torsdag den 6. juni 2013

pølsehorn - low carb version



Lige en lille opskrift, mens I venter på, der bliver overskud og overblik til flere USA-indlæg. Jeg fik lavet disse low carb pølsehorn indimellem maskinerne med vasketøj i går. Det er dejligt at være tilbage i eget køkken selv om jeg stadig er lidt ferieramt og lysten til den store madlavning er ikke vendt tilbage (varmen spiller nok også ind her). Der måtte dog kreeres noget til dagens madpakke, så pølsehorn blev det. De er ret nemme at gå til, hvis man bereder sig med lidt tålmodighed, når dejen skal lægges om pølserne, for dejen er noget klistret stads. Jeg vidste heller ikke lige, hvormeget der skulle bruges til per horn, så der kunne faktisk godt være blevet til et par mere end de 13 stk. jeg fik til. Opskriften stammer fra Tatjana.

pølsehorn - low carb
(ca. 15 stk.)

6 æg
1½ dl creme fraiche, græsk yoghurt el. lign.
3/4 dl FiberHusk (den gule til bagning)
1 dl mandelmel
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekerner
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
1 spsk Sukrin (kan udelades)

6-8 pølser

fremgangsmåde:
1) Mal sesamfrø og solsikkekerner til groft mel i minihakkeren.
2) Rør alle ingredienserne sammen til en klistret dej.
3) Lad dejen hvile 10 min., så fibrene suger væske til sig.
4) Del pølserne i to.
5) Læg/ form en klump dej om hver pølse - tag evt. mandelmel på fingrene, hvis dejen klistrer.
6) Læg hornene på en bageplade beklædt med papir.
7) Bag hornene ved 200 grader i ca. 20 min.
8) Tag hornene ud og afkøl på en rist, inden det er tid til en smagsprøve.





Velbekomme!

8 kommentarer:

  1. Sikken god idé!
    Hvilke pølser brugte du? For at være mest mulig LCHF-venlig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,
      Jeg ved nu ikke lige, om mine pølser er LCHF-venlige. Jeg foretrækker Hanegals og brugte kyllinge-wienerpølser og deres lidt tykkere grillpølser. De er da i hvert fald lavet af gode råvarer og glutenfri.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Svar
    1. Hej Gabbi,
      Så tror jeg, de er svære at få til at hænge sammen, da huskfibrene fungerer som 'lim'.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Kan man bruge ekstra fiberhusk, i stedet for mandelmel??

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Nej, det tror jeg ikke, du får et godt resultat med.
      FiberHusk fungerer som klister i dejen og kan ikke være dej i sig selv ;)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Super. Har lige købt mandelmel. �� Ved du så også om jeg kan bruge ekstra af alm frøskaller i stedet for de pulveriseret??

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej igen,
      Tommelfingerreglen er, at man skal bruge dobbelt op af alm. HUSK frem for FiberHUSK'en (der er pulveriseret).
      KH
      - frk. sveske

      Slet