Blomkål i bearnaisen? Ja, hvorfor ikke. Det blev i hvert fald afprøvet herhjemme i mandags med resterne af blomkålen fra den obligatoriske søndags-pizza.
Opskriften er selvfølgelig endnu en af Janes og den er fuld ud LCHF med masser af lækker smør. Desuden kan den ikke skille, men bliver bare dejlig cremet af blomkålen og med smag af smør.
Da jeg egentlig ikke er den store fan af en almindelig plain hakkedreng, var denne bearnaise lige med til at løfte hverdagsretten til et hæderligt måltid. Prøv den.
blomkålsbearnaise
250 g blomkål
1 løg - gerne skalotte
150 g smør
2 æggeblommer
1 spsk hvidvinseddike
estragon
bearnaiseessens
salt+peber
fremgangsmåde:
1) Del blomkål og løg i mindre stykker og kog dem møre med lidt vand.
2) Smelt smørret i en lille gryde ved siden af.
3) Hæld smør, æggeblommer, eddike, essens og estragon ned til de drænede grøntsager.
4) Blend til en ensartet masse med stavblenderen.
5) Smag til med essens, estragon, salt og peber.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar