søndag den 14. juli 2013

hotdog i grøntsagsfladbrød med sukkerfri agurkesalat




Weekender med tid at kræse ekstra om madlavningen blev i går udnyttet hos mig. Der kom nemlig lækker lækker hotdog på menuen til min frokost. Jeg havde været forudseende forleden aften, da der blev lavet kålklatter til pizzabunde. Der blev nemlig også bagt et par større grøntsagsfladbrød til hotdog-formålet. Jeg har nemlig haft lyst til agurkesalat og for mig er det lig med hotdog. Det er nemlig altid i den forbindelse, at min mor har lavet agurkesalat. Jeg har aldrig brudt mig om den slatne, gule agurkesalat i glas fra supermarkedet. Derimod har jeg altid elsket den sprøde agurkesalat med tilpas sødme og syrlighed, som min mor lavede den. Når den nu skal være sukkerfri er der også nemmere at lave den selv. Og skal jeg selv sige det, så blev den ganske hæderlig og jeg fik stillet min lyst til den sprøde syrlige agurkesalat (læs: der er heldigvis til en hotter mere eller to).

grøntsagsfladbrød (mælke- og nøddefri)
(6 stk.)

350 g fintrevet grøntsager*
100 g revet manchego**
en håndfuld frisk basilikum (kan udelades)
2 æg
2 spsk. HUSK/ loppefrøskaller
1 tsk. urtesalt

fyld
pølse af god kvalitet***
evt. bacon til svøb
remoulade - evt. den hjemmerørte
sukkerfri agurkesalat (opskrift nedenfor)

*jeg brugte en blanding af 2/3 blomkål og 1/3 spidskål.
**mild fåremælksost
***min favorit er Hanegals grillpølser - både den traditionelle- og kyllingevarianten

fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne til en ensartet masse.
2) Varm ovnen op til 175 grader.
3) Form grøntsagsmassen til flade aflange 'brød' med våde hænder på bagepapir.
4) Bag brødene ved 175 grader i 15-20 min. til de er flotte gyldne og slipper bagepapiret.
5) Afkøl brødene en smule inden det fyldes med en lækker sprødstegt pølse og tilbehør.


sukkerfri agurkesalat
(½ stort syltetøjsglas)

½ stor agurk
½ tsk salt

lage
½ dl eddike*
1/4 dl vand
1 tsk Sukrin+
lidt friskkværnet peber

*jeg brugte 50/50 af lager- og æbleeddike

fremgangsmåde:
1) Snit agurken i tynde skiver i hånden eller på mandolinjern.
2) Drys agurkeskiverne med salt og vend rundt - lad hvile 15-30 min.
3) Bland ingredienserne til lagen.
4) Vrid agurken for væske og kom i lagen.
5) Lad agurkesalaten trække i lagen mindst 30 min. og gerne længere.
6) Servér til hotdog eller anden lækker sommer mad.





Velbekomme!

4 kommentarer:

  1. Hottere er tæt på at være en af mine livretter- og så med agurkesalat mmm :0) har selv lavet lidt forskellig agurkesalat herhjemme med godt held- det smager bare lækkert og crunchy på den helt rigtige måde!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise,
      Ja, der er altså bare noget sommer over agurkesalater og jeg skal helt sikkert prøve den, du postede for nylig med chili.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Det ser virkelig lækkert ud! /Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Det er lækkerier med den traditionelle fastfood i en sund udgave med rigtig god samvittighed.
      KH
      - frk. sveske

      Slet