tirsdag den 14. august 2012

iskolde banansnacks med kokos



Da jeg havde gang i smeltet chokolade til de lækre hjemmelavede snickers, blev der også lige overtrukket et par bananer. Idéen har floreret flere steder i blogland, men jeg så den oprindeligt hos Anne au Chocolat. Banan og chokolade er en dejlig sød kombination og bananis er en af mine favoritter. De er meget nemme og lave og kan opbevares på frost og tages op efter behov for søde lækkerier.

banansnacks med kokos

2 bananer
100 g mørk chokolade min. 70 % kakao
1 tsk kokosolie
kokosmel

fremgangsmåde:
1) Smelt chokoladen med kokosolie.
2) Skær bananerne i skiver.
3) Dyp bananskiverne i chokoladen ved hjælp af en gaffel.
4) Drys med kokosmel, mens chokoladen stadig er våd.
5) Opbevar de små banansnacks i en lufttæt beholder på frost. De skal blot stå ude et par minutter før servering.


9 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej Anne,
      Mange tak og dejligt du også kigger forbi her.
      Jeg lurer tit dine lækkerier.
      Tak for inspiration.
      - frk. sveske

      Slet
    2. Jeg er meget inspireret af dig og de andre "sunde" piger. Jeg spiser nærmest aldrig brød og gluten og anden form for fy-fy stivelse - jo altså i mine og desserter, men på alle andre tidspunkter er de i reduceret til et minimum! Sådan bliver det nødt til at være, når jeg helst vil veje under 60 kg (169 cm høj), og det lykkes indtil videre fint :-)

      Kh Anne

      Slet
    3. Hej igen,
      Dejligt, du kan finde noget inspiration herinde. Jeg er meget glad for min kost uden stivelse/ korn. Det med sukker er en helt anden og meget laaaang snak. Tillader mig at være en smule imponeret over, at du kan holde vægten dernede med alle de lækkerier, som du kreerer i dit køkken.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Kære Sveske

    Jeg så en lignede opskrift på en anden blog, hvor de have kommet peanutbutter mellem to bananskiver og så dyppet i chokolade, det så altså også læks ud:-)

    Hvor er dine flotte, jeg er så dårlig til at betrække med chokolade, det bliver altid noget gratværk:-)

    Kh Trine

    SvarSlet
  3. Kære Trine,
    Ja, den opskrift har jeg også spottet hos Twin Food ;-) Må lige afprøves næste gang jeg har smeltet chokolade.
    Tak for rosen - lidt kokosolie i chokoladen gør den tyndere og nemmere at få et pænt lag, synes jeg. Efterfølgende skal de så helst være på køl, da chokoladen hurtigt smelter/ bliver fedtet.
    KH
    - frk. sveske

    SvarSlet
  4. Arh, godt tip med kokosolien, det må jeg lige prøve næste gang. Smelter du i vandbad?:-)

    Kh Trine

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak ;-) Håber, det kan hjælpe dig til at håndtere chokoladen.
      Nej, jeg snyder faktisk og bruger microovnen - for det synes jeg er meget nemmere at styre. Brækker ca. 2/3 dele af chokoladen i stykker og smelter den i 20 sek. intervaller. Når der kun er små klumper kommer jeg så den sidste 1/3 i sammen med kokosolien og jeg har flot blank chokolade til overtræk ;-)
      God fornøjelse. Jeg skal selv overtrække en gang bounty, som ligger i fryseren og venter her i weekenden... ;-P
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. Det er en lækker blog med skønne opskrifter, du har! Så jeg vil høre, om jeg må bruge dine billeder på vores online magasin?
    Vi er en webshop, der sælger børneudstyr, men har også lige launchet en blog, som hedder Pixibloggen, og et online magasin, der hedder Pixizoo magasin: http://www.pixizoo.dk/magasin/
    Det er på magasinet, som vi vil linke til din blog og bruge dine billeder. Ville det være okay?
    Det håber jeg :)

    SvarSlet