fredag den 7. juni 2013

usa part II: Golden Gate Bridge - Lake Tahoe - Yosemite

Golden Gate Bridge

Over 3000 billeder er altså mange (!!!) men hold nu op, hvor er de skønne og det er svært at vælge nogle få ud. Derfor en advarsel på forhånd: det bliver vist nogle billedetunge indlæg - men et billede siger jo også mere end tusinde ord, ikke sandt?

Uge et var fuld af skøn natur. Efter et kort besøg ved Golden Gate Bridge før vi forlod San Francisco, gik turen til skønne Lake Tahoe over Sacramento og videre til overvældende Yosemite
I Sacramento besøgte vi blot den gamle bydel, Old Sacramento, som er kendetegnet for sit western-miljø.

Old Sacramento

Ved Lake Tahoe tog vi turen hele vejen rundt om søen (ca. 115 km) på en formiddag og naturen var skøn - se bare billederne... 

Lake Tahoe

Lake Tahoe

Eagle Falls

Efter overnatning i Stockton, var vi klar til flere naturoplevelser i nationalparken Yosemite. Det var et besøg, vi havde set meget frem til. Besøget levede dog fuldt ud op til forventningerne, så kommer du en dag på de kanter, må du lægge vejen forbi den skønne park. Sæt også gerne mere end et par overnatninger af, hvis du gerne vil have mere ud af parkens mange vandringsmuligheder. Vi havde to overnatninger lige uden for parken, da det er meget dyrt at overnatte inde i Yosemite Village + der var et vrimmel af kinesiske turister. 
Allerede på vej ind i parken var vi heldige at se vildt dyreliv - en bjørn på jagt efter føde i en lille lysning. 

dyreliv i Yosemite

Det var altså stort og mere end jeg havde regnet med var muligt. Turen ind i parken bød også på kik til et par af parkens fantastiske vandfald.

Bridalveil Fall

Ribbon Fall

Vores besøg i Yosemite NP bød desuden på vores vandrings-debut. Vi valgte turen med besøg hos Vernal Fall og Nevada Fall. Turen gik op ad, stejlt op ad, John Muir Trail/ Mist Trail. Der kom fysikken på prøve i den tynde luft.

vores vandringsrute i Yosemite NP

Udsigten undervejs og på toppen af først Vernal Fall og senere Nevada Fall var dog hele turen værd og kan i den grad anbefales.

smuk smuk udsigt

Vernal Fall

Vernal Fall fra toppen

Nevada Fall

Nevada Fall fra toppen

Det var virkelig en fed sejr at nå toppen og med den tur blev vi også lidt hooked på det der vandring. Det giver nogle helt unikke naturoplevelser og billeder. Det er også muligt at komme helt tæt på dyrelivet. 
Nedturen tog vi ad John Muir Trail, som var en smule mindre stejl og dermed nemmere at gå nedad (læs: vi var glade for at slippe for alle de ujævne trapper, vi havde besteget på turen op). 
Alt i alt en tur på godt 12 km, som var ren bjergvandring og tog os 5-6 timer.

turtle-egern

en lille bambi

et lille fotomodel egern

Før vi forlod Yosemite gik turen til den sydlige indgang til parken. Her besøgte vi Mariposa Grove for at se 'Grizzly Giant' og et par andre kæmpe sequoia-træer. Grizzly'en var virkelig kæmpe og havde grene så tykke som træstammer.

Grizzly Giant

Det blev dag et til seks i vores eventyr og dermed var vores roadtrip kommet godt fra start.

To be continued...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar