fredag den 12. juli 2013

fredagstreat: bagte kokoskugler


Disse kugler fristede Louise med for noget tid siden og lige siden har de haft en plads i min hukommelse. Da jeg gerne vil holde de lækre ketose-snacks til weekenderne, måtte det lige blive fredag og de kunne afprøves. Min fejl var så, at jeg ikke havde fået frokost forinden, så en stor del af portionen blev fortæret både med og uden iskold økologisk smør næsten direkte fra ovnen... Dermed blev der taget hul på den weekend ;-) og kuglerne får mine varme anbefalinger.
Det er ikke søde kager, men virkelig en lækker ketogenfremmende snack, som smager helt forrygende med en klat smør på eller imellem.

bagte kokoskugler
(15-20 stk.)

2 æg
80 g kokosmel
40 g kokosolie
1 tsk vanillepulver
evt. flydende stevia

fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål.
2) Stil på køl i 15-30 min.
3) Tril massen i mundrette kugler og læg på en bageplade beklædt med bagepapir.
4) Bag kuglerne til de tager farve i ca. 10 min. ved 175 grader varmluft.
5) Afkøl kuglerne og opbevar i en lufttæt beholder.





...enjoy!

2 kommentarer:

  1. Uhm får lyst til at bage endnu en portion, mine forsvandt også som dug for solen- behøver jo ikke en gang have dårlig samvittighed over at udrydde dem :0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise,
      De er også virkelig gode! Min mave gjorde dog mange knuder oven på sådan en snackdag - det var vist mere fedt end den lige kunne kapere - det kan jeg jo så lære af!
      Go' lørdag til dig.
      KH
      - frk. sveske

      Slet