tirsdag den 2. august 2011

pizza con parma

Pr. pizza: Ca. 1000 kcal - 16 % protein, 58 % kulhydrat og 26 % fedt

Inspireret af Susanne Engelstoft Rasmussens sommerpizza i Vidunderlig vegetar lavede jeg denne pizza til aftensmad.

pizza con parma
(2 pers.)

dej:
1/4 pk. gær
3½ dl vand
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Ca. 450 g mel (jeg brugte halvt speltfuldkornsmel og pizzamel 'tipo 00')

aftenens fyld:
Dolmio classico pastasauce
parmaskinke (1 pk. á 70 g uden fedtkant pr. pizza)
frisk mozzarella (ca. 100 g pr. pizza)
cherrytomater
brune champignon
rucola

1) Opløs gæren i lunken vand.
2) Tilsæt olie, salt og mel til dejen er smidig.
3) Ælt dejen igennem på et meldrysset bord.
4) Stil dejen til hævning et lunt sted min. 1 time (min stod næsten 2 timer og fyldte hele skålen, da jeg kom hjem til den).
5) Tænd ovnen på 250 grader med bagepladen(-erne) i ovnen.
6) Del dejen i to boller og rul hver bolle ud til en pizza - læg pizzabundene på bagepapir.
7) Kom fyldet på.
8) Træk bagepapiret med pizzaen over på en meget varm bageplade og bag den i ca. 15 min. til bunden er sprød.

note:
Bunden er virkelig lækker, let, tynd og sprød - så helt sikkert en kombination, jeg skal lave igen. Desuden synes jeg, det er lækkert med en pizza i en lettere udgave end dem, jeg ellers er vant til at lave/ har fået, som overdynges med alverdens fyld.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar