mandag den 27. februar 2012

low carb dinner #6


Som lovet et kik på min aftensmad i dag. Menuen var dog lige ved at blive droppet til fordel for noget nemt, da jeg først var hjemme fra træning efter klokken seks. Jeg tog dog et hurtigt bad og gik i krig i køkkenet. Menuen stod på svampedeller - inspireret af Sabina, peberfrugt dip - inspireret af Kathrine G og rester af dampet broccoli gratineret med revet ost. Jeg har bare vild lyst til ost for tiden ;-)

svampedeller
(ca. 10 stk.)

400-500 g champignon
1 lille løg
2 fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. tørret koriander
2 æg
2 måleskeer HUSKfiber
1 dl revet mozzarella
salt, peber
olie til stegning

fremgangsmåde:
1) Skær champignoner i kvate og steg dem i lidt olie til væsken er fordampet. Lad dem køle lidt af og hak derefter finere.
2) Hak løg og hvidløg.
3) Bland champignon, løg, hvidløg, mozzarella, æg, HUSKfiber og krydderier i en skål.
4) Kom 'farsen' på panden med en spiseske og steg ca. 5 min på hver side.


peberfrugt dip

1 rød peberfrugt
½ mellem rød chilipeber
½-1 fed hvidløg
1-2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. citronsaft
1 lille håndfuld mandler

fremgangsmåde:
1) Skær peberfrugten i store tern og steg den på panden til den får farve*. Lad den køle lidt af.
2) Kom alle ingredienserne i minihakkeren og hak til dippen har den ønskede konsistens.

*Jeg havde oprindeligt en plan om, at peberfrugten skulle have været grillet i ovnen, så jeg kunne flå skindet af, men det blev den nemme metode i dag, da klokken var mange og jeg bare var sulten.

9 kommentarer:

  1. Har aldrig brugt der der HUSKfiber, men er meget interesseret i at høre, hvilken en du bruger - er det bare den der grønne? :) Vil gerne selv til at eksperimentere.

    Kærligst Caroline

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Caroline,
      Ja, det er den med den grønne top, jeg har - du kan se den her:
      http://frksveske.blogspot.com/2012/01/gode-rad-i-den-kolde-tid.html
      Jeg eksperimenterer også og i svampedellerne erstattede det den rasp, som ellers skulle i ifølge opskriften.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Begge opskrifter lyder simpelthen så lækre - de er helt klart tilføjet til min 'to try'-liste :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var godt ;-) Prøv dem endelig af. Tilsæt evt. soltørrede tomater til dip'en (dem glemte jeg lige i farten), så den får lidt mere 'dybde'.
      - frk. sveske

      Slet
  3. Det ser vildt lækkert ud! :-)
    Mitsunde.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej S,
      Det er jeg da glad for, at du synes ;-)
      Svampedellerne er i hvert fald en rigtig god måde at få brugt nogle lidt afdankede svampe på.
      - frk. sveske

      Slet
  4. Det ser rigtig lækkert ud, du har mange gode opskrifter! Har prøvet en del som jeg må sige, har vist sig at være overraskende gode. Så stor ros herfra ;)
    Du bruger HUSK i en del af dine opskrifter - har du et forslag til, hvad man kunne bruge i stedet og altså erstatte HUSK'en med? Bl.a. også i denne. Eller kan man evt. helt udlade det ? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Mange tak, det glæder mig at høre.
      HUSK er fiber, som suger væske til sig. Spiser du ikke kornfrit kan det erstattes med mel. Ønsker du kornfrit er knuste hørfrø mit bedste bud.
      - frk. sveske

      Slet
    2. Okay - tak for dit svar. så vil jeg forsøge med hørfrø :)

      Slet