torsdag den 28. februar 2013

sund måned: en dag i min maddagbog #5

morgenmad (kl. 6.20):
kanelomelet med granatæblekerner, hasselnøddesmør & cacao nibs

frokost (kl. 13.00):
kyllingedeller med spinat & sesam, mayo og appelsin- og smørstegt rødkålssalat med 
appelsinfileter, granatæblekerner og ristede hasselnødder

pre-workout-snack (kl. 15.10):
15 g mørk chokolade uden tilsat sukker + 3 små dadler

aftensmad (kl. 18.20):
blomkålspizza med chorizo & champignon
(jeg spiste yderligere et halvt stykke)

dessert:
lidt peanutbutter og choko-nøddecreme (ca. 2 tsk.) 

I dag har jeg spist ovenstående - ganske lækker mad, hvis jeg selv skal sige det. 'Sund måned' (læs: afsluttende indlæg er på vej) er nået sin ende og med den i tankerne, så burde aftensmaden være suppleret med ekstra protein. Jeg trøster mig dog med, at jeg lige havde drukket en proteinshake efter træning. Jeg er virkelig vild med LCHF-pizza med god samvittighed.
Den opmærksomme læser vil se, at mine madpakker er meget lig hinanden - men det er mest fordi det er noget, jeg ikke kører død i. Jeg er vild med de kyllingedeller i madpakken, da de har en god svampet konsistens og nemme at tage med direkte fra frost.
Igen røg der lige lidt sødt ned inden træning, men det fik jeg vist også brændt af med dagens tunge bentræning, så jeg nu vil nyde resten af aftenen med benene oppe og hoppe tidligt i seng.

God aften!



hjemmelavede proteinbarer med banan & kokos



I mandags postede Morten disse nemme low carb proteinbarer på proteinopskrifter.dk. Dem måtte jeg da bare lave, så massen blev mikset sammen mandag aften og stod så på frost til i dagen efter, hvor der røg en omgang chokoladeovertræk på. Jeg har tidligere købt og spist mange af de færdiglavede proteinbarer, da jeg bevægede mig ind i fitnesscentret og high protein diet var hittet. Men de indeholder en del ikke så naturlige ingredienser, så de er røget ud af min kost efter jeg har fået fokus på rigtig mad. Proteinpulver bruger jeg dog fortsat og det er jo en god ingrediens til det formål at lave egne barer.
Jeg har altid været vild med dem med banansmag og da jeg fortsat har bananer, som skal bruges var opskriften lige i øjet. Det er smagen også, hvis du som jeg er vild med banan. Konsistensen var også lige mig, fast men ikke tør. Kunne måske foretrække en mere sej konsistens, som protein 'snøflerne', men jeg er ikke færdig med at eksperitere med opskriften og afprøve yderligere hjemmelavede barer.

hjemmelavede proteinbarer med banan & kokos
(4 stk.)

1 mellemstor banan (ca. 100 g)
40 g proteinpulver med vanillesmag
50 g kokosfiber
10 g SukrinMelis
20 g kokosmel

40-50 g mørk chokolade 86 %

fremgangsmåde:
1) Mos bananen med en gaffel.
2) Bland de tørre ingredienser i bananmosen. Nemmest at ælte det sammen med fingrene til det samler sig.
3) Form fire barer af massen og stil den køligt eller på frost, mens chokoladen smeltes.
4) Smelt chokoladen over vandbad.
5) Overtræk de fire barer med chokoladen. Evt. ved at pensle chokoladen på.



...enjoy!

onsdag den 27. februar 2013

mættende tomatsalat med feta



Nemt tilbehør bliver til med snittede grøntsager klar på køl - her blomkålsris. Jeg havde lyst til tomatsalat, men da den traditionelle tomatsalat ikke er den mest mættende, valgte jeg at fylde på med blomkålsris, spinat og avocado for øget mæthed - og det lykkedes. Salaten var skøn og så må opskriften jo deles.

mættende tomatsalat med feta
200 g blomkålsris
1-2 spsk olivenolie
1 båd citron
1 båd lime
2 store håndfulde frisk spinat
250 g cherrytomat
1 avocado
50 g ægte feta
20 g ristede pinjekerner
 
fremgangsmåde:
1) Bland olie og citrussaft i blomkålsrisene.
2) Skyl spinaten grundigt og snit den groft.
3) Del cherrytomaterne i mindre stykker.
4) Bland spinat og tomater i blomkålen.
5) Skær avocadoen i tynde skiver og fordel dem på toppen sammen med fetatern og ristede pinjekerner.

Velbekomme!

sund måned: en dag i min maddagbog #4

morgenmad (kl. 6.25):
kanelomelet med ½ banan, hasselnøddesmør og kokosmel

frokost (kl. 13.00):

pre-workout snack (kl. 15.30):
1x BetterBar, 2 tsk. peanutbutter & 2 stk. sukkerfri Werther's

aftensmad (kl. 17.50):
meatza og mættende tomatsalat


dessert:
1 stk. hjemmelavet proteinbar + ca. 10 g mørk chokolade 86 %

Det var et kik på mine måltider fra tirsdagen. Jeg fik lækkerier og det går, indrømmet, ikke så godt med at holde 'det søde' ude af hverdagen, men sådan er det nu en gang. Der var behov for lidt på energikontoen før træning og det gav da også lige et boost, for jeg havde i hvert fald en god træning (læs: selv om jeg igen er på på egen hånd), som også kan mærkes i dag.
Jeg nød godt af at have rester på køl til aftensmaden - og det er min livret og virkelig skønt at kunne få aftensmad på bare 15 minutter. De af jer, som følger mig på instagram kan også se, at madpakkerne typisk også er rester og kyllingedellerne er en hyppig genganger ;-) Hjemme hos mig, må det gerne være nemt at lave lækkre LCHF-måltider i hverdagen, så snittede grøntsager i køleskabet er en vinder.
Efter aftensmaden var jeg også lige nødt til at have en smagsprøve på en portion nylavede proteinbarer og det er godkendt, så ryger her på bloggen snarest.

tirsdag den 26. februar 2013

appelsin- og chilimarineret rødkålssalat med solbær


Denne opskrift har stået på min 'to try'-liste længe... men det er jo ikke lige sæson for solbær. Skæbnen ville dog, at min mor havde en pose af egen avl frosset ned, som jeg måtte få. Derfor blev salaten så endelig afprøvet i weekenden. Uhm - jeg skal helt sikkert se, om jeg ikke kan sikre mig endnu en portion, når min mor igen har høstet buskene hjemme i haven til sommer. Opskriften har jeg fundet hos Anabell.

appelsin- og chilimarineret rødkålssalat med solbær

ca. ½ øko. rødkål
3 cm rød frisk chili
1 appelsin
1 båd citron
1 stor håndfuld frosne solbær
1 tsk sødning - mere hvis du ønsker en sødere dressing
1 spsk olivenolie
1 håndfuld ristede mandler*

*Erstat evt. med saltede peanuts, som er et rigtig godt modspil til den syrlige salat.

fremgangsmåde:
1) Snit rødkålen så fint som muligt.
2) Skær chilien i små strimler og bland med saft af appelsin og citron samt solbær, sødning og olie til en dressing.
3) Vend rødkålen i dressingen og lad salaten trække et par timer på køl, inden den serveres.
4) Top med ristede mandler eller peanuts lige før servering.



Velbekomme!

mandag den 25. februar 2013

bananbrød uden mel, mælk & sukker



Uhmm... Lørdag fik jeg lavet en forsinket fredagskage ;-) Mine forældre var draget på skiferie, men havde glemt en stor portion bananer, så med store modne bananer på lager, måtte jeg da lave Janes bananbrød. Jeg faldt for opskriften, da den er mælkefri og ikke en direkte kage, men mere et lidt sødt brød, som kan spises med rigtig god samvittighed. Jeg er vild med den svampede konsistens og søde banansmag, som ikke er altoverskyggende.
Mine dadler var desværre ikke længere gode (læs: rest fra julen), så jeg brugte i stedet kokossukker for at holde ingredienserne så naturlige som muligt.

bananbrød uden mel, mælk & sukker
(1 mellemstort brød)

2 store modne bananer
4 æg
1 dl kokosmælk
½ dl kokossukker eller 3 medjool dadler
100 g kokosolie eller smør
1 stor spsk kanel
1 tsk vanillepulver
2 dl kokosfiber
4 måleskeer HUSK loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
60 g grofthakkede pekannødder eller valnødder*

*Valnødderne kan med fordel udblødes 5-6 timer i vand, så bitterstofferne trækkes ud af nødderne. Skift gerne vandet et par gange undervejs.

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 200 grader.
2) Blend bananerne med kokosmælk, kokosukker og æg til en flydende masse.
3) Smelt kokosolie/ smør ved svag varme i en gryde.
4) Hæld bananmassen i en skål og rør kokosolie i sammen med kanel og vanille.
5) Tilsæt bagepulver sammen med kokosfiber og loppefrøskaller.
6) Rør straks nødderne i inden fibrene gør dejen meget fast.
7) Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
8) Bag brødet ved 200 grader i 20-30 min. Tjek med en kødkål, om brødet er gennembagt.
9) Lad brødet afkøle på en bagerist, før det skæres og fx nydes med kold tandsmør.

tip!
Frys brødet ned i skiver, som kan tages op efter behov. Det kan også hjælpe til at begrænse indtaget. Konsistensen er nemlig så skøn, at det kan være svært at stoppe igen og med det høje fiberindhold, kan det forårsage lidt mavevrøvl (læs: taler af erfaring, trods Janes 'advarsel').






...enjoy!

ugens træning #39

mandag: 6 + 12 min. cardio. 65 min. styrketræning af skulder/ triceps i selskab med kæresten

tirsdag: 3 + 7 min. cardio. 80 min. styrketræning af ben i selskab med kæresten

onsdag: træningsfri

torsdag: 5 + 15 min. cardio. 60 min. styrketræning af bryst/ biceps/ mave i selskab med kæresten

fredag: træningsfri

lørdag: 10 + 15 min. cardio. 65 min. styrketræning af ryg/ mave i selskab med Brow

søndag: 6 min. cardio. 60 min. Step ELITE

En lidt blandet træningsuge er gået. Blandet fordi jeg nu igen må træne uden kæresten. Heldigvis havde vi nogle gode træningssessioner sammen i starten af ugen. Brormand var da heldigvis klar på lidt fælles træning lørdag formiddag, selv om han har været lidt plaget af sygdom og skader lige netop nu, hvor han for alvor skal have gang i cykelsæsonen.
Det er blevet til fire gange tung styrketræning og min cardio-søndag med Step ELITE, så alt i alt en rigtig god uge. Jeg satser på at gøre den efter i den kommende uge, selv om jeg nu skal klare den tunge styrketræning på egen hånd. Alle, der har trænet med makker, vil ret sikkert nikke bekræftende, når jeg siger, at det lige giver det ekstra, at der er en til at presse og som sikkerhed, når vægten bliver i overkanten tung.

God træning!

søndag den 24. februar 2013

sund måned: en dag i min maddagbog #3


morgenmad (kl. 7.30):
grøn smoothie, 1 æg og 10 mandler

frokost (kl. 12.20):
endnu en grøn smoothie & meatza

eftermiddagssnack (kl. 15.30):
3 stk. bananbrød med tandsmør/ pålægschokolade 86 %, 3 protein 'snøfler'
+ 2 iskolde banansnacks (det hele kom ikke lige med på billedet)

aftensmad (kl. 18.00):
hotdog palæostyle & appelsin- og chilimarineret rødkålssalat med 
solbær og ristede mandler/ peanuts

