onsdag den 30. maj 2012

morgenmad og frokost i en pande


Som nævnt tidligere så er æggene min redning, når der skal noget nemt på menuen og der ikke lige er taget kød op eller lysten til de store kreative udfoldelser ikke er til stede. Sidstnævnte satte weekendens sommervarme lidt en stopper for. Derfor kom der igen igen en gang æggekage/ omelet på menuen til min frokost i søndags. Det er så dejlig nemt og der den kan fyldes med alt det grønne, der lige er i køleskabet. Jeg laver typisk en stor portion, så der er til et par måltider, når jeg er alene hjemme. Denne var ligeledes lækker som morgenmad dagen efter. Jeg lavede min således:

æggekage med fyld
( 2 pers.)

4 æg
4 spsk fløde 38 %
2 håndfulde frisk spinat
4 ringe rød peberfrugt
6 cherrytomater
evt. lidt frisk rød chili
salt, peber
kokosolie eller smør til stegning

fremgangsmåde:
1) Pisk æg og fløde sammen med en gaffel.
2) Skær spinaten i grove strimler og del tomaterne på midten.
3) Rør spinaten i æggemassen sammen med salt og friskkværnet peber.
4) Varm en pande med kokosolie og og hæld æggene på. Kom peberfrugt og tomater i/ på og skru ned.
5) Bag æggekagen færdig på blusset eller sæt den i en 200 grader varm ovn, når den har sat sig.

min frokosttallerken
(spiste endnu en et kvart stykke af æggekagen)

min morgenmadstallerken

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Bare til orientering hvis du bruger meget kokosolie (har ikke kigget alle dine opskrifter igennem.)
    Så fik jeg selv først at vide det var sundt men efter at have googlet lidt rundt, lader det til at det absolut ikke er så sundt alligevel: det indeholder mange mættede fedtsyrer.
    Oliven og rapsolie er bedst (flest umættede af alle olier)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Der er mange bud på den sag. Jeg bruger den mængde kokosolie, som jeg har det godt med ;-) Den bliver suppleret med rapsolie på panden, men olivenolie varmer jeg sjældent op, da den ikke kan tåle så høje temperaturer.
      - frk. sveske

      Slet