mandag den 1. august 2011

koldhævede kerneboller

(kcal kommer senere...)

Lørdag morgen skulle der hygges med morgenboller - jeg havde fundet disse på madopskrifter.nu. Jeg lavede en enkelt ændring - brugte 200 g durummel (da det var det, jeg havde), hvor opskriften foreskrev grahamsmel.

koldhævede kerneboller
(12 stk.)

10 g gær
5½ dl vand
1 tsk. salt
300 g fuldkornsspeltmel
200 g durummel
100 g havregryn
30 g græskarkerner, ristede
30 g solsikkekerner
30 g hørfrø

1) Bland de tørre ingredienser i en skål.
2) Opløs gæren i vandet, tilsæt salt.
3) Bland det tørre i det våde (dejen skal være klistret)
4) Sæt dejen i køleskabet natten over.
5) Sæt dejen på en plade med bagepapir med to skeer.
6) Sæt bollerne i en kold ovn ved 200 grader varmluft og bag dem i ca. 30 min.

Her blev bollerne blandt andet nyt med choko-nøddecreme fra Cavalier, som selvfølgelig er uden tilsat sukker. MUMS!

2 kommentarer:

  1. Der er nu heller ikke noget som duften af nybagte boller.. -mums! :O) Og med sukkerfrit nøddecreme ovenpå, så er det jo næsten ren luksus - må hellere få prøvet det Cavalier creme af nu, har nemlig overvejet mange gange :O)

    SvarSlet
  2. Det kan jeg helt klart anbefale. Den har i hvert fald fået en fast plads i vores køkkenskab. Den er meget fyldig i smagen og sød!
    Kan fåes i helsekostforretninger, men der er efterhånden også flere supermarkeder, der fører den ;-)

    SvarSlet