tirsdag den 7. februar 2012

asiatiske kødboller i paneng red curry sauce


I dag stod aftenens menu på asiatiske kødboller i paneng red curry sauce med nudler og råkost. Menuen var inspireret af Sabina og Line. Det er virkelig en god ret og helt sikkert ikke sidste gang det kommer på bordet herhjemme. Opskriften skal I derfor ikke snydes for.

asiatiske kødboller i paneng red curry sauce
(2-3 pers.)

fars:
500 g hakket oksekød
½ brev Santa Maria Paneng Red Curry Spice Mix
3 spsk. creamy peanutbutter
2 fed hvidløg, pressede (mine var desværre mugne, så der røg et lille løg i som erstatning)
1 æg
½-1 frisk rød chili

sauce:
1 ds. kokosmælk
½ brev Santa Maria Paneng Red Curry Spice Mix
½ dl peanuts, hakkede
1 rød peberfrugt
1/3-½ squash
saft af ½ lime
evt. soya (blev erstatning for fiskesaucen)

fremgangsmåde:
1) Bland ingredienserne til farsen til en ensartet masse.
2) Tril farsen til kødboller - ca. 2 cm i diameter.
3) Steg kødbollerne på en varm pande i kokosolie. Tag dem af og hold dem varme under et stykke staniol.
4) Kom kokosmælk, resten af krydderiet, de hakkede peanuts og evt. soya i en gryde og lad det simre et par minutter.
5) Jævn evt. saucen med en smule maizena inden limesaft, peberfrugt, squash samt kødbollerne tilsættes og saucen simre yderligere et par minutter.

Servér med fuldkornsnudler og salat.

2 kommentarer:

  1. Hej Frk. Sveske.
    Har du en mail man kan kontakt dig på?
    Tak.
    Kh. Nadia

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nadia,
      Lad mig få din mail, så skal jeg skrive til dig ;-)
      - frk. sveske

      Slet