torsdag den 9. februar 2012

quick peanut 'cupcake'


I går eftermiddag havde jeg planlagt en eftermiddag i køkkenet, men der skulle lige startes med noget energi - det blev til en kop micro-kage. Kagen havde jeg set Hos Annette, men farin og chokolade gik jeg uden om, så I får lige opskriften, som jeg lavede den. Beklager den ikke er så foto-venlig ;-)

quick peanut 'cupcake'
(1 pers.)

1 æg
1½ spsk. hvidhvedemel
1 spsk. Sukrin
1½ spsk. crunchy peanutbutter
1 tsk. vanillepulver
1 nip salt
4 hakkede mandler
evt. ½ banan*

fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne i en kop/ skål.
2) Bag kagen i microovnen i 45-90 sek. (afhængig af ovnens effekt, min fik 75 sek.)
3) Servér straks - evt. med vanilleskyr/-kvark.

*næste gang vil jeg mose en ½ banan i dejen, da den er ret fast og mangler sødme - men jeg har jo også fjernet båede farin og chokolade.

Kagen gled dog fint ned i selskab med en ½ banan i skiver ;-) Derefter var der god energi til at forsøge med yderligere to nye opskrifter, som jeg nok skal lægge her på bloggen en af de næste dage.

8 kommentarer:

  1. Hmmm.. Går ud fra, at det er et pasturiseret æg? Det ser RIGTIG lækkert ud! :)

    Kærligst Caroline

    SvarSlet
  2. Hej Caroline,
    Det vil jeg klart anbefale.
    Ja, den har i hvert fald potentiale til at blive rigtig god.
    - frk. sveske

    SvarSlet
  3. Tusinde tak for dit svar - vil afprøve opskriften en af de kommende dage! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme, Caroline. Det synes jeg da, du skal gøre ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  4. Mums!! Har lige prøvet at lave den her til aften uden sukrin men med en lille most banan. Super lækkert :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nina,
      Det lyder rigtig godt - tænkte nok, at en banan ville gøre underværker ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  5. Dejligt at du blev inspireret af mit indlæg om denne supernemme "cupcake" ! Glæder mig til at læse mere om dine eksperimenter med opskriften :-)

    Jeg har i øvrigt givet dig en blog award, som du kan læse mere om på min blog :-)

    P.S. Tak for linket til min blog.... jeg hedder dog ikke Hanne, men Annette ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annette,
      Tak for inspirationen - den er blevet lavet igen til morgen og denne gang med en ½ banan samt lidt agavesirup, det var et hit.
      Mange tak for awarden :-D
      Beklager, den er smuttet i farten og nu rettet.
      - frk. sveske

      Slet