hovedret:
entrecote fra slagteren med bearnaisedip, bagte peberfrugter med timian & citron
og smørstegte grønne asparges
dessert:
chokoladekage af bare fire ingredienser, hjemmelavet vanilleflødeis med sukkerfri hindbærcoulis
og et stykke chokolade med lakrids & pistacienødder
kl. 00.00:
hjemmelavet bounty, syndige nougatbider, rester af julens konfekt
og bagerens kransekage til kæresten
Kæresten og jeg havde en rigtig dejlig aften i går. Vi var hjemme, lavede lækker mad og så en god film. Da ingen af os drikker alkohol er der ingen hovedpine i dag, dejligt.
Menuen blev lavet på dagen, da vi ikke helt vidste, hvor vi skulle fejre nytåret, men i sidste ende blev turen til Aalborg for lang og menuen blev som det fremgår af billederne - lækker mad!
Til hovedretten forsøgte vi os med en debut på hjemmelavet bearnaise, men den gik i vasken og det blev i stedet plan B - bearnaisedippen. Men det er ikke sidste gang, vi eksperimenterer med den hjemmelavede, for det skulle jo ikke være så svært og halvvejs, så den da også ud til at lykkedes. Selv om det ikke blev til hjemmelavet bearnaisesovs, så blev det en skøn hovedret. Entrecoten fra byens slagter var dejlig mør og havde en rigtig god smag. Dejligt med en god gang oksekød på menuen.
Desserten var mit værk, som blev påbegyndt om eftermiddagen ved at smide en gang hjemmelavet vanilleflødeis på frost og dertil kogt en gang hindbærcoulis, som passer perfekt til den cremede flødeis og tunge chokoladekage. Kagen bagte jeg først hjemme retterne, så vi fik den helt lun fra ovnen. Jeg skal nok dele lidt opskrifter snarest.
Til midnat stod den på 'søde' sager, hvor jeg til dagens anledning lige nåede at lave en gang bounty og nougat.
Jeg satser på, at resterne udryddes i dag, så jeg igen er klar til hverdagen med fokus på det grønne. I morgen går turen i hvert fald igen på arbejde...
Jeg håber, du også kom godt ind i det nye år.
Godt Nytår!
Hvor ser det dejligt ud!
SvarSletVi havde købt oksemørbrad fra Bilka og det var overraskende godt, og helt utrolig mørt - der er altså ikke noget som et godt stykker oksekød :-)
Prøvede I at blende bearnaisen? Det er nemlig den version vi laver herhjemme når det er på menuen, og det lykkes altid :-)
Rigtig godt nytår Sveske - jeg misunder dig din mangel på hovedpine ;-)
Hej Vikki,
SletGodt nytår.
Det var rigtig lækker mad. Vi forsøgte os med stavblenderen til bearnaisen, men tror, at det var temperaturen, som ødelagde den. Vi har ikke opgivet.
God aften.
KH
- frk. sveske
Sikke en lækker nytårsmenu :-)
SvarSletJeg er også fuldstændig vild med Janes sukkerfri Bpunty (og Snickers). Dog tilsætter jeg oftest en smule sød, da jeg ikke synes, at Sukrinen søder helt nok.
Rigtig godt nytår :-)
Hej,
SletRigtig Godt Nytår til dig.
Så er vi to. Jeg havde desværre ikke peanutbutter nok til en gang snickers, så det blev de syndige nougatbider i stedet.
KH
- frk. sveske