2. juledag bød på årets julefrokost hos mine forældre. Det var sædvanligvis en hyggelig dag med masser af mad. Da jeg ikke spiser rugbrød, havde jeg i stedet bagt det skønne hørfrøbrød, som Maria - VanløseBlues delte for nylig. Det var bare super lækkert og gjorde sig rigtig godt under julens fiskefilet og lune leverpostej, som er mine hofretter sammen osten ;)
Desuden var opskriften perfekt til anvendelse af de pasteuriserede æggehvider, som stod tilbage efter julens marcipan-produktion. Har du ikke sådan en flaske på køl, tænker jeg, at tilsvarende almindelige hele æg sagtens kan erstatte hviderne.
Har du måske en forsinket julefrokost i vente eller måske nytårsfrokost, så kan jeg på det varmeste anbefale dette brød. Tak for inspirationen, Maria :D
hørfrøbrød med solsikkekerner
(1 mellemstort brød)
1 fl past. æggehvider (240 ml)
100 g creme fraiche/ hytteost/ kokosmælk
1/2 dl olivenolie
200 g kværnede hørfrø
2 spsk hele hørfrø
5 spsk solsikkekerner
2 spsk loppefrøskaller
2 tsk bagepulver
1 lille tsk havsalt
fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 150 grader.
2) Pisk hviderne med creme fraiche.
3) Bland de øvrige ingredienser i og rør godt.
4) Hæld dejen i en mellemstor brødform beklædt med bagepapir.
5) Bag brødet i 45-60 min. ved 150 grader.
6) Lad brødet afkøle helt på en bagerist, inden det skæres eller pakkes væk.
tip!
Skær evt. brødet i skriver og frys ned i portioner, så det kan tages op efter behov.
...enjoy!
Lækkert �� hvor mange "rigtige" æg tror du der skal til?
SvarSlet1 æggehvide er ca. 30 g/30 ml
SletSå der skal æggehvider fra 8 æg til
Hvis du vil have hele æg så kan du nok sige 3-4 æg :) (og tage lidt olie fra?)
Bager du med eller uden varmluft?
SvarSlet