lørdag den 11. februar 2012

kikærtecurry


Siden Ditte postede sin kikærte-curry har den været på min 'to try'-liste og ingredienserne har faktisk også været indkøbt i nogle dagen, men det er først her til aften, at vi fik det lavet. Vi kæmpede dog lidt med at få smag i retten men godt med lime fik til sidst sat prikken over i'et. Næste gang skal retten dog ikke simre 30 minutter inden kikærterne tilsættes - da fyldet bliver ret udkogt og derfor falder fra hinanden. Det klæder ikke retten så godt, som det også kan ses på mit billede.

kikærtecurry
(2-3 pers.)

1 ds. kikærter
1 ds. kokosmælk
½ blomkål
2 kartofler
1 æble
1 lille løg
1 fed hvidløg (eller mere, hvis du gerne vil have smagen af hvidløg igennem)
lime
gurkemeje
garam masala
spidskommen
tørret chili
salt

fremgangsmåde:
1) Del blomkål i små buketter og skær kartoflerne og æblet i tern.
2) Skær løg og hvidløg fint og steg dem kort i lidt olie i en gryde sammen med krydderierne.
3) Kom blomkål, kartofler og æblet i gryden og tilsæt derefter kokosmælk samt evt. lidt vand.
4) Lad retten simre til grøntsagerne er så møre, som du ønsker dem.
5) Tilsæt kikærterne og lad retten varme igennem.
6) Smag til med ekstra af krydderierne, salt og masser er friskpresset limesaft.
7) Servér med ris, evt. naan brød og en klat god yoghurt på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar