onsdag den 30. maj 2012

burgerboller aka blomkålsdeller


I går vendte kæresten hjem og hvad er bedre end at fejre det med en gang burger helt uden korn selvfølgelig ;-) Sidst jeg lavede kornfri burger var det med disse broccoli 'fritter', men denne gang var der blomkål på lager og der skulle eksperimenteres lidt. Broccoli 'fritterne' blev for søde pga. mandelmelet, så jeg byttede lidt ud i opskriften og resultatet blev rigtig godt. Frygtede, at de ikke ville hænge sammen, men det var ikke noget problem, da de først kom på panden og fik en dejlig skorpe. Dellerne er dejlig svampede og krydderier samt lækkert burgerfyld overskygger totalt smagen af blomkål - perfekt!

blomkålsdeller
(4 store til burger)

ca. 300 g blomkål
2 æg
5 spsk blendede frø/ kerner*
4 måleskeer HUSK (den grønne)
urtesalt
salt, peber
evt. tørret chili
kokosolie til stegning

*jeg brugte hørfrø, sesam og lidt solsikkekerner

fremgangsmåde:
1) Hak blomkålet fint i minihakkeren.
2) Bland blomkålet med de øvrige ingredienser og lad fibrene 'virke' kort.
3) Varm kokosolie på en pande og form blomkålsmassen til store flade deller direkte på panden.
4) Steg dellerne ved middelvarme i ca. 5 min. på hver side.

min åbne burger
- de mætter godt de deller ;-)

kærestens burger

4 kommentarer:

  1. Ummenum! Dét skal jeg lave SNART med kyllingebøf:-) Du er heldig, at din kæreste er med på kornfri menuer - herhjemme spiser vi altid to forskelligting, og det tager altså lidt tid og energi (og penge for den sags skyld:-))
    Kh Trine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Trine,
      De er virkelig gode ;-) Lad mig endelig høre, hvad du synes.
      Puha, så tror jeg ikke, jeg orkede madlavningen... med to retter. Jeg er super glad for, at han spiser med og nyder min 'lidt anderledes' mad. Det får han også jævnligt at vide :-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. EJ, hvor sjovt. Jeg har også lavet burger med brocollifritter for noget tid siden. Mine unger ku godt li det. Det er jo klart et kvalitetsstempel, når børnene også spiser det. At de er lidt søde med mandler, er bare et plus for ungerne :-)
    Man kan også bruge opskriften eller en art af den du har herover til en form for pizza - det fik vi igår. nam nam

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene,
      Det er skønt, når dem man kokkerer til værdsætter maden. Særligt, når den afviger så meget fra det ordinære.
      Ja, den minder meget om mine pizzabunde-opskrifter ;-) Dejligt med variationsmuligheder.
      - frk. sveske

      Slet