tirsdag den 24. december 2013

julens konfekt anno 2013 vol. II


Det er JUL! Rigtig glædelig JUL :)

Ingen jul uden godter, derfor som lovet endnu flere julegodter med og uden hjemmelavet marcipan. Jeg elsker at lave min marcipan selv, så kan jeg nemlig komme uden om den enorme mængde sukker, der er i købe-marcipan. Når man laver den selv bliver mandler nemt hovedingrediensen og det kan smages. Det er desuden nemt at peppe marcipanen op med forskellig smag eller en god portion hjemmelavet nougat. Sidstnævnte kan narre selv de skarpeste smagsløg, så lad os lægge ud med den.


syndige nougatbider

hjemmelavet nougat
85 g sukkerfri lys chokolade
100 g hasselnøddesmør

overtræk+ topping
mørk chokolade
hakkede pistacienødder

fremgangsmåde:
1) Smelt chokoladen over vandbad.
2) Rør hasselnøddesmørret i chokoladen.
3) Hæld den flydende nougat i en form.
4) Sæt på frost en times tid til nougaten er stivnet.
5) Skær nougaten i mundrette bider.
6) Overtræk med mørk chokolade og drys med pistacienødder.
7) Opbevar de syndige bider på køl eller frost indtil kort før servering.


marcipan med nougat
(10 stk.)

1/4 port.hjemmelavet (opskrift ovenfor)

overtræk + topping
mørk chokolade
kokos

fremgangsmåde:
1) Rul din marcipan til en tyk pølse på ca. 10 cm.
2) Skær skiver af ca. 1 cm tykkelse.
3) Læg et lille tern nougat på hver marcipanskive.
4) Fold marcipanen op omkring nougaten til den er helt dækket.
5) Tril til en kugle.
6) Smelt den mørke chokolade over vandbad.
7) Overtræk kuglerne og drys med kokos på toppen.
8) Sæt kuglerne på køl til chokoladen er stivnet.

 

hindbærdrøm
(10 stk.)

100 g smuttede mandler
50 g optøede hindbær
1 spsk Sukrin Gold
3 dråber flydende Stevia Vanille (kan udelades)
½ tsk mandelessens

overtræk + topping
mørk chokolade
frysetørret hindbær

fremgangsmåde:
1) Purér de optøede hindbær - giv evt. kort opkog.
2) Mos bærerne gemmen en sigte - så du får kernerne siet fra.
3) Blend mandlerne til fint mel i minihakkeren.
4) Bland alle ingredienserne til en samlet lyserød marcipan i en skål.
5) Lad hindbær-marcipanen hvile en halv times tid på køl.
6) Smelt chokoladen over vandbad.
7) Tril små kugler af marcipanen og overtræk med chokolade.
8) Drys kuglerne med eller tril dem i frysetørret hindbær.

Glædelig JUL :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar