lørdag den 21. december 2013

LCHF pizza på bund af broccoli


Jeg har efterhånden lavet LCHF pizza mange gange og i mange variationer. Konceptet med at 'skjule' grøntsagerne i bunden er jeg stor fan af. Desuden kan den der grønne pizzabund laves af diverse grøntsager. Blomkålen er nok den oftest forekomne i LCHF sammenhæng. Hjemme hos os, synes vi - nok især ham den lækre - at den godt kan smage lidt meget af 'prut'-kål. Derfor bliver favoritten af andre kål typer eller eb kombination. Skulle du som jeg ligge inde med et bundt slatten broccoli, så er det perfekt som pizzabund - og en af mine favoritter.

LCHF pizza med bund af broccoli
(2-3 pers.)

400 g broccoli
120-150 g revet ost med smag
2 æg
2 spsk loppefrøskaller/ HUSK
urtesalt
oregano

idéer til fyld
Urtekram tomatpuré 
revet modnet cheddar
taco-krydret oksekød
champignon
peberfrugt
jalapenos

fremgangsmåde:
1) Varm ovnen op til 250 grader.
2) Blend broccolien helt fint i minihakkeren eller foodprocessor.
3) Kom broccoli i en skål sammen med de øvrige ingredienser eller fortsæt i foodprocessoren.
4) Bred broccolimassen ud med våde fingre på en bageplade beklædt med papir.
5) Forbag bunden ved 250 i 10-12 min. til den er gylden.
6) Top med dit yndlings pizzafyld.
7) Bag pizzaen yderligere 10 min. til osten er smeltet.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Hej sveske
    Ja lækker ser den ud og lækkert med lidt pizza midt i al julemaden. Er også klart til broccolibund fremfor blomkålen.
    Hilsen Louise

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise,
      Det er nemlig lækkert med noget af alt det grønne.
      Glædelig JUL
      - frk. sveske

      Slet