søndag den 23. juni 2013

low carb basilikumspesto


Som skrevet tidligere trængte mine fedtkilder til lidt variation og der måtte kreeres en low carb pesto. Traditionelt indeholder pesto pinjekerner, men de er ikke de indeholder en del kulhydrater (14 g pr. 100 g). En sød læser foreslog paranødder (8 g pr. 100 g) og jeg tænkte straks, at det måtte da afprøves. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver sådan en low carb pesto, for paranødder giver den ønskede knas og fylde, men smager ikke voldsomt igennem. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver pesto i denne variant.

low carb basilikumspesto
(1 lille glas)

2 små potter frisk basilikum
30 g paranødder
30 g pecorino romano
1-2 fed hvidløg
et drys urtesalt
olivenolie

fremgangsmåde:
1) Blend nødderne groft i minihakkeren.
2) Nip og skyl basilikumbladene.
3) Kom basilikum, ost, hvidløg og salt i minihakkeren sammen med en god slat olie.
4) Blend til ønsket konsistens ved at tilsætte olie efterhånden.
5) Kom pestoen i et lufttæt glas og opbevar på køl.

...enjoy!

2 kommentarer:

  1. Lækkert, lækkert, lækkert er altid på udkig efter nye pestoer, for som Xenia har nævnt i denne uge, hvem kan ikke lide pesto. Glæder mig til at prøve denne her :0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise.
      Pesto har tidligere været fast inventar i mit køleskab, men det er gået lidt i glemmebogen. Nu genoplivet for at tilføre fedt til min ketosekost.
      KH
      - frk. sveske

      Slet