tirsdag den 30. april 2013

maddagbog vol. XVI: sukkerfri dag 21 og periodisk faste 14/10

morgenmad (kl. 10.15):
(beklager det uappetitlige billede)

frokost (kl. 13.15):
venø steaks og blandet salat med feta & creme fraiche-dressing


aftensmad (kl. 18.25):
LCHF tærte med kylling & broccoli samt blandet salat med lime-/olivenoliedressing

I går passerede jeg mig tredje sukkerfrie uge, skønt! Desuden har jeg siden onsdag i sidste uge leget med periodisk faste på 14/10-basis. Så her er mine måltider i går. Derudover får jeg en proteinshake i forbindelse med min træning, så den snack ligger midt mellem frokost og aftensmad. Jeg mærker ikke de store ændring ved at faste. Min fordøjelse er måske en smule mere afslappet og regelmæssig. Ideelt set spiste jeg tidlig morgenmad og tidlig aftensmad, da jeg er ret sulten om morgenen, men den passer ikke ind i min rytme. Et alternativ kunne være at springe aftensmaden over og spise en ekstra stor frokost, men for nu skubber jeg morgenmaden nogle timer for at opnå de 14 timers faste. Da det måske kan stresse kroppen unødigt er det ikke et langvarigt eksperiment for mig. Det er nok mere ideelt med periodisk faste, når jeg tager mig sammen til at fokusere på at komme i ketose, da kroppen så skulle være mæt og blodsukkeret helt stabilt.
Morgenmaden bliver de nemme æg, som lige ryger i en boks og med på job - favoritterne er stadig af den søde variant ;-) Til frokost er jeg stor fan af rester og her blev det en gang krydrede venø steaks, som svigermor sendte med os hjem i lørdags - hold nu op! de var gode. Aftensmaden blev en lækker LCHF tærte, med favoritfyldet - kylling og broccoli (læs: billedet er godt nok fra dagens frokost, da jeg røg om bor i tallerkenen uden at få den foreviget i aftes).

God aften.

mandag den 29. april 2013

ugens træning #48

mandag: 10 + 20 min. cardio. 35 min. styrketræning af skulder/ triceps

tirsdag: træningsfri

onsdag: 10 + 20 min. cardio. 40 min. styrketræning af ryg/ mave

torsdag: 10 + 20 min. cardio. 50 min. styrketræning af ben

fredag: 60 min. morgen-PW

lørdag: 5 + 20 min. cardio. 35 min. styrketræning af bryst/ biceps

søndag: 5 + 20 min. cardio. 40 min. styrketræning af ryg/ mave

Hermed sidste uges træning. God uge med træning på fem ud af ugens syv dag og en enkelt dag med en god gang powerwalk. Det er årets første, men virkelig en skøn start på dagen, som jeg vil tage til mig igen, når det er muligt. Fredag passede det lige perfekt på en helligdag, hvor jeg ikke kunne nå i fitnesscentret inden kæresten skulle hentes i Billund.
Min træning kører ret godt og det passer mig fint at klare styrketræningen på 35-40 minutter og lidt ekstra, når der køres ben. Savner godt nok min makker - men han er jo fortsat sygemeldt, så jeg må klare mig selv lidt endnu.
Dog er jeg ikke tilfreds med, at vægten trods min vellykkede sukkerafvænning (læs: i dag dag 21 uden sukker!) står stille. Desuden har jeg den sidste lille uge eksperimenteret med periodisk faste - dog ikke noget, jeg mærker de store forskelle ved. Der er bestilt ketose-sticks, så det bliver nok mit næste lige eksperiment en gang i fremtiden, for forhåbentlig at kunne sætte gang i fedt-/ vægttabet.
En ny træningsuge er skudt i gang og jeg er klar til kick ass-træning!

God træningsuge!

søndag den 28. april 2013

low carb 'hveder'

Selv om det nu er et par dage siden, at det var 'hvede'-tid, så skal I ikke snydes for mit eksemplar. Jeg bagte disse lækre low carb 'hveder' efter Tatjanas opskrift til kæresten og jeg i fredags. De blev rigtig vellykket - bløde og ikke for æggede i konsistensen, hvilket nok skyldes mandelmelet. Desuden var jeg spændt på deres riste-evne, men det gik fint på brødristeren - dog uden den helt hård og sprøde skorpe, som vi kender fra det brød bagt med mel. For mig var de den helt rigtige erstatning, som var med til at tilfredsstille min lyst til ristet brød med smør. Derfor er det nok heller ikke sidste gang, at jeg benytter denne opskrift.

low carb 'hveder'
(8 stk.)

6 æg
3/4 dl fløde 38 %
75 g smeltet smør
2-3 spsk fiberHUSK
1 dl mandelmel med top (affedtet)
4 spsk Sukrin (kan udelades)
drys kardemomme (kan udelades)
3 tsk bagepulver

fremgangsmåde:
1) Blend eller pisk æggene med smør og fløde.
2) Bland de tørre ingredienser i de våde.
3) Lad dejen hvile 10  min. så fibrene suger væske til sig.
4) Form otte boller med våde hænder og sæt dem tæt i en lille bradepande.
5) Pensl bollerne med smeltet smør før bagning.
6) Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 min. til de er gyldne.












 

...enjoy!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks




torsdag den 25. april 2013

hindbær-kokossnitter (LCHF) og 2 års-fødelsdag


I dag er det bloggens fødselsdag... Hurra Hurra Hurra! 2 år fylder bloggen i dag. Det er ret vildt at tænke på, men det ene indlæg tager jo bare det andet. På den anden side, så elsker jeg at blogge for mig selv og for alle jer derude. Tak, fordi I fortsat læser med herinde og ligeså stille bliver flere og flere i flokken af faste læsere.

Det er ikke blevet til den store fejring i denne omgang, da jeg har haft en del at se til de seneste uger og manglende overskud. I dag har jeg til gengæld holdt fri fra arbejde og lavet en masse praktiske ting, så nu er jeg og hjemmet i den grad klar til at hente kæresten i morgen. Spørg lige, om jeg glæder mig til at se sygepatienten igen.

På fridagen tog jeg da lige tid til fejre bloggens fødselsdag med en gang hindbær-kokossnitter efter Christinas opskrift. De blev virkelig gode! Og jeg er vild med creamed coconut som glasur, da jeg på den måde kommer uden om SukrinMelissens kolde smag.

hindbær-kokossnitter(LCHF)
(6 stk.)

'bunde'
2 dl mandler
½ dl solsikkekerner
½ dl alm. kokosmel
1 spsk kokosfiber
1 spsk Sukrin+
1 tsk vanillepulver
40 g smør
1 æg

hindbærsyltetøj
100-150 g frosne hindbær
1 spsk Sukrin

topping
creamed coconut/ kokosmør
evt. farvet kokosmel

fremgangsmåde:
1) Kog hindbærene ind sammen med Sukrin i en gryde uden låg ca. 20 min.
2) Blend mandler og solsikkekerner til mel og bland med de øvrige tørre ingredienser.
3) Ælt smørret ud i de tørre ingredienser og saml til en dej med ægget.
4) Rul dejen ud i to stænger på et stykke bagepapir med husholdningsfilm over.
5) Bag bundene ved 160 grader i 15 min. skru derefter ned til 140 grader og bag yderligere ca. 10 min. til de føles sprøde, men ikke er brændte.
6) Lad bundene køle af på en rist, inden de lægges sammen med afkølet hindbærsyltetøj.
7) Blødgør kokossmørret i microovnen og smør ud på toppen - drys evt. med farvet kokoskrymmel.
8) Del stangen i snitter med en skarp kniv.



...enjoy!

onsdag den 24. april 2013

maddagbog vol. XV: periodisk faste

morgenmad (kl. 10.00):

frokost (kl. 14.00):
ostemuffins, squash med pecorino romano og spidskål 
i olie-/eddikedressing med pinjekerner


aftensmad (kl. 18.30):
kålklatter med avocado og tunsalat samt ost + rød peberfrugt

I dag har jeg eksperimenteret med periodisk faste. Jeg har tidligere skubbet idéen væk på grund af manglende overskud, men jeg har været nysgerrig efter at mærke sult og mæthed bedre. Det bliver nok ikke noget langstrakt eksperiment - jeg tager en dag ad gangen og de dage, hvor det er muligt, vil jeg have ti timers-spisevindue fra cirka klokken 9 til 19.
Morgenmaden blev først spist klokken 10 i dag, da jeg var kommet forbi det kritiske sult-punkt. Jeg elsker morgenmad og det er den største udfordring at skubbe den til senere på dagen. Alternativet kunne være at spise min tidlige morgen og skære aftensmaden væk og spise noget sidst på eftermiddagen, men der er jeg typisk i fitnesscentret og kan ikke lige spise et større måltid.
Intervallerne på cirka fire timer mellem måltiderne i dag har fungeret fint, jeg nåede at blive sulten uden den store maverumlen. Dog har jeg hele dagen været tung i hovedet (læs: som de første dage på sukkerafvænning) - om det skyldes mit anderledes spisemønster eller andre faktorer er svært at sige. Kroppen skal nok lige vende sig til denne rytme, så jeg tager et par dage mere (læs: eller hvad det nu kan blive til).

