fredag den 24. august 2012

sandwichbrød uden mel



I søndags lavede jeg lækker sandwich med nystegt krydret kyllingefilet og masser af guacamole. Til sandwich hører der jo gerne lidt brød og jeg fik derfor afprøvet Tatjanas sandwichbrød. Det er virkelig nemt at lave og fungerer rigtig fint til sandwich. Jeg har desuden spist lidt af resterne til morgenmad med lækker fed ost. Jeg kunne også sagtens bruge det som burgerbolle. Det er i hvert fald en nem løsning, hvor man ikke skal have fingrene i dejen og det er bagt på 15-20 minutter.

sandwichbrød uden mel
(6 store firkanter)

4 æg
1 dl creme fraiche eller fløde 38 %
1 dl frø/kerner
½ dl chiafrø
½ dl kokosfibre
3 spsk fiberHUSK eller knuste hørfrø
2 tsk bagepulver
2 tsk urtesalt

fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
2) Hæld dejen i en halv størrelse brandepande beklædt med bagepapir.
3) Bag brødet ved 200 grader i ca. 20 min. Tag det evt. op af formen halvvejs.



13 kommentarer:

  1. Hej Sveske

    Uhm det ser lækkert ud! Det skal prøves, når jeg er hjemme fra Cannes:-) Også noget lækkert fyld, du har i:-)

    Kh Trine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Søde Trine,
      De er lækre, nemme og et godt 'brød' til masser af lækkert fyld.
      Det skal være sjovt at være sund og kornfri ;-)
      Rigtig god ferie!
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Jeg har aldrig prøvet at bage uden mel før, men nu skal det være. Jeg har dog surfet lidt rundt på nettet for at finde kokosfibre - kan man finde dem i helsekostbutikker?

    KH
    Irene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Irene,
      FiberHUSK fåes i helsekostforretninger, men jeg handler ofte min hos naturoghelse.dk. Der har dog været problemer med levering fra grossisten på det sidste.
      Håber, du finder en æske og kaster dig ud i det melfrie.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    2. Vil det sige kokosfibre er det samme som FiberHUSK? For jeg skal også helt klart springe ud i dette brød. Det ser jo alt for lækkert ud! :)

      Slet
    3. Hej igen,
      Jeg tror desværre ikke helt at kokosfiber kan erstattes med fiberHUSK... men måske en blanding af fiberHUSK og knuste hørfrø kan. Jeg ville gøre et forsøg ;-)
      Det er lækkert med som brøderstatning og nemt at have på frost til at tage op efter behov.
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hej, det ser rigtig godt ud! kan være opskriften lige skal prøves!
    Ved du hvor mange kalorier de ca indeholder pr. 100 gram eller noget?
    Før i tiden skrev du ofte, hvor mange kalorier opskrifterne indeholdt, det synes jeg var super fedt! det så jeg meget gerne du begyndte at gøre igen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Det erlækkert alternativ til det traditionelle brød.
      Kalorierne må du dog undvære, dajeg ikke længere tæller.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Mmm, hvor lækkert. Det må jeg snart prøve :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Det synes jeg helt sikkert, du skal. Jeg er i hvert fald meget tilfreds med det, som brøderstatning - til burger, sandwich og på morgenbordet er det allerede blevet brugt ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. Hvor kan man købe kokosfibre henne?
    Og er der noget man kan bruge i stedet for??

    SvarSlet
  6. Uhm, det er godt! Havde dog ikke lige chiafrø, men hørfrø fungerer også fint :-). Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marianne,
      Det lyder super godt.
      KH
      - frk. sveske

      Slet