Rugvafler m. frugtsalat og ISIS vanilleis
Kæresten er blevet lokket i køkkenet og sørge for aftensmaden i dag, så jeg fik lige lejlighed til at blogge lidt... Så jeg vil da lige dele opskriften på de lækre rugvafler, som jeg serverede til brunchen i går. De smager rigtig godt af kanel, som sammen med kokos- og/ eller soyamælken giver dem en sød smag. Og jeg brugte ikke gen gang den soyamælk, som er sødet med vanille.
rugvafler fra Vidunderlig vegetar af Susanne Engelstoft Rasmussen
(4 pers.)
2 dl rugmel*
½ tsk. bagepulver
1 tsk kanel
1/4-½ tsk salt
2½ dl soyamælk
2 dl kokosmælk
2 æg - deles
evt. smør til bagningen - der brugte jeg oliemargarine
*Jeg brugte dog 1 dl hvidhvedemel som den ene, da jeg var lidt nervøs for, at de blev for grove - men men næste gang bliver det helt sikkert med 2 dl rugmel.
fremgangsmåde:
1) Tænd vaffeljernet.
2) Bland mel, bagepulver, kanel og salt i en skål.
3) Pisk soyamælk, kokosmælk og æggeblommer sammen.
4) Rør væsken i de tørre ingredienser.
5) Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
6) Bag vaflerne.
Fin blog du har og rigtig spændende projekt du har gang i. Jeg vil glæde mig til at følge dig.
SvarSletHej Kathrine,
SvarSletDejligt med endnu en læser på bloggen - Velkommen til!
- frk. sveske
kan man bruge noget andet end soya- og kokosmælk?
SvarSletKan man bruge andet end rugmel, hvis man gerne vil undgå mel/korn produkter?:-) Lækkert ser det ud:-)
SvarSletHej Sara,
SletJeg har desværre endnu ikke fået lagt en LCHF-vaffel-opskrift op herinde, men jeg ved flere har forsøgt sig med at bage bananpandekagerne i vaffeljern med stor succes eller din favorit pandekageopskrift.
Hvis du alligevel vil forsøge med denne, ville jeg erstatte med mandelmel og evt. starte med 1 dl, da det er meget fiberrigt - se på konsistensen og justere derefter.
KH
- frk. sveske