God aften.

tirsdag den 23. april 2013

lchf fastfood #2: spinatomelet med ost & cremede champignoner


I dag havde jeg i den grad brug for nem aftensmad. Det har været en meget mærkelig og trættende dag. En af de dage, hvor jeg bare ønsker, jeg var blevet under dynen (læs: som var meget svær at forlade til morgen). Det var ikke sjovt at være på arbejde i dag, hvor endnu en fyringsrunde betød farvel til seks kolleger, hvoraf jeg delte kontor med de to. Av av! Det sætter altså ligesom stemningen for resten af dagen, giver en knude i maven og et meget træt hoved, som ikke kan fokusere. Derfor skiftede jeg også dagens træning ud med the-drikkeri og gåtur i selskab med min mor. Jeg ville alligevel ikke have kunne finde koncentrationen til træning og det var nu meget godt lige at få vendt verdens situationen.
Da jeg så var hjemme og bare kunne have kastet mig i chokoladelageret (læs: som jeg ikke har rørt i 15 dage), fik jeg i stedet lavet en god mættende aftensmad efter ægte LCHF-principper med fede mælkeprodukter. Det tog sukkertrangen(!).

spinatomelet med ost & cremede champignon
(1 port.)

omelet
2 æg
en god sjat fløde
2 måleskeer HUSK (kan udelades)
et drys urtesalt
lille håndfuld frisk spinat
10 blade frisk basilikum (kan udelades)
en god klat smør - gerne hvidløgssmør
lille håndfuld revet ost

champignon
2 håndfulde champignon i skiver
en god sjat fløde
en klat smør - gerne hvidløgssmør

fremgangsmåde:
1) Pisk æggene sammen med fløde, HUSK og salt.
2) Hak spinat og basilikum groft og rør i æggene.
3) Varm smørret på en pande og steg omeletten gylden ved middelvarme.
4) Kom osten på halvdelen af omeletten, når den er stivnet på toppen og klap den sammen på midten.
5) Smelt smørret til champignonerne på en anden pande imens.
6) Hæld fløde på, når væsken er fordampet fra svampene og lad koge ind.
7) Servér straks den varme omelet med cremede champignoner på toppen.


Velbekomme!


mandag den 22. april 2013

ugens træning #47

mandag: 10 + 30 min. cardio. 30 min. styrketræning af ryg

tirsdag: træningsfri

onsdag: 5 + 10 min. cardio. 45 min. styrketræning af ben

torsdag: 5 + 20 min. cardio. 35 min. styrketræning af skulder/ triceps

fredag: 10 + 20 min. cardio. 40 min. styrketræning af ryg/ mave

lørdag: 10 + 25 min. cardio. 50 min. styrketræning af bryst/ biceps

søndag: 10 + 20 min. cardio. 75 min styrketræning af ben/ mave

Denne uge er bevis på, at træningen kan passes ind i et travlt program med planlægning. Der har været venindebesøg til aftensmad (hos mig), BodySDS-behandling, tandlæge og frisør på programmet. Det er en del mere end jeg plejer at passe ind ved siden af arbejde og de praktiske gøremål. Desuden kom der lige en hospitalsindlæggelse af min skønne kæreste ind over - desværre befinder han sig i udlandet, så det er blevet til mange telefonsamtaler og bekymringer. Heldigvis er han nu opereret og får forhåbentlig snart lov til at flyve hjem (læs: damn! jeg savner ham).
Som det fremgår af mine maddagbøger, har jeg fået kosten på sporet igen og sukkeret er ude. Det føles rart og tanken om at lege med ketose er ikke helt fjern (læs: der er også sat sticks i ordre), men sukkerafvænningen er stadig fokuset - jeg skal jo ramme de 21 dage.

'Jeg må spise alt det sukker. Jeg vil. Bare ikke i dag.'

