Herhjemme lider vi stadig under manglende lyst til madlavning. Kreativiteten skal lige vækkes til live igen. Satser på det kommer - i dag har vi i hvert fald fyldt sunde lækkerier i køleskabet, så der er en god basis for LCHF-madlavning.
Der var dog ikke kommet kød op til frokost og ingen rester :-( Desuden fristede endnu et ægge-måltid ikke lige. Derfor blev min lyst til brød (som har spøget på ferien i USA) stillet med en portion lækre valnøddeboller og hjemmelavet sukkerfri bærmarmelade. Uhm! Bollerne er lavet med denne opskrift som basis og blot tilsat valnødder og hørfrø = nemt!
lchf valnøddeboller
(ca. 10 stk)
4 æg
1 dl fløde
½ dl kokosmælk - eller blot mere fløde
50 g smeltet smør
½ dl mandelmel
½ dl kokosfiber
1 håndfuld grofthakkede valnødder
1/4 dl hørfrø
2 spsk FiberHusk (den gule til bagning)
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
evt. birkes til drys
fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
2) Pisk æggene sammen med fløde, kokosmælk og smør.
3) Bland alle de tørre ingredienser godt i en skål.
4) Rør de tørre ingredienser i de våde.
5) Lad dejen hvile 5-10 min. til fibrene har suget væske til sig.
6) Form boller med våde fingre eller en ske og lav dem lidt flade.
7) Bag bollerne ca. 20 min. midt i ovnen ved 160 grader varmluft.
sukkerfri bærmarmelade
(1 mellemstort glas)
ca. 300 g bær (jeg brugte hindbær og brombær)
1-2 spsk. Sukrin (evt. mere, hvis du ønsker en sød marmelade)
fremgangsmåde:
1) Kom bær og Sukrin i en gryde ved lavt blus.
2) Lad bærerne simre ved lav varme i 20 min. til marmeladen tykner.
3) Hældes på et skoldet glas og låget sættes på med det samme for øget holdbarhed.
...enjoy!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar