Pr. 100 g: 164 kcal - 19 % protein, 58 % kulhydrat og 23 % fedt
Efter arbejde i går blev det tid til at prøve Lises opskrift på havrekage, som jeg har haft kig på længe. Nu var kæresten hjemme og vi skulle have lidt til at hygge med til Beverly Hills, da vi begge trængte til eftermiddag på sofaen ;-)
havre-kakao-kage
200 g havregryn (jeg havde kun finvalsede)
100 g bygflager
30 g kakaopulver
30 g hakkede mandler
2 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
lidt vanillepulver
lidt salt
Sukrin*/ flydende sødemiddel
200 g fromage frais 0,2 %
2 dl skummetmælk
1 æg
200 g blåbær eller andre bær (jeg tøede frosne og det fungerede fint)
*Sukrin: ligner sukker, men indeholder 0 kalorier. Købes i helsekost (dyrt, desværre).
1) Bland alle de tørre indgredienser.
2) Tilsæt de våde ingredienser og til sidst bærerne.
3) Bag kagen ca. 30 min. ved 180 grader.
Konsistensen er fast og klistreret, men smager fint og er ret okay, når den spises direkte fra køleskabet. Til morgen røg der også et lille stykke i tern på min morgen-skyr sammen med en ½ banan - mums!
Jeg vil prøve med grovvalsede gryn næste gang og der skal helt sikkert prøves flere variationer, da det er en god måde at få noget sødt på, som stadig er sundt :-)
Tak, for endnu en opskrift, Lise.
Mums, det ser lækkert ud :)
SvarSletJeg er hermed blevet fast læser af din blog, og ser frem til at følge med.
Mvh. Sofie
Det glæder mig rigtigt meget at den kan bruges - men puttede du slet ikke bagepulver i den?
SvarSlet/Lise
@Sofie: Velkommen til! Skønt med endnu en fast læser. Håber, du kan bruge min blog til et eller andet ;-)
SvarSlet@Lise: Jo jo, det gjorde jeg, men den er ikke rigtig hævet...
Dejligt, du også kigger forbi herinde. Er meget inspireret af din blog ;-)
- frk. sveske
Jeg synes din blog er rigtigt god - man fornemmer rigtigt din motivation og energi. Det var fordi jeg ikke kunne se bagepulveret i din opskrift, så tænkte at du måske bevidst havde udeladt det.
SvarSlet/Lise
Det er jeg rigtig glad for at høre, Lise ;-)
SvarSletNej, det er simpelthen en forglemmelse, så det har jeg nu tilføjet. Jeg fulgte din opskrift og skiftede kun bærerne og tilføjede kakao.
- frk. sveske
Hvor meget sukrin bruger du?
SvarSletJeg bruger normalt Perfect Fit, så har ingen erfaring med Sukrin. Mon man kan bruge PF istedet?
Tak for god inspiration :-)
Hej,
SletPrøv evt. med 2 spsk. - jeg husker det ikke lige.
Jeg tror ikke lige PF kan anvendes i denne opskrift - har dog ikke den store erfaring med at eksperimentere med PF, som jo også er en fedterstatning og kagen indeholder ikke noget fedtstof...
- frk. sveske