Min søndag i køkkenet bød på en portion lækre fedtede kesoplätter. Det er ikke så tit, jeg har hytteost i køleskabet, men have fået købt en bøtte, da køleskabet skulle fyldes efter ferien. Den stod der stadig og min tanke var at kesoplätter ville være gode som brøderstatning til en toast. De er nemme at lave, nemme at vende og får en skøn smag af smør. Resten af portionen opbevares fint på køl, så der er basis for en nem morgenmad, snack eller frokost.
kesoplätter
(10-12 stk.)
3 æg
200 g hytteost 4 %
1/2 dl fløde (kan udelades)
2 spsk HUSK/ loppefrøskaller
et drys salt
smør til stegning
fremgangsmåde:
1) Blend æg, hytteost og fløde til ensartet masse med stavblenderen.
2) Tilsæt loppefrøskaller og salt - blend kort.
3) Smelt smør på en pande ved middel varme.
4) Bag små pandekager til de er gyldne i rigeligt smør.
5) Lad dem sætte sig helt før de vendes.
tip I
Lav gerne ekstra pandekager og opbevar på køl så næste måltid er nemmere at lave ;-)
tip II
Tilsæt krydderier for flere smagsnuancer eller lidt sødemiddel og kanel for en sød pandekage.
LCHF toast
kesoplätter med jordbærfløde
...enjoy!
Jeg blender aldrig hytteosten og når først pandekagen er bagt er der ingen klumper at spore, bare røre røre røre med en alm ske i en skål... det er jo meget nemmere og hurtigere - mindre opvask ; ) Men i virkeligheden ville jeg bare spørge om din jordbærfløde bare er fløde og jordbær? Det ser meget lækkert ud : )
SvarSletHej,
SletDet har du nok ret i. Jeg havde bare lige stavblenderen ved hånden, så det blev lige bikset sammen med den...
Ja, det er blot lidt purerede jordbær, som er vendt i flødeskummet ;-P Det er lækkerier.
KH
- frk. sveske
En opskrift jeg har til gode endnu , på trods af rigtig lang tid på LCHF.. de ser meget lækre ud dine pandekager.. ;0)
SvarSletHej Louise,
SletDem må du afprøve, det er luksus med smørstegte pandekager ;-P
KH
- frk. sveske
Det må jeg prøve! Tak for inspiration :-)
SvarSlet