God træning!

søndag den 21. april 2013

maddagbog vol. XIV: weekend lækkerier... (sukkerfri dag 13)

morgenmad (kl. 7.30):
røræg af to æg med Vesterhavsost og mini bananbrød med 
økologisk tandsmør og hjemmelavet hindbærsyltetøj

frokost (kl. 13.20):
2 stk. kålklatter med avocado og tunsalat

eftermiddagshygge (kl. 15.50):
fudgy casein mug cake med frossen råcreme, friske blåbær 
& granatæblekerner

aftensmad (kl. 18.30):
alt godt fra køleskabet aka kålklat med avocado & tun, ostemuffin, spidskålssalat med
tomat, ananaskirsebær & solsikkekerner + lidt æble med peanutbutter

Det blev søndagens måltider hos mig. Ih, hvor jeg elsker weekend, hvor der er mulighed for at tilberede lige det, jeg har lyst til, når sulten melder sig. Egentlig har mine måltider i dag været ret simple, men tiden i køkkenet er i stedet blevet brugt på at forberede grønt til ugen og lave en portion kålklatter. Det er længe siden, jeg har haft dem på lager sidst og det er altså bare lækkert som brøderstatning og noget mere grønt end erstatningerne af nødder og kerner. God måde at få ekstra grønt på og lave nemme måltider. Desuden tiltræk en rest creme fraiche til endnu en omgang tunsalat - den får virkelig smagsløgene tilbage til barndommen med tunmousse - uh... min mor laver den bedste(!).
Jeg fik morgenmad med luksus på, da der stadig var nogle mini bananbrød tilbage, som indbyder til tandsmør ;-) Sammen med røræg med ost var blev der lagt en god bund inden turen gik til fitnesscentret, hvor jeg fik tæsket strængerne med styrketræning, da steptimen desværre var aflyst i dag.
Nu skal der lades op til en kort arbejdsuge, hvor jeg håber kæresten får lov at flyve hjem til mig...

God aften.

lørdag den 20. april 2013

tofarvede mini bananbrød



Lørdag er der plads til lidt lækkerier herhjemme, dem er der ellers skåret ret meget ned på. Der lå en banan også meget kedelig ud i min vindueskarm, så det var oplagt at bruge den i dagens søde indslag. Banan søder jo helt naturligt og jeg en meget moden banan har ekstra meget sødme. Banan blev derfor eneste sødning i disse må brød, så de kan måske endda snige sig ind på hverdage. Opskriften er stort set lig denne, men I får den også lige her, som jeg lavede dem i dag.

tofarvede mini bananbrød
(6 store muffinforme)

1 stor moden banan
½ dl kokosmælk, fløde el. lign.
2 æg
1 tsk kanel med top½ tsk vanillepulver
50 g smeltet kokosolie eller smør
1 dl kokosfiber
½ tsk bagepulver
2 måleskeer loppefrøskaller
1 spsk kakaopulver - jeg brugte raw

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 200 grader.
2) Blend banan, kokosmælk og æg med kanel og vanillepulver.
3) Rør smeltet smør/ olie i sammen med kokosfiber, loppefrøskaller og bagepulver i.
4) Kom halvdelen af dejen i seks forme.
5) Rør kakao i den sidste halvdel af dejen og fyld i formene ved siden af den lyse.
6) Bag brødene ved 200 grader i ca. 15 min.





...enjoy!

torsdag den 18. april 2013

maddagbog vol. VIII: sukkerfri dag 10

morgenmad (kl. 6.30):
proteinpandekager med peanutbutter & banan

frokost (kl. 13.15):
med tomat & avocado

aftensmad (kl. 18.30):
tunsalat & blandet grønt

Det blev min mad i dag... Jeg har ikke været så sulten eller i hvert fald, så lagde morgenmaden en god bund. Der har også været mange gøremål og jeg har sendt mange tanker til kæresten, der måtte under kniven (læs: blindtarmsbetændelse) uden jeg kunne være der. Nu skal han bare blive frisk og komme hjemme til mig. 

Jeg gør mig også en del tanker om mad for tiden... Flere skriver varmt om erfaringer med ketose rundt omkring i LCHF-blogland. Jeg ville rigtig gerne have gang i vægttabet, men jeg er vild med grøntsager og kan ikke lige se mig selv på fedt-diæt. For nogle skulle det være muligt at komme i ketose uden at være på fedt-diæt, så da jeg ikke har oplevet de typiske symptomer på ketose, som fx tørhed i munden, vil jeg gerne have fat i nogle ketose-sticks. Mere om det, når det bliver tid til at sætte flere både i søen, lige nu har jeg fat i den lange ende af sukkerafvænningen.

