Det var blevet tid til lidt variation til den grønne pesto, som jeg ellers er blevet rigtig glad for. Derfor blev der i weekenden eksperimenteret med en rød pesto. Den blev ganske udemærket, men smagen af soltørrede tomater er meget gennemtrængende. Næste gang vil jeg udskifte med semidried tomater for en mindre mørk smag. Kvaliteten af de soltørrede tomater har selvfølgelig også noget at sige - jeg havde et billigt glas i olie stående, som jeg drænede. De drænede strimler eller hele tomater er ganske fine om ikke bedre til formålet.
low carb tomatpesto
(1 mellemstort glas)
100 g soltørrede tomater, gerne semidried
30 g paranødder
30 g pecorino romano (kan udelades)
20 friske basilikumblade
1 fed hvidløg
1/2 tsk chiliflager
saft af en skive citron
1 1/2 dl olivenolie
urtesalt
fremgangsmåde:
1) Kør alle ingredienserne til en ensartet pesto i minihakkeren. Skub evt. ned fra siderne undervejs.
2) Smag til med citronsaft og urtesalt.
3) Kom på glas og opbevar på køl.
tip!
Tilsæt et par spiseskefulde tomatpuré for mere tomatsmag
Pestoen blev prøvesmagt på en gang ovnbagte grøntsager...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar