Efter jeg havde lavet de lækre fiskefrikadeller med torskerogn, var der jo en halv dåse i rest i køleskabet. Den måtte jo bruges fornuftigt, så det var den perfekte anledning til at afprøve opskriften på tunmousse, som Xenia fristede med for nylig. Tunmousse er en rigtig 90'er forret, som er en af de eneste fiskeforretter, jeg har kunne være med på gennem min barndom med forsamlingshusfester med den klassiske fisk/ supper - steg og is (læs: jo jo, jeg kommer jo fra og bor i provinsen, hvor vi har den slags). Min mors har altid være favoritten og jeg ved, at den opskrift er en smule fedtforskrækket og lavet stort set efter Karolines opskrift - MEN uden smør og med husblads.
Nu er jeg jo på ketose-kost, så den fedtenergiprocent skal bare bankes op, derfor skal der da SMØR i tunmousse ;-) Blandingen med torskerogn er bestemt også et hit, så det er ikke sidste gang, jeg laver sådanne lækkerier. Moussen er jo fantastisk rullet ind i en spidskålswrap og medbragt i madpakken.
tunmousse med torskerogn
(1 pers.)
70 g drænet tun (en lille dåse)
50 g torskerogn
20-30 g blødt smør
35-50 g creme fraiche 38 %
saft af en god tyk skive citron
salt+peber
evt. finthakket agurk eller 2 spsk. avocadomos
fremgangsmåde:
1) 'Pisk' tun, torskerogn og smør sammen med en håndmixer til der ikke er klumper.
2) Tilsæt creme fraiche indtil moussen får den ønskede konsistens.
3) Smag til med citronsaft, salt og peber.
4) Tilsæt evt. lidt grønt i form af agurk i små tern eller mos af avocado.
Velbekomme!
Smart anretning! Og synes man, at kålen ikke er smidig nok, kan man jo give den et minut eller to i kogende vand, så det bliver blødere :-)
SvarSletHej Piske,
SletJa, det er rigtigt, men jeg foretrække den sprøde kål her ;-)
God knas til den bløde mousse.
KH
- frk. sveske