Sådan så min mad ud i går - på en lørdag. Weekenddage er der lidt mere luksus over hjemme hos mig. Jeg bruger en del tid i køkkenet over weekenden - både på lækkerier og på forberedelse til en ny uge. Jeg synes, det er lagt nemmere at få lavet lækker LCHF-måltider med lækkert grønt tilbehør, når der ikke skal snittes grøntsager fra bunden hver gang. Derfor har jeg i denne uge snittet rødkål, blomkål, champignon, samt stegt en portion kyllingedeller, så en ny uge kan godt komme an.
Først vil jeg dog nyde resten af søndagen på sofaen i selskab med min helt nye og første LCHF-kogebog. Den er på tilbud i Kvickly til bare kr. 79,95 - så har du ikke allerede været forbi er tippet hermed givet videre.



P.S. Opskrift på bananbrødet og rødkålssalaten kommer selvfølgelig på bloggen snarest ;-)

God søndag!

chokolader med superfoods



Idéen til denne chokolade opstod egentlig lidt tilfældigt - for når man har overskydende smeltet chokolade, så må det jo fyldes med gode sager. Jeg gik derfor på jagt i køkkenskabet og ja, jeg har en hylde, som bugner af superfoods... Hmm... er vist nem at friste. Der kan gå lang tid mellem jeg har nogle af poserne åbne, men her var en perfekt anledning - nemlig at dække alle superfoods'ene i lækker mørk chokolade 86 %.

chokolader med superfoods

mørk chokolade min. 70 %

fyld
morbær
gojibær
kokosmel - evt. ristet
pecannødder
cacao nibs

fremgangsmåde:
1) Smelt chokoladen over vandbad.
2) Gør en form klar ved at beklæde den med husholdningsfilm.
3) Hak nødderne groft og bland fyldet i formen.
4) Hæld den smeltede chokolade over det lækre fyld.
5) Sæt chokoladen i fryseren til den er stivnet og kan deles i mindre stykker med en skarp kniv.




...enjoy!

lørdag den 23. februar 2013

hvidløgsbrød a la madbanditten



Torsdag aften var der rester på menuen. Uhm... jeg elsker rester og især, når jeg/ vi er sent hjemme fra træning og bare er sultne. Jeg måtte dog lige supplere med lidt ekstra grønt og der var det nemt at trylle en gang revet blomkål (læs: som stod snittet i køleskabet) om til hvidløgsbrød a la madbanditten.

hvidløgsbrød a la madbanditten
(2 stk.)

bund
3 dl blomkålsris
1½ dl revet pecorino romano eller parmesan
1 fed hvidløg
1 æg
oregano
salt+peber

fyld
1/4 gl Urtekram pastasauce
1 fed hvidløg
basilikum - gerne frisk
salt+peber
Urtekram gratineringsost eller frisk mozzarella

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 250 grader.
2) Bland ingredienserne til brødet godt sammen.
3) Del blomkålsmassen i to og lav falde bunde på en bageplade beklædt med papir.
4) Bag bundene ved 250 grader ca. 12 min. til de får farve.
5) Fordel tomatsaucen på bundene og top med ost.
6) Giv brødene yderligere 5 min. i ovnen til osten er smeltet.


Velbekomme!

blomkål- og broccolicouscous med ekstra knas



Onsdag aften var der krydret kødsovs på menuen hjemme hos os. Tilbehøret blev inspireret af de skønne piger på Plat du Jour, som havde blogget en lækker tabouleh af grøntsager. Den idé er jo lige en den kornfri ånd og ingredienserne var stort set på lager, så der blev lavet blomkåls- og broccolicouscous til den krydrede kødsovs. Egentlig er kombinationen af den krydrede sovs og citronfriske salat måske underlig, men jeg var vild med den(!). Salaten er virkelig skøn og bliver helt sikkert lavet igen herhjemme - den er også nem at variere med andet grøn og friske krydderurter.

blomkål- og broccolicouscous med ekstra knas
(2-3 pers.)

1 blomkålshoved (et lille hoved ellers 3/4)
1 buket broccoli
1 rød snackpeber
3 tomater
2 modne avocado
2-3 forårsløg eller 1 lille rødløg (kan udelades)

dressing
saft af 1 citron eller 2 limefrugter
2-3 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk honning/ agavesirup

topping
ægte feta
ristede mandler

fremgangsmåde:
1) Skær blomkål og broccoli i mindre buketter og skyl dem.
2) Kør dem derefter til 'couscous' i en minihakker eller foodprocessor.
3) Skær peberfrugt, tomater og avocado i små tern.
4) Bland alle grøntsagerne i en skål.
5) Rør dressingen sammen og vend de i grøntsagerne.
6) Top med smuldret feta og ristede mandler.


Velbekomme!

fredag den 22. februar 2013

sund måned: uge 3

Three weeks down - one to go! Tre uger ud af fire i min 'sund måned' er nu gået. Jeg vil ikke sige allerede, for jeg synes godt nok, jeg har haft lidt bump på vejen. På den anden side er en måned jo kun starten på nogle sunde tilvalg, som jeg gerne vil have mig med fremover. Ugerne er blevet brugt til at 'øve' og det at være bevidst, er et stort skridt på vejen.

ro
Jeg kommer fortsat i seng i ordentlig tid, som for mig er klokken 21/ 21.30, da jeg skal op igen klokken 5.30. Dog er min afbrudte og til tider lette søvn begyndt at gå mig lidt på, da det simpelthen gør, at jeg ikke føler mig udhvilet og klar i hovedet, når jeg skal tage hul på en ny dag. Tirsdag aften blev jeg ramt af ekstrem hovedpine sidst på dagen og søvnen blev skidt til onsdag, hvor der heldigvis var mere ro på med hensyn til gøremål og fri fra træning, så der kravlede jeg i seng med Jon Gabriel i ørerne og sov bedre end de forgående dage. Det er ikke så tit, jeg får lyttet til Gabriel for at falde i søvn (læs: det virker altså), men min TFT-øvelse er blevet fast inventar.
Øvelsen med de tre plusser fra dagen er stadig udeblevet, så ikke så meget nyt der.

kost
Hmm... faste fra aftens- til morgenmad... der har sneget sig snacks ind flere aftener. Det kan blive bedre, men jeg har altså en sød tand og sådan lige et stykke chokolade (læs: 10-20 gram) i forbindelse med aftensmaden kan jeg acceptere, men en reel snack senere på aftenen (læs: tæt på sengetid) vil jeg gerne udenom.
Ovenpå en god omgang LCHF-lækkerier over weekenden, synes jeg egentlig hverdagen kom godt tilbage, indtil jeg onsdag nok indtog godt 100 gram chokolade hen over eftermiddagen/ aftenen. Jeg synes jeg havde 'behov' - men hvornår har man ikke det? Det får mig i hvert fald til at tænke - hvorfor lige i dag? Jeg foranledes til at tro på Janes teori om, at vi på grund af vinterens mørke og kulde har behov for chokolade til at øge serotoninniveauet. Dog ved jeg også, at jeg har tendens til at stresse følelsesmæssigt og dårlig søvn netop påvirkede mig der midt på ugen. Jeg siger 'Pyt!'
Heldigvis er der flere gode vaner, som ikke svigter: jeg får startet dagen med et glas citronvand på tom mave, der kommer godt med grønt på tallerkenen til frokost og aftensmad, jeg får gode proteiner til morgenmad (læs: ofte to æg som omelet), frokost (læs: tit 6-7 kyllingedeller, rester fra aftensmad) og aftensmad (læs: oksekød eller kylling svarende til en god håndfuld, gætter på 120-150 gram). På træningsdage bliver mit proteinindtag desuden suppleret med en proteinshake efter træning. Kæresten mener jeg godt kunne øge yderligere, for at give musklerne noget at vokse af, men jeg vil helst uden om shakes, derfor det er vigtigt med gode proteiner til hovedmåltiderne.
Angående morgenmad, så er de grønne smoothies sat lidt på pause i denne uge, da jeg synes, jeg har haft behov for god mæthed fra starten af dagen - skyldes det mon faste? Snacks mellem måltiderne er der også blevet til, så jeg må igen minde mig om, at der kun skal spises, når jeg føler sult og ikke med følelserne (læs: meget apropos den følelsesmæssige stress...).
Mindfulness i måltiderne - no comment.

