tirsdag den 8. januar 2013

post #600: usa here we come!


'System overload' er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget!

Kæresten og jeg har længe snakket om en længere ferie 'over there', men det der med at komme igang med planlægning er ikke altid lige til. Oplevelser er på listen over energi-givende faktorer, så det er på tide, at den drøm/ plan bliver hevet frem og lagt i rammer.

I dag har jeg derfor informeret mit job om, at jeg planlægger at holde fire ugers ferie her i foråret. Chefen lød ikke til, at det skulle give problemer, så nu kan jeg sige 'tjek' til fri fra job en periode inden for overskuelig fremtid - nøj! det glæder jeg mig til.

Det er så nu jeg tænker, hvor skal vi starte med at tegne lidt (læs: vil gerne være impulsive derovre) streger for fire ugers ferie i USA. Derfor vil jeg rigtig gerne have jeres input - egne erfaringer, gode hjemmesider, guides, drømme etc.

Kontinentet er stort og mulighederne mange, så I får lige lidt stikord, som er vores udgangspunkter:
 • 4 uger
 • budget: max. 100.000 kr.
 • roadtrip - øst vs. vest kyst?
 • ekstrem natur
 • billeje - gode fif er meget velkomne
 • neon
 • amerikanernes madkultur
Listen opdateres eventuelt efter lidt tid i tænkeboksen ;-) Kom gerne med dine input.

God aften.

14 kommentarer:

 1. Cool! Jeg gæster selv USA til sommer i lidt kortere tid, da jeg lige smutter til Sydamerika først :D Men når jeg lander i LA, så er planen at leje en bil og køre til bla Las Vegas, SF og på vejen der se min en national park (Yosemite) - jeg ved ikke om jeg ville tage fra øst til vest. Blir der ikke meget køre-tid? Ellers kunne I tage 14 dage på hver kyst?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej L,
   Skønt, du også har en USA-tur i vente. Det er altså bare skønt at have noget at gå og glæde sig til.
   Vi har nu ikke planer om at tage fra øst til vest, men vælge en af dem - det er så bare lige, om det skal være øst eller vest ;-)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Åh, USA er jo et skønt sted at tage på road trip. Landet er skabt til det. :-) Jeg har været mange steder i USA, men et af favoritterne er helt klart New Orleans. Jeg var der blot 18 måneder efter Katrina og ødelæggelserne var stadig synlige mange steder, men på trods af den totale katastrofe, de havde været igennem, så var der en joi de vivre, som jeg ikke har oplevet andre steder. Og så er cajun-køkkenet rigt repræsenteret i det område, der klart kan anbefales, hvis man kan lide tung krydret mad. New Orleans bymidte (French Quarter) er meget uamerikansk men ekstremt charmerende. Og så kan man høre god jazz på noget nær et hvert gadehjørne. Det er ikke en frygtelig stor by, så 3-4 dages overnatning er alt man behøver. -Med mindre man gerne vil nyde musikken, maden og stemningen lidt længere tid. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita,
   Det lyder virkelig som om, at du har haft gode oplevelser 'over there'. New Orleans er det et godt argument for østkysten.
   Mange tak for dit input.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Vil klart anbefale jer at se inde på http://www.renefrederiksen.dk/
  Og stort tillykke - det er så fedt at skulle planlægge ferie :)

  Er selv lige vendt hjem derfra efter 3 uger med lidt påhæng. Grundet vinter + påhæng blev turen dog ikke så aktiv som vi plejer... Hvor det lyder, men 'vi' har været derovre 3 gange ialt siden 2010, og jeg en enkelt gang mere :$

  Glæder mig til OGSÅ at følge planlægning og hvilke oplevelser I får derovre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annika,
   Ja, hans hjemmeside skal jeg helt sikkert have kigget nærmere på - det er en af dem, jeg er stødt på i min meget sporadiske research tidligere.
   Påhæng? Hvor har du/I været derovre? Fedt med alle de rejser!
   Super! Jeg skal nok forsøge at dele mere herinde, når der er mere på tegnebrættet (som så først lige skal oprettes...hehe)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Hej Sveske,
  Jeg er en trofast følger og har selv lige lavet min egen blog :-)

