Inden turen gik til USA kostede det en omgang feriekage til kollegerne. Det var jo den perfekte anledning til at afprøve et par nye LCHF-kageopskrifter. Janes brownie-video havde fristet og jeg synes Xenias syrlige snitter var et godt modspil til den tunge brownie. Det blev de ganske rigtigt og endte faktisk med at overhale brownien indenom - hvem havde regnet med det? I hvert fald ikke chokoladehjertet her (læs: undertegnede), men snitterne er virkelig sød og forfriskende på samme tid. Den sprøde kokosbund med den syrlige æggemasse. Netop æggemassen var jeg meget spændt på, da jeg ikke er så meget for fromage-agtig konsistens, men her er konsistensen luftig og svampet og smagen overskygger det hele. Desuden blev jeg ret bekymret over den æggekage-luft som fulgte med kagen ud af den varme ovn. Den forsvandt dog helt, da kagen var afkølet og faktisk smager kagen bedst helt kold fra køleskabet, hvis du spørger mig.
lchf citronsnitter
(30 stk.)
kokosbund
75 g kokosolie med smag
50 g SukrinGold
1 spsk agavesirup
200 g kokosmel
100 g mandler malet til mel
et drys salt
2 æggehvider
citronfyld
6 æg
2 æggeblommer
100 g SukrinGold
2 spsk agavesirup
saft + skal af 2 øko. citroner (ca. 2 spsk skal og 1½ dl saft)
70 g mandler malet til mel
drys
kokosfiber
fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 160 grader.
2) Smelt kokosolien til fyldet ved svag varme.
3) Rør de øvrige ingredienser til bunden minus æggehviderne i kokosolien og rør til en ensartet masse.
4) Tag af varmen og tilsæt æggehviderne.
5) Beklæd en lille bradepande (ca. 30x20 cm) med bagepapir og fordel kokosmassen heri.
6) Bag bunden ca. 10-12 min. ved 160 grader. Imens forberedes fyldet.
7) Pisk æg og blommer luftige med håndmixeren.
8) Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk dem godt sammen.
9) Hæld blandingen oven på den bagte kokosbund.
10) Bag kagen yderligere 20-25 min.* til massen har sat sig. Hold øje, så den ikke bliver brændt på toppen.
11) Afkøl kagen helt, inden en skæres i snitter og dryses med kokosfiber.
*Bagetiden er lidt et gæt, da jeg ikke syntes min æggemasse ville sætte sig. Det kom så heldigvis, da den blev afkølet.
*Bagetiden er lidt et gæt, da jeg ikke syntes min æggemasse ville sætte sig. Det kom så heldigvis, da den blev afkølet.
gylden kage fra ovnen...
snitter
haps haps!
så er der serveret på et sølvfad
dobbelt op på lækkerhed serveret for kollegerne
...enjoy!
Er den meget "kokoset". Har tidligere prøvet at lave nogle daddelkugler, hvor man også skulle bruge kokosolie, og jeg var næsten ved at kaste op bare da jeg skulle røre det sammen. Måtte spytte den førset ud jeg prøvede at spise og resten i skraldespanden, smagen var simpelthen alt for parfumeret. Kunne man bruge den uden smag eller smager disse ikke særlig meget af kokos? Synes nemlig at det med det syrlige lyder lækkert.
SvarSletHej Sarah,
SletSmagen at kokosolie synes jeg ikke er gennemtrængende, men nu er jeg også vild med kokos. Jeg bruger altid Urtekrams og synes ikke den hverken smager eller lugter meget af kokos. Bunden er derimod fyldt med kokosmel (den alm. grove), som giver kokossmag. Bunden er virkelig skøn og et super modspil til den syrlige skum ovenpå.
Jeg synes, du skal give dem en chance.
KH
- frk. sveske
Det ser virkelig lækkert ud og lækker detalje med sølvfadet. Må jeg prøve at kaste mig ud i:)
SvarSletHej Carla,
SletDe er så skønne og lad mig endelig høre, hvad du synes.
KH
- frk. sveske
Næh, hvor ser de fine ud! Og godt det blev en succes! Kokos er altså også næsten altid bare en sikker smagsvinder hos mig :D
SvarSletHej Xenia,
SletJeg er også bare vild med kokos, men har aldrig rigtig været til citrusfrugter i kage. Det lavede denne opskrift dog om på!
Tak for inspiration, som gav meget tilfredse kolleger.
KH
- frk. sveske