lørdag den 11. august 2012

kyllingedeller med mozzarella & peberfrugt


Selv om det holdt lidt hårdt at komme i køkkenet her til aften og lave madplanens menu, så overgav jeg mig og stegte deller trods varmen. Jeg ville nemlig gerne have rester i fryseren til madpakker.
Opskriften er inspireret af Frk. Saust. Dejligt med variation i kyllingedellerne, som er den måde jeg ofte foretrækker min kylling på. Mine blev lidt mørke i skorpen, da jeg stegte dem i riiigeligt smør og der jo er ost i, som godt kan brænde lidt på, når man, som jeg, ikke lige har to øjne på panden konstant.
Jeg spiste dellerne i selskab med en dip rørt af græsk yoghurt 10 %, lidt mayo, chili sauce, urtesalt og paprika, samt feldsalat med lækker blød og cremet avocado og sprøde, blancherede grønne asparges. Dellerne er lavet efter denne opskrift:

kyllingedeller med mozzarella og peberfrugt
(ca. 20 stk.)

400 g hakket kylling
2 forårsløg
2 fed hvidløg
½ rød peberfrugt
1 håndfuld frisk basilikum
½-1 rød frisk chili
1 kugle frisk mozzarella
1 spsk HUSKfiber (den grønne)
1 æg
evt. 1-2 spsk væske - fløde/ vand, for passende konsistens
urtesalt
peber
smør eller kokosolie til stegning

fremgangsmåde:
1) Hak løg, hvidløg, peberfrugt, basilikum og chili fint.
2) Bland kylling og de hakkede grøntsager. 'Pluk' mozzarellaen ned i blandingen.
3) Tilsæt æg og HUSK. Rør til ensartet fars og krydr med salt og peber.
4) Varm en pande med smør/ kokosolie og form deller i ønsket størrelse med en ske.
5) Steg dellerne ca. 4 min. på hver side til de er gennemstegt.

2 kommentarer:

  1. Foretrækker du deller stegt på panden eller hvad? Personligt laver jeg dem altid i ovnen nemlig, og det ville da være en god løsning på en varm dag. Men der er jo nogen, der gerne vil have stegeskorpen med, og så er det jo også helt fint :) Det ser i hvert fald lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Xenia,
      Jeg elsker en god mørk stegeskorpe, så det er lidt tamt, når de er stegt i ovnen, synes jeg.
      Men nemt er det, og den løsning kan også være en vinder nogle dage.
      - frk. sveske

      Slet