Alle de gange jeg tidligere har lavet coleslaw har der været i den hurtige udgave, hvor hele balladen blot vendes sammen før servering, men lørdag aften tog jeg tid til at marinere kålen først. Sådan laves traditionel coleslaw vist nok. Man opnår i hvert fald den mere snaskede konsistens. Jeg er helt sikker på, at det vil gøre en gang hvidkål godt med marineringen inden, da den kan være ret grov i strukturen. Jeg brugte spidskål i min salat denne gang og kunne da helt sikkert finde på at marinere den igen en anden gang, hvis tiden er der til det.
coleslaw med marineret kål
(2 pers.)
½ øko spidskål eller lille hvidkål
1 stor gulerod
marinade
2 tsk dijonsennep
2-3 spsk æbleeddike
1 tsk kokossukker
salt+peber
dressing
1½ dl creme fraiche 38 %
2 store spsk mayo
saft af en skive citron
evt. 1 tsk kokossukker
salt+peber
fremgangsmåde:
1) Snit kålen fint i hånden eller på et mandolinjern og riv guleroden groft.
2) Rør marinaden sammen og vend i kål- og gulerodsblandingen - kram evt. med fingrene.
3) Lad kålen marinere et par timer på køl.
4) Inden servering blandes ingredienserne til dressingen og vendes i.
5) Smag din coleslaw til med citronsaft, kokossukker, salt og peber.
Velbekomme!
Den er nu skrevet ind i min 'opskrift'bog, den skal prøves.
SvarSletHej Maddy,
SletDet lyder godt - god plan - håber, den falder i smag.
Glædelig JUL
- frk. sveske