God aften.

onsdag den 17. april 2013

tykke og luftige LCHF-pandekager med hytteost




Endnu en gang er jeg blevet fristet hos Jane aka madbanditten, da hun postede disse lækre tykke, amerikanske pandekager i ægte LCHF-stil. De blev lavet til en lækker luksusmorgenmad i søndags - uhm... jeg elsker weekender med ekstra tid til morgenhygge. De kan dog også sagtens laves dagen i forvejen og spises til morgenmad på hverdage. Hverdag er jo en fest, så hvorfor ikke fejrer den med pandekager?
De bliver ret sikkert lavet igen næste gang hytteosten komme besøg i mit køleskab. Det er nemlig en sjælden gæst, da jeg forsøger at holde mig til smør, ost, fløde og lidt creme fraiche, når det gælder mælkeprodukterne. Mon ikke disse også kan laves med kokosmælk? Det vil jeg i hvert fald forsøge.

tykke og luftige LCHF-pandekager med hytteost
(ca. 8 stk.)

2 æg
3 past. æggehvider
100 g hytteost 4,5 %
½ tsk bagepulver
½ tsk vanillepulver*
2 spsk kokosfiber
1 nip salt
smør eller kokosolie til stegning

fremgangsmåde:
1) Pisk æggehviderne stive i en skål.
2) Blend æg og hytteost med stavblenderen i en anden skål. 
3) Tilsæt vanillepulver og salt til æggemassen og blend.
4) Pisk æggemassen ind i de stive æggehvider.
5) Bland bagepulver med kokosfiber og pisk dem i dejen til sidst.
6) Smelt fedtstof på panden og bag pandekagerne til de er gyldne på begge sider.

tip!
*Jeg lavede mine unden, da jeg gerne ville bruge pandekagerne til en toast med pålæg og ost. De blev derfor helt neutrale i smagen. Kokosfibrene er lidt søde i smagen, men tilsæt evt. lidt sødning, hvis du ønsker en sød pandekage.


gyldne pandekager på panden...
lækre tykke og luftige...
en hel stak pangekager klar til fyld...

forslag til fyld #1 nutella/ nøddecreme & banan

forslag til fyld #2 ost & hjemmelavet hindbærsyltetøj

forslag til fyld #3 ost & kyllingepålæg = toast!

...enjoy!

tirsdag den 16. april 2013

maddagbog vol. XII: sukkerfri dag 7

morgenmad (kl. 6.20):
kanelomelet med peanutbutter, jordbær og drys af lakridsrodspulver

formiddagsnack (kl. 10.30):
1 kop Yogi Tea med kokosolie

frokost (kl. 13.50):
kyllingedeller med spinat & sesam, ½ avocado og squashspaghetti 
med cherrytomater, ægte feta og basilikumspesto

eftermiddags-/ preworkout-snack (kl. 15.15):
½ banan med peanutbutter og hjemmelavet low carb nutella

aftensmad (kl. 18.20):
taco-tallerken: tacokrydret oksekød med peberfrugt og cheddar, nachoes
guacamole, creme fraiche, tacosauce og grønt

Det var mandagens måltider hos mig. Lækker maddag. Jeg har fået godt med det grønne ind igen og har nu holdt sukkeret helt uden den seneste uge - ikke en gang den mørke chokolade, har været indover. Det er dejligt og jeg har jo ikke brug for det hvide stads i mit liv. 
Morgenmaden var ren forkælelse med jordbær og lakrids på min faste genganger kanelomeletten. Jeg elsker lakrids og lakridspulver i nye kombinationer tøver jeg ikke med. Og det er altså godt sammen med jordbær.
Frokosten stod på en ordentlig omgang grønt - det ligger godt i maven. Min frokost blev dog lidt sen på grund af et overset møde på jobbet.
Normalt hopper jeg uden om snacken om eftermiddagen, men røg lige i en lille snack, da jeg var hjemme og vende inden træning.
Aftensmaden blev endnu en gang taco, da jeg fik lyst til nachoes og heldigvis havde en rest chips på lager. Der var taget hakket oksekød op og det kunne jo nemt passes ind i menuen.

God tirsdag!

mandag den 15. april 2013

ugens træning #46

mandag: træningsfri

tirsdag: 45 min. cardio. 40 min. styrketræning af bryst/ biceps

onsdag: 45 min. cardio. 35 min. styrketræning af ryg/mave

torsdag: 15 + 30 min. cardio. 30 min. styrketræning af skulder/ triceps

fredag: 10 + 20 min. cardio. 45 min. styrketræning af ben

lørdag: 10 + 30 min. cardio. 50 min. styrketræning af bryst/ biceps

søndag: 11 min. cardio. 60 min. Step ELITE. 15 min. styrketræning af mave

En kick ass uge er gået med træning på 6 ud af ugens 7 dage. Jeg har haft behov for min træning i kampen mod sukkeret. Det har altså en god virkning på viljestyrken. Kan nemmere overbevise min hjerne om, at den ikke skal have sukker, når jeg har været til træning. Hvorfor ødelægge en god workout med sukker?!
Desuden har jeg fået spist godt med grønt og er kommet ind i rytmen/ tankegangen med grønt-forberedelser og løse madplaner, som bare gør det nemmere at holde et fast måltidsmønster. Derved går jeg ikke så nemt sukkerkold - total win win.
Der har været god fokus i træningen igen og jeg tager tålmodigheden i hånden, selv om det er svært at holde den fast.
En ny uge er skudt i gang og jeg har en del planer, men har såvidt muligt lagt træningsplanerne ind i programmet også. Hvordan det går, skal jeg nok dele med jer, når ugen er omme.

God træning!

fiskefilet bagt med spinat, pesto & ost

Jane fristede (læs: fisk, der frister mig?! det er nyt) for nylig med denne ret, så da jeg i fredags købte friske fiskefileter blev der købt til to dage. Da jeg ikke er meget for fiskesmag, var jeg meget spændt på om den kunne camoufleres med hvidløgssmør og pesto. Det lykkedes nogenlunde, selv om der lige skulle et par mundfulde ned, før retten blev godkendt af mine smagsløg.
Jeg er klart mere til den mandelpanerede fiskefilet, men den kan jo også smøres ind i velsmagende remoulade. Det kan dog langt fra udelukkes at denne ret også komme på menuen igen - den kan jo være afveksling fra den traditionelle fiskefilet.

fiskefilet bagt med spinat, pesto & ost
(1 pers.)

2 rødspættefileter (ca. 130 g)
1 håndfuld frisk spinat
hvidløgssmør
basilikumspesto
revet Vesterhavsost

tilbehør
squashspaghetti
cherrytomat
basilikumspesto

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 170 grader.
2) Smør et ovnfast fad med lidt smør.
3) Læg spinatblade i bunden og fordel fiskefileterne ovenpå.
4) Læg et par klatter pesto og hvidløgssmør på hver fiskefilet.
5) Drys revet ost på toppen.
6) Bag fisken i ovnen ca. 20 min.




Velbekomme!

søndag den 14. april 2013

hjemmelavet mayo med macadamiaolie


Efter jeg er begyndt på LCHF-kosten (for nu et år siden) er mayonnaise for alvor kommet ind i varmen igen (oven på år med fedtforskrækkelse). Dog har jeg ikke gjort det meget i den hjemmelavede udgave, da jeg med det samme blev svært glad for Hellmanns variant. Jeg kan mindes jeg har lavet det et par gange tidligere -  med oliven- og/eller rapsolie - men uden de er faldet i min smag. Denne gang forsøgte jeg mig med macadamia, men mayonnaisen kommer altså til at smage meget af nød, selv om de øvrige ingredienser hjælper lidt på det. Dermed kan denne variant heller ikke slå Hellmanns. Det kan være jeg skal ud i en blanding af olier - eller har du endnu et bud, jeg bør afprøve. Jeg skal uden tvivl nok få portionen spist - den er jo fyldt med dyr olie ;-) og desuden er den jo HELT sukkerfri. Den blev da også rørt i en gang kyllingesalat til lørdagens frokost...mums!

hjemmelavet mayo med macadamiaolie

2 past. æggeblommer
½ tsk Herbamare urtesalt
ca. 2 dl macadamiaolie
1 spsk citronsaft
1-2 tsk hvidvinseddike
½-1 tsk dijonsennep
evt. lidt hvid peber

fremgangsmåde:
1) Sørg for at alle ingredienser er samme temperatur.
2) Pisk æggeblommerne lyse med saltet.
3) Hæld olien i i en tynd stråle under konstant piskning. Jo mere olie des mere cremet mayo.
4) Smag til med sennep, eddike og citronsaft.
5) Hæld på glas og opbevar på køl.