træning
Kører rigtig godt i selskab med den bedste makker(!). Jeg er vild med følelsen i kroppen efter en god tung træning og tager gerne ømhed med de følgende dage, for det betyder, at der bliver rykket ved noget (læs: muskelfibrene bliver ødelagt og skal restiturere/ vokse sig stærkere). Dog er jeg total(!) utålmodig med hensyn til synlige resultater... som til tider fører til frustrationer og manglende motivation. Jeg ville gerne se/ føle en større forandring efter tre uger (læs: ud over de nu fastere lår) + al arbejdet i fitnesscentret forud for denne måned, men tålmodighed er jo en dyd, så der må jeg lige slå koldt vand i blodet. Det gælder jo også om at nyde træningen og det gør jeg! Det er også blevet til gode styrkepas fem gange i denne uge + en omgang cardio søndag, som erstatning for den aflyste Step ELITE.
Desuden er jeg gået til arbejde alle ugens hverdage. Kæresten har så hentet mig om eftermiddagen.

Chokoladen er forsat mørk eller sukkerfri, så sukkeret er forsat dømt ude (læs: dejligt!). Jeg kan dog ikke sige mig fri for lysten, men fornuften vinder og jeg drager mod LCHF-lækkerierne i stedet (læs: dog lidt for mange af dem, men det må stabilisere sig på et tidspunkt). Jeg er vild med al min lækre og faverige LCHF-kost - troen på tilvalgene vinder på den lange bane er der stadig :-)

'Jeg må spise alt det sukker. Jeg vil. Bare ikke i dag.'

God sund uge til dig!

torsdag den 21. februar 2013

500.000


WOW! I eftermiddag skete det - bloggen rundede en halv million visninger!
Jeg er SÅ stolt og siger TAK! til jer, alle mine fantastiske læsere.

Ingen tvivl om, at jeg elsker at blogge - også for min egen skyld, men jeg elsker også at kunne inspirere nogle af jer derude gennem dette medie.

TAK
herfra og jeg håber, I bliver hængende til mange flere tanker og opskrifter fra min rejse mod øget sundhed.

KH
- frk. sveske

onsdag den 20. februar 2013

sund måned: en dag i min maddagbog #2

morgenmad (kl. 6.10):
kanelomelet med peanutbutter & sukkerfri hindbærmarmelade

formiddagssnack (kl. 10.00):
8 pecannødder & Yogi Chili Choko te

frokost (kl. 13.00):
kylling i karry med peanut & kokos og blomkåls-/broccoliris
eftermiddagssnack (kl. 16.15):
2 stk. protein 'snøfler' og 2 tsk. peanutbutter
(+ protein shake post-workout)

aftensmad (kl. 17.15):
6 kyllingedeller med spinat & sesam, mayo samt rød peberfrugt/ broccoli/
squash/ porrer i kokosolie på panden med frisk chili

