Jeg har efterhånden lavet LCHF pizza mange gange og i mange variationer. Konceptet med at 'skjule' grøntsagerne i bunden er jeg stor fan af. Desuden kan den der grønne pizzabund laves af diverse grøntsager. Blomkålen er nok den oftest forekomne i LCHF sammenhæng. Hjemme hos os, synes vi - nok især ham den lækre - at den godt kan smage lidt meget af 'prut'-kål. Derfor bliver favoritten af andre kål typer eller eb kombination. Skulle du som jeg ligge inde med et bundt slatten broccoli, så er det perfekt som pizzabund - og en af mine favoritter.
LCHF pizza med bund af broccoli
(2-3 pers.)
400 g broccoli
120-150 g revet ost med smag
2 æg
2 spsk loppefrøskaller/ HUSK
urtesalt
oregano
idéer til fyld
Urtekram tomatpuré
revet modnet cheddar
taco-krydret oksekød
champignon
peberfrugt
jalapenos
fremgangsmåde:
1) Varm ovnen op til 250 grader.
2) Blend broccolien helt fint i minihakkeren eller foodprocessor.
3) Kom broccoli i en skål sammen med de øvrige ingredienser eller fortsæt i foodprocessoren.
4) Bred broccolimassen ud med våde fingre på en bageplade beklædt med papir.
5) Forbag bunden ved 250 i 10-12 min. til den er gylden.
6) Top med dit yndlings pizzafyld.
7) Bag pizzaen yderligere 10 min. til osten er smeltet.
Velbekomme!
Hej sveske
SvarSletJa lækker ser den ud og lækkert med lidt pizza midt i al julemaden. Er også klart til broccolibund fremfor blomkålen.
Hilsen Louise
Hej Louise,
SletDet er nemlig lækkert med noget af alt det grønne.
Glædelig JUL
- frk. sveske