  Jeg blev nød til at kommentere på dette indlæg. JEG ELSKER USA. Har været der 2 somre i træk nu, kombineret familiebesøg og roadtrip tur med kæresten.
  Alle og jeg mener ALLE tager den klassiske tur med at lande i LA, kører til Las Vegas, Grand Canyon, Yosemite og San Fran. Det er også alle pisse fede steder, men hvis du har lyst til at prøve noget andet og ikke møde så mange andre danskere så vil jeg anbefale dig en anden rute på vestkysten (For synes 100 % det er der I skal tage hen når det er første gang)
  Flyv til f.eks. denver i colorado (en sindsyg smuk stat med masser af natur og bjerge), lej en bil og kør nord på til Wyoming og besøge Grand Teton og Yellowstone Nationalpark. Yellowstone er rigtig kendt og en af de mest populære nationalparker, men brug jeres overnatninger i Grand Teton (Man kan køre i mellem de to på 15 min) og kør til Yellowstone. Grand Teton er så smuk og har rigtig mange gode Hikes op af bjergene (så der er rig mulighed for masser af motion) Der efter kan I køre til Seattle, Yosemite og San Fran. Videre til Las Vegas og Grand Canyon. I Kan også droppe San Fran/Yosemite og køre syd på igen og tag til Las Vegas og Grand Canyon. Det gjorde Kæresten og jeg med stop i Salt Lake City(Meget kedelig by). Turen i alt to 3 uger, og vi var næsten en uge i grand teton/Yellowstone.
  Sidste år var vi på road trip i 2 uger og tog Arches Nationalpark, Las Vegas, Zion Nationalpark og Bryce Canyon.
  Mine anbefalinger vil være til jer:
  - besøg så mange nationalparker som muligt. De er så flotte og der er så mange hikes man kan gå. Den bedst mulige måde at se mest på.
  - For at gøre turen billige og faktisk rigtig hyggelig er at sove i telt (vi er så heldig at vi låne telt og camping grej af familie). Men I kan købe alt sådan noget i Wallmart meget billigt.
  - Tag et stop i New York enten på vej og hjem. Bare lige 3-4 overnatninger (Det er min ynglings by i verden)
  - vær forbedret at distancerne er lange, det er meget normalt at køre 5-7 timer om dagen for at komme hen til det næste tid.
  - vær indstillet på at I kan ikke nå det hele på 4 uger, man er nød til at undlade noget (med mindre I gøre 2 overnatninger hvert sted, det kan ikke anbefales ;-)). Men så er der også en undskyldning for at komme tilbage.
  - Hvis I vælger at besøge Las Vegas, som er et must, så book overnatninger i gennem hotels.com. Der har vi har gjort nogle rigtig gode deals på hoteller på The strip. Virkelig spændende by. Faktisk så sker alting kun ved the strip så det er der I skal bo.
  - Besøg og spis i whole foods - de har en lækker buffet/cafeteria afdeling hvor du kan vælge alt mulig forskellige lækre sunde salater, retter osv. Du betaler for hvor meget maden du har taget vejer.
  - Shop i outlets, det er sindsyg billigt. Der ligger 2 outlets i Las Vegas, en meget bedre end den anden.

  Jeg har også været kort i LA før, og var faktisk ikke helt så tosset med den by. Det er ved at være 6 år siden, så den kan have ændret sig ;-)

  Næste Roadtrip i USA for Kæresten og jeg bliver nok langs vest kysten ned. Start Seattle slut San Diego. Det er også en tur I kan overveje.

  Lige lidt inputs fra mig :-)
  Kh Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla,
   Super kommentar - tusinde tak for alle dine input. Det er muligt jeg vender tilbage for råd. Kommentaren røg direkte videre til kærestens mailbox, for der er helt sikkert noget, vi skal kigge nærmere på.
   Skønt med råd og erfaringer fra en, der har draget sine egne. Det er guld værd, tak.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Du vender bare tilbage any time ;-)
   Står selv og skal flytte 6 mdr til Boston, USA bliver jeg aldrig træt af.
   Hav en god dag :-)

   Slet
  3. Årh hold da op for et projekt! Skal du læse derovre?
   God dag til dig også.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  4. I forbindelse med mit studie har jeg fået et 6 mdrs praktik ophold. Så det bliver rigtig spændende, og noget af en udfordring :-)
   Kh Camilla
   camillaina.blogspot.dk

   Slet
  5. Mega spændende!
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 5. Til lykke med indlæg nr. 600 og de skønne ferieplaner!
  Jeg har kun været i USA en enkelt gang, i Colorado i godt to uger - det var manden der skulle arbejde derovre, og jeg fulgte med som det tynde øl og arbejdede selv fra hotellet, mens vi så oplevede lidt om aftenen og i de to weekender vi havde.
  Mht. maden, så er jeg med Camilla mht. Wholefoods - selvom i måske ikke selv kan lave mad, så er det en oplevelse i sig selv.
  Wallmart er også et kapitel for sig - tænk Bilka x 10, eller i hvert fald med et enormt udvalg, lige fra bleer til færdige tærtebunde til bildæk.
  Kulinarisk oplevede vi nok ikke det helt vilde, men afhængig af hvor i er og spiser, så er spareribs måske et bud - vi fik nogle af de bedste nogensinde på en af de mexicanske kæderestauranter.
  Store dessertkager kan de også finde ud af. Og flere steder fylder de gratis op med sodavand - tjenerne får en minimal løn og lever af drikkepenge, så husk at give rigeligt hvis i er godt tilfredse (også derfor de er så villige til at fylde op :-))
  Outlets er også allerede nævnt - især Levis oplevede vi som billigt. Bukser til ca. 200 kroner.
  Hvis i er i Colorado, så tag en tur op i Rocky Mountains på Pikes Peak med deres cog railway - smuk tur.
  Stadig i Colorado, så er Boulder en hyggelig by, lige op ad Rocky Mountains.
  Denver er selvfølgelig også et must med deres lange gågade hvor man kan køre gratis med bus nedaf, hvis man bliver træt i benene.

  Glæder mig til at følge med i planlægningen - det er næsten det bedste ved sådan en tur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi,
   Lyder ikke tosset med Colorado - det er den eneste stat, som min kæreste har besøgt også i forbindelse med arbejde.
   Jeg glæder mig helt vildt - til at opleve stemning, natur, alt i MEGAsize, kultur, dufte etc.
   Vi må bare have gang i et mindboard derhjemme, så der bliver noget at gå og sætte streger på.
   Tusinde tak for dit input.
   KH
   - frk. sveske

   Slet