dessert (kl. 18.00):
et par sukkerfri Werther's
Indrømmet - jeg er ikke alt for god til at få lavet disse indlæg (tsk tsk... instagram er jo med mig i løbet af dagen til hurtig update af dagens måltider) - men her var lige et kik på min kost i går. Beklager igen de lidt mærkelige formater på billederne, men fik ikke lige taget alle billeder ud over dem, som er kommet på instagram. Det håber jeg, at I kan se i gennem fingrene med.
Jeg fik en lækker omgang mad - godt med protein og grønt. Morgenmadsfavoritten er pt kanelomeletten og jeg synes, jeg har brug for en god mættende morgenmad efter nattens faste. De grønne smoothies er derfor sat lidt på pause - selv om der er lidt ingredienser på lager, som jeg vist snart må udrydde.
Det er sjældent, at vi får aftensmad før klokken seks på grund af træning, men i går valgte jeg at afspadsere den sidste time på jobbet, for at vi havde en længere eftermiddag sammen. Kæresten skulle nemlig efter planen afsted i dag, men har fået et par dage mere hjemme på grund af vejret :-D

tirsdag den 19. februar 2013

gejlet hakkedreng med hvidløg



Søndag aften fik vi en gang gejlet hakkedreng til aftensmad. Inspirationen kom fra Henriettes Kylling Kiev, men da vi ikke lige havde kylling på lager i fryseren, lavede jeg den i stedet med hakket oksekød. Ummenum, det blev godt omend, at jeg tror det er mere velegnet at bruge hakket kylling/ kalkun i opskriften. Det afprøves en anden god gang, men denne saftige og velsmagende hakkedreng skal I ikke snydes for.

gejlet hakkedreng med hvidløg
(2 pers.)

300-400 g hakket oksekød
2 tsk. Urtekram Allround-krydderi
2 tsk. urtesalt
hvidløgsmør, frossen - gerne hjemmelavet

panering
1 sammenpisket æg
hjemmelavet mandelmel
friskrevet pecorino romano eller parmesan

fremgangsmåde:
1) Del kødet i fire klumper og lav dem til meget tynde bøffer. Hak dem godt med en skrap kniv, så de hænger sammen.
2) Læg en god klump hvidløgssmør på to af bøfferne og læg 'låg' på af den andre to bøffer. Saml bøfferne godt rundt i kanten.
3) Læg bøfferne i fryseren mens du laver tilbehør.
4) Panér bøfferne i sammenpisket æg og en blanding af mandelmel og parmesan/ pecorino.
5) Smelt en blanding af olivenolie og smør på en stor pande og brun bøfferne godt heri.
6) Steg bøfferne færdige i øvnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Vi fik lækker basilikum-pasta til sammen med lidt neutral avocado/ tomat.


tip!
Snittede grøntsager i lufttætte beholdere på køl gør madlavningen nem.
Jeg tager typisk et par timer i køkkenet om søndagen. Og i søndags fik jeg snittet en god omgang grønt og lavet lidt lækker pesto. Desuden havde kæresten bestilt endnu en omgang 'snøfler', som vist er gået hen og blevet hans nye favorit, så der blev lige lavet en dobbelt portion af dem også. Resterne af chokoladen fra overtrækket røg også lige i en form med lækkerier - den kommer selvfølgelig på bloggen, når det er tid til en smagsprøve... snart(!). Alt i alt en skøn og effektiv produktion i køkkenet, som letter hverdagens madlavning.

mandag den 18. februar 2013

bananpandekager med vanille


Her kommer lige endnu en af weekendens lidt for mange lækkerier, selv om det måske ikke er helt fair, når nu vi er tilbage i hverdagen og der i hvert fald herhjemme skal skrues op for det grønne igen. Og dog for disse pandekager indeholder jo kun gode sage og kunne måske sniges ind på morgenbordet med god samvittighed.
Selv om pandekager med bananmos allerede har været lavet i flere udgaver rundt omkring i blogland, så er det første gang, jeg forsøgte mig med dem her i weekenden. Jeg er nok mest gået lidt uden om dem, da jeg aldrig har brudt mig om varm banan. Der lå dog imidlertid en brun banan i vindueskarmen, da jeg gennemsøgte skabene efter lidt lækkert, og så måtte bananpandekagerne jo have et forsøg. Det blev et ganske vellykket forsøg. Pandekagerne skulle kunne laves af blot banan og æg, men jeg tilsatte lidt ekstra lækkerier for smag og mæthed.
Banansmagen var heldigvis ikke så gennemtrængende som frygtet og konsistensen blev rigtig lækker svampet og desuden søder sådan en moden banan meget. Jeg laver ofte morgenpandekager uden sødning overhovedet, så her var der tale om en syndig sød dessertpandekage.

bananpandekager med vanille

1 moden banan
2 hele æg
1½ past. æggehvide (= 1 bg.)
en skiivs piskefløde (kan udelades)
1 spsk. proteinpulver med vanillesmag
1 tsk. vanillepulver
smør eller kokosolie til stegning

fremgangsmåde:
1) Mos bananen med en gaffel*.
2) Pisk de øvrige ingredienser i bananmosen med gaflen.
3) Varm smør eller kokosolie på panden og steg små pandekager til de er gyldne.

*Vil du have dejen helt fri for klumper, kan bananen blendes til pure i minihakkeren.

Velbekomme!

ugens træning #38

mandag: 5 + 15 min. cardio. 45 min. styrketræning af ryg/ biceps i selskab med kæresten.

tirsdag: træningsfri

onsdag: træningsfri

torsdag: 6 + 10 min. cardio. 90 min. styrketræning af ben i selskab med kæresten.

fredag: 5 + 15 min. cardio. 65 min. styrketræning af bryst/ biceps. 10 min. styrke af mave i selskab med kæresten

lørdag: 5 + 10 min. cardio. 50 min. styrketræning af ryg/ triceps i selskab med kæresten.

søndag: 45 min. cardio. 10 min. styrke for maven i kabeltræk

Endnu en uge med fem træningssessioner er gået. Som omtalt i status på uge 2 i min 'sund måned' blev det til fridage et par dage i streg. Det er ikke det mest optimale, men nogle gange er det bare bedst med en fridag, frem for en 'tvungen' halv indsats i fitnesscentret.
Desværre blev søndagens step-time aflyst på grund af sygdom, så jeg måtte ned og lave en gang cardio på egen hånd, for at holde samvittigheden i hævd.
Jeg nyder virkelig de tunge træningssessioner med kæresten, som makker - derfor glæder jeg mig slet heller ikke til at træne på egen hånd igen fra midten af den kommende uge :-( Men den gode stime skal fortsættes.
En ny uge kan bare komme an - jeg vil give den gas med træningen - og de søde sager skal slåes tilbage! Der er gået lidt rigeligt 'forkælelse' og 'hygge' i den, så 'sund måned' må tilbage på kursen.

God træningsuge!

søndag den 17. februar 2013

low carb protein 'snøfler'

 

Fredagens postworkout snack stod i proteinernes tegn. Jeg er fornylig blevet opmærksom på Mortens blog, proteinopskrifter.dk, hvor han blogger en masse opskrifter med protein og flere er også forholdsvis low carb eller kan laves low carb. Derinde blev jeg inspireret af opskriften på low carb proteinkugler, som jeg ændrede lidt og dermed fik nogle kugler, som smager af 'Snøfler' efter kærestens udsagn (læs: det er et kvalitetsstempel fra hans side). Portionen er allerede væk og han har bestilt en omgang mere, måske den skal laves i dag...

low carb protein 'snøfler'
(10 stk.)

55 g mandelmel
35 g proteinpulver med chokoladesmag
15 g blendede/ grofthakkede mandler
10 g SukrinMelis eller anden sødning
40 g kokosmælk
½-1 tsk romessens efter smag

50 g mørk chokolade til overtræk

fremgangsmåde:
1) Bland de tørre ingredienser godt sammen med essensen.
2) Tilsæt lidt kokosmælk ad gangen og ælt massen ensartet. Stil den på køl en halv times tid.
3) Tril massen til kugler i passende størrelse.
4) Smelt chokolade over vandbad og dyb kuglerne heri.
5) Sæt kuglerne på køl eller frost så chokoladeovertrækket stivner.



Velbekomme!