lørdag den 16. juli 2011

fuldkornspølsehorn m. tomat


Ca. 150 kcal pr. stk. ifølge opskriften (jeg kan stadig ikke få min online-tæller til at fungere)

Jeg havde lyst til noget lækkert til frokost, så jeg fik lige rørt en dej til pølsehorn, inden den stod på tøjvask og en omgang støvsugning af bilen. Derfor kom de også til at hæve dobbelt så lang tid som opskriften foreskrev, men det skete der vist intet ved, da jeg havde temmelig meget grovmel i...

fuldkornspølsehorn m. tomat
(12 stk.)

½ dl lunkent vand
½ pk. gær
½ dl fromage frais 0,2 %
100 g hakkede tomater (på dåse)
1 æg
1½ spsk. olie (jeg brugte koldpresset rapsolie)
½ tsk. salt
50 g rugmel
125 g fuldkornshvedemel (opskriften skrev hvid hvedemel, men det havde jeg ikke)
Ca. 150 g hvedemel
6 pølser med max 10 % fedt (jeg havde 2 oksekødspølser og 3 kyllingepølser i fryseren, som jeg brugte)

1) Opløs gæren i vandet.
2) Tilsæt de øvrige ingredienser - hold evt. lidt af hvedemelet tilbage afhængig af dejens konsistens.
3) Lad dejen hæve et lunt sted mindst 45 min.
4) Del dejen i to lige store klumper og rul den ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
5) Del dej-cirklen i 6 lige store stykker.
6) Læg en ½ pølse på hver trekant yderst og rul mod midten af cirklen, så det bliver et horn.
7) Pensl hornene med vand og drys med sesamfrø.
8) Bag ved 200 grader i ca. 20 min.


Frokostens tallerken:


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Lækker blog du har dig, er fast følger :)

    Er du helt sikker på kcal antallet i disse? :D

    - Ann

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ann,
      Kcal-indholdet stammer fra opskriften, så den skulle være god nok, men selvfølgelig skal pølserne være fedtfattige for at holde det nede ;-)
      - frk. sveske

      Slet