torsdag den 26. december 2013

LCHF vafler med flødeost


Her i den søde juletid, hvor det vrimler med godter - og Æbleskiver, som langt fra er low carb, så fordrer det i den grad at kigge efter alternativer. Æbleskiveduften gav mig lyst til vafler - det er vel en slags 'same same but different'. Eller det bunder jo i, at jeg indtil Juleaften ikke ejede en æbleskivepande, men derimod har jeg et rigtig godt og gammelt vaffeljern. Lidt googlen rundt og jeg fandt denne opskrift, som blev ganske vellykket. Det giver ikke sprøde vafler, men mættende vafler på LCHF-manér. Og så spreder vafler bare hygge, hvis du spørger mig. De gør sig ganske godt med ost og hindbærpuré. Prøv dem!

LCHF vafler med flødeost
(6-8 plader)

4 æg
200 g flødeost
et drys vanillepulver
et drys kardemomme (kan udelades)
en knivspids salt
1½ tsk bagepulver
1½ spsk fiberHUSK*
2-3 spsk pulveriseret Sukrin Gold (kan udelades)

*erstat evt. med affedtet mandelmel eller kokosfibre

fremgangsmåde:
1) Blend æggene med flødeosten til det er ensartet.
2) Tilsæt de øvrige ingredienser og blend sammen.
3) Lad dejen hvile kort, mens vaffeljernet varmer op.
4) Steg vaflerne i smør ca. 4 min. til de er gyldne og slipper jernet.

tip!
Vaflerne kan sagtens bruges til det salte topping, hvis du udelader vanille, sødning og kardemomme. Prøv fx at toppen en bagt vaffel med ost og godt pålæg, læg en plade vaffel over og bag i vaffeljernet til osten er smeltet.


6 kommentarer:

  1. Ha ha din oste spiser - selvfølgelig havarti på - det skal prøves :D

    SvarSlet
  2. Lækkert, vafler med flødeost.
    Jeg laver den bedste hybenmarmelade og tror den vil passe perfekt til i smagen:-)

    Glædelig bag jul.
    Mary-Liz

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mary-Liz,
      Håber, du vaflerne gik godt til din marmelade?
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Tusind tak for en rigtigt god vaffel opskrift. Har ledt efter en der var nem, hurtig og god. Nu behøver jeg ikke lede mere. ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hildur,
      Selv mange tak! Den er nemlig nem og velsmagende, selv om det ikke bliver sprøde men bløde vafler.
      KH
      - frk. sveske

      Slet