoli med nødde-chilicreme


Broccoli er en af mine favorit grøntsager, så da jeg så denne lune 'salat' hos Hver dags vegetarmad, røg den på 'to try'-listen. I tirsdags blev den det grønne tilbehør til en gang bagte peberfrugter med krydret oksekød. Jeg tror, den bliver en smule mere cremet med creme fraiche, men det havde jeg ikke, så jeg brugte græsk yoghurt 10 % og det fungerede fint.

sprød broccoli med nødde-chilicreme
(2 pers.)

1 bt broccoli
2 spsk olie til stegning
1 tsk tørret chili
2 tsk basilikum
50 g finthakkede hasselnødder*
4 spsk creme fraiche eller græsk yoghurt 10 %
salt, peber
½ rød peberfrugt

*Jeg brugte blandede hakkede kerner/ frø, som stod klar.

fremgangsmåde:
1) Del broccolien i mindre buketter og skær stokken i mundrette stykker.
2) Varm olien op på en pande og steg broccolien ved høj varme i 1 min.
3) Skru ned og steg videre ca. 5 min sammen med krydderier og nødder.
4) Tilsæt creme fraiche og varm rette igennem.
5) Tag broccolien af varmen.
6) Drys med rød peberfrugt i tern før servering.

søndag den 20. maj 2012

quinoamuffins med chorizo & rucola


Sidste søndag måtte jeg lige bage lidt til madpakkerne, da jeg vidste, det skulle være nemt til tirsdagens madpakke. Jeg fik derfor afprøvet en gang quinoamuffins med chorizo & rucola, som jeg har set hos Twin Food. Opskriften passede nemlig perfekt med, at jeg havde indkøbt rucola til søndagens pizza og chorizo brunchpølser til weekendens brunch.

quinoamuffins med chorizo & rucola
(6-8 stk.)

60 g rå quinoa
1 æg
1½ past. æggehvide
1 stor håndfuld rucola
50 g revet ost med smag fx cheddar
½ lille rødløg
4 chorizo brunchpølser
1 tsk urtesalt
friskkværnet peber

fremgangsmåde:
1) Kog quinoaen efter anvisningen på posen og lad den afkøle.
2) Hak rucolaen groft og skær pølserne i mindre stykker.
3) Bland alle ingredienserne til en ensartet masse.
4) Fordel massen i en smurt muffinform evt. i papir muffinforme.
5) Bag muffins'ene ved 180 grader i 25-30 min.
6) Lad muffins'ene køle af, inden de tages ud af formen(e).

my (food) weekend in pics










I har nok opdaget, at der har været lidt stille på bloggen i denne weekend. Jeg har nemlig været i UK hos kæresten, skønt! Vi har brugt det mest af weekenden på hygge og afslapning i Norwich.

Her fik I lige et kik på lidt af det, jeg har nydt i weekenden, der skal dog tilføjes yderligere lidt chokolade + is og en gang knap så tilfredsstillende tapas. Sumo salad blev vores frokoststed både fredag og lørdag. Det var virkelig et lækkert koncept og gjorde det nemt at komme uden om de mange sandwich og muffins, som ellers præger 'mad-billedet' i UK.

Det har ikke været det store problem at komme uden om kornet. Kartoflerne severet til den lækre steak blev for mit vedkommende også erstattet med en lækker salat. Jeg kan tydeligt mærke, at sukker vil have mere sukker - men så er det jo godt nok, at hverdagen vender tilbage igen i morgen.

Har du haft en dejlig Kristi Himmelfarts-miniferie?

torsdag den 17. maj 2012

'7 dage uden snacks' (næsten) gennemført - hvad så nu?

uhm... min nye supermættende yndlingsmorgenmad - frk. sveskes søde proteinpandekager ;-)

I går var sidste dag i min udfordring: '7 dage uden snacks'. Jeg har dog langt fra gennemført den 100 %. Der sneg sig snacks ind på en 3-4 dage ud af de 7,  men jeg har forsøgt og jeg blevet klogere, så jeg er ganske godt tilfreds.

Sulten mellem måltiderne er det langt hen ad vejen lykkedes mig at holde for døren, men men psykisk har det været meget svært og hårdt at undvære mine snacks. Specielt eftermiddags- og aftensnacken har jeg ikke helt kunne undvære, da jeg nogle dage, har tid til hyggestunder eftermiddag (typisk i weekenderne) og aften. Der er en kop the med kokosolie bare ikke helt det samme. Nogle dage er det dog lykkedes at overbevise mig selv om, at theen var fin nok. Jeg kan faktisk godt lide the med kokosolie - har ellers altid drukket min the uden noget. Min sædvanlige formiddagssnack har været nemmere at udelade, da jeg har været godt og længe mæt oven på min morgenmad. Her er proteinpandekagerne min nye favorit ;-)

Udfordringen har vist mig, at det ikke er nødvendigt at spise hver tredje time for at holde mit blodsukker stabilt (som jeg ellers har levet efter tidligere). Med hensyn til det stabile blodsukker er den store (og fede) morgenmad et vigtig element, det vigtigste vil jeg faktisk mene.

Hvad gør jeg så nu?
Faktisk tog jeg Frede med på råd i netop det spørgsmål. Han synes ikke, det var en god idé at udelukke sine snacks. Han ville foretrække tre hovedmåltider og to snacks, for at holde forbrændingen i gang og nemmere stabilisere blodsukkeret. Og med hensyn til brugen af kroppens fedt(-depoterne) som energi, så skal dette nok ske, hvis kulhydrat-niveauet i kosten er lavt. Det er altså ikke nødvendigt at 'faste' mellem hovedmåltiderne for at komme af med fedtet på kroppen. Det svar blev jeg faktisk ret glad for, da jeg synes, jeg har haft lidt tendens til at spise ekstra til mine hovedmåltider, for at være sikker på mæthed i seks-syv timer. Jeg kan dog godt se en pointe i at spise de søde og måske knap så blodsukkervenlige sammen med måltidet for at mindske blodsukkerudsvinget - det vil jeg derfor have i baghovedet fremover.

Det vægttab som jeg håbede på forud for udfordringen er også udeblevet, men jeg har jo heller ikke gennemført udfordringen 100 %, så det var forventeligt. Vægten ligger i dag i samme 'range' som den har gjort den seneste månedstid.
Jeg har dog ikke planer om at ændre det store på kosten, men derimod tilføjes diverse kosttilskud (anbefalet af Frede) snarest, så jeg kan få min krop til at 'køre' mere optimalt og være i balance - måske vægten så reguleres af sig selv...?

Hvordan er det gået hos jer derude, som hoppede med på udfordringen?

Ha' en dejlig Kr. Himmelfartsdag.