torsdag den 19. december 2013

blomkålssalat med feta, hasselnød & æble


I mit forsøg på at implementere mere af det grønne - er diverse kål igen rigt repræsenteret på menuen. Min store inspiration til salat finder jeg hos Maria - og denne salat er faktisk ingen undtagelse. Jeg er vild med den rå blomkål i couscous-form, da den virkelig smager meget lidt af blomkål eller rettere blomkåls-prut. Desuden havde jeg en rest broccoli at spæde til med, da jeg også har andre planer med blomkål en af de nærmeste dage. Herhjemme fik vi salaten som tilbehør til den alt for lækre LCHF lasagne.
Da kæresten ikke er fan af feta og eddike - serverede jeg salaten med feta og dressing 'on the side'. Heldigvis går det ikke ud over salatens smagsoplevelse, at disse to ting først tilføjes på tallerknen. På den måde røg der også lækker grønt på tallerknen hos ham den lækre herhjemme.

blomkålssalat med feta, hasselnød & æble
(2-3 pers.)

1 lille øko blomkål (eller 50/50 broccoli og blomkål)
½-1 æble
en håndfuld ristede hasselnødder
50 g ægte fuldfed feta

dressing
1 tsk dijonsennep
1 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
salt+peber
evt. 1 tsk kokossukker

fremgangsmåde:
1) Hak blomkålen helt fint til couscous i minihakkeren.
2) Rør dressingen sammen - smag til med salt, peber og evt. kokossukker.
3) Vend dressingen i kålen.
4) Skær æblet i små tern og fordel over salaten.
5) Hak nødderne groft og skær fetaen i tern.
6) Kom nødder og feta på salaten lige før servering.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Den lyder god, den salat...mmmmm : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, et lækkert grønt indslag.
      Glædelig JUL
      - frk. sveske

      Slet