søndag den 30. juni 2013

søndag i en madbloggers køkken vol. II


Det har været en produktiv eftermiddag i mit køkken. Forberedelse er altså guld værd, når der skal mad på bordet i en travl hverdag. I dag var min liste ret ambitiøs, men jeg nåede stort set det hele. Der er blevet snittet kål, squash og blomkål. Bagt oopsies og blomkålsrösti, sidstnævnte indgik også i min aftensmad. Jeg har kogt cremet tomatsauce, som skal bruges i en ret i den kommende uge, så mere om den senere. Endnu en portion pesto er kommet på køl. 
En lækker kødsovs har stået og simret i 2-3 timer, inden jeg nød den første portion til aftensmad for lidt siden - i selskab med blomkålsrösti og pesto - yummy!
En rest chokolade blev desuden til lækker snickers fudge, så der var lidt dessert til den søde tand ;-P

Hvad går du for at lette de nemme valg i hverdagen?

cremet tomatsauce


blomkålsris og...

blomkålsrösti

snittet grønt klar til brug

kødsovs med smør! & blomkålsrösti  
(aftensmad)

12 kommentarer:

  1. Ej hvor ser det bare lækkert ud! Du inspirere simpelthen så meget til lækker sund mad :) hvad er opskriften på blomkålsrösti?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Dejligt, jeg kan inspirere herinde.
      Jeg skal nok dele de der blomkålsrösti snarest ;-)
      Kh
      - frk. sveske

      Slet
  2. Åh, snickersfudge! <3 Den har jeg stadig våde drømme om af og til - desværre KAN jeg bare ikke lave den, uden at kværne hele portionen på én gang :( Har du bedre mådeholdenhed end jeg på det punkt? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Xenia,
      Heldigvis lavede jeg kun en lille portion af en rest chokolade og de røg på frost (læs: men de kan jo spises direkte fra frost, så det er en rige sikkerhedsforanstaltning). Til gengæld synes jeg, de er meget intense i smagen, så jeg kunne holde mig til et par stykker i går.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hi you have a Very Nice Blog. . .
    what about we follow each other? let me know :)
    www.ourjaipur.com

    SvarSlet
  4. Jeg må indrømme, at jeg er blevet rigtig dårlig til at stocke op i weekenden, fordi mit hjem jo er min arbejdsplads nu. Men det betyder jo ikke, at det ikke ville være rart at få gjort nogle ting klar.

    Jeg laver dog altid dips og dressinger. Pesto, mayodips og oliedressinger til salat.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jane,
      Jeg elsker at have gode råvarer forberedt i køleskabet - det gør bare måltiderne meget meget nemmere...
      Pesto, dips og dressinger er også et godt stykke hen ad vejen - så er der da det mindre at lave, når hverdagsmaden skal på bordet 'i en fart'.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. øj hvor smart. jeg har sådan tænkt på hvordan jeg kan være sundere i en travl hverdag hvor stresshjernen bare skriger på hurtig energi. Planlægning er key - så jeg ser om jeg kan følge dit gode eksempel!

    Og så skal jeg bare snart have testet de LCHF Oopies fra Jane's herlige bog!

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
    2. Hej Marian,
      Det er supersmart - planlægning og forberedelse er i hvert fald nøglen for mig.
      Ja, de oopsies må du altså afprøve. De er for alvor flyttet ind hos mig i hvert fald, super brøderstatning.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  6. Opskrift på den der cremede tomatsovs? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sisse,
      Den kommer på senere i dag (håber jeg ;-)).
      God torsdag!
      KH
      - frk. sveske

      Slet