torsdag den 19. september 2013

LCHF kokosgrød møder cacao


Den skønne kokosgrød kan varieres i det uendelige, når det kommer til smag og toppings. Jeg har dog indtil nu foretrukket den plain med vanille og toppet med den salte peanutbutter, de bitre cacao nibs og kanel. Denne variation afviger ikke meget fra favoritten og dog, for grøden med smag af cacao er altså en anden smagsoplevelse. Det er helt sikkert en variant, som kan anbefales, så derfor vil jeg da lige dele idéen med jer herinde også.

LCHF kokosgrød med cacao
(1 port.)

2 æg
1 dl kokosfløde el. 1½ dl kokosmælk
1 spsk kokosfibre
½ spsk raw cacaopulver
et drys vanillepulver
et drys salt
evt. 1-2 spsk kokosolie

topping
Urtekram choco peanutbutter
cacao nibs
kanel

fremgangsmåde:
1) Pisk æg og kokosmælk sammen ved jævn varme.
2) Tilsæt kokosfibre, cacaopulver, salt og vanille og varm langsomt op.
3) Kog grøden til den ønskede konsistens.
4) Hæld i en skål og top med peanutbutter, cacao nibs og kanel.
5) Servér straks og nyd!

12 kommentarer:

  1. Den må så meget prøves!
    KH fra en anden fan af kokosgrød :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Tænkte nok, den kunne friste.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Ej det frister og især her på en lavkalorie dag..;0) Lyder mere og mere som en dessert, den "gamle" udgave smager helt vild godt kold, denne her må også testes snart .

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise,
      Ja, det er næsten en dessert med cacao. Men dessert hver dag er vel heller ikke for meget.
      God fredag til dig!
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    2. Mere præcist kan det vist ikke formuleres :0) Og lige over <3

      Slet
  3. Kan man erstatte kokosfibre med almindeligt supermarkeds kokosmel?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stefanie,
      Nej, det kan du desværre ikke, da det slet ikke indeholder samme mængde fibre og derfor ikke kan jævne/ tykne grøden.
      Du kan ersatte med mandelmel fra Funktionel Mad, hvis du skulle have det på lager.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Kan den holde sig en dag i køleskab? Kan simpelthen ikke få den store portion ned, men vil også være ærgerligt bare at smide ud:-) den er super lækker :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Josefine,
      Grøden kan fint holde på køl til dagen efter og den smager også godt kold.
      Du gemmer da bare resterne til senere, hvis du ikke er sulten nok til en hel portion.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. Tak for svar, og har skam også spist det til morgenmad i dag, super lækkert og meget mættende :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Josefine,
      Det lyder godt, at den faldt i din smag - og ja den mæthed er fantastisk. Hurra for fedt og fibre ;)
      KH
      - frk. sveske

      Slet