søndag den 9. juni 2013

frozen coconut candy


Før ferien - og mit indkøb at et stort glas lækker kokossmør havde jeg kik på disse lækre kokos-'chokolader' hos Heidi. De dukkede så igen op på nethinden, da jeg i går var i køkkenet og lave boller og marmelade til lørdagshygge. 
De er meget nemme at lave og kan man som jeg spise kokossmør rent (læs: direkte fra glasset med en ske) bliver det bestemt ikke ringere af at tilsætte lidt sliksmag. Med hensyn til fyldet er mulighederne jo uendelige. Heidi brugte cacaonibs og jeg min favorit kombination - lakrids & hindbær. Kun fantasien sætter grænser. Prøv dem!

frozen coconut candy
(ca. 8 stk.)

1 dl kokossmør
2 tsk frysetørret hindbær
1-2 tsk rålakridspulver*
3 dråber flydende Stevia

*jeg brugte Urtekrams

fremgangsmåde:
1) Blødgør kokossmørret i microovnen eller over vandbad. Det skal helst ikke blive helt flydende, da tungt fyld så risikerer at falde til bunds.
2) Rør fyldet/ smagen i kokossmørret og smag til.
3) Kom kokossmørret i en chokoladeform eller isterningeform og sæt på frost.

tip!
Kokosslikket kan spises direkte fra fryseren. 

NB!
Indfrysningen kan gøre kokossmørret helt hvidt, så stykkerne ser lidt misfarvet ud, men det påvirker ikke smagen.





...enjoy!

6 kommentarer:

  1. Åh fint! Kan huske at jeg også tænkte at jeg ville lave dem, da jeg så dem hos Heidi, men så kom jeg ligesom ikke længere. På et tidspunkt skal jeg dog nok få det gjort, er jeg sikker på! :D Smager det "chokoladeagtigt" - eller bare af kokos (som dog absolut heller ikke er at kimse ad!)? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Xenia,
      De smager af kokossmør, men det er virkelig et hit, hvis du spørger mig.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hov! Hvor blev citronsnitterne af?
    : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Snullemor,
      Jeg bøvlede lige med blogger til morgen, men de skal nok komme på senere i dag.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. er det ligesom at få kokosolie i munden?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mathilde,
      Jeg synes det er mere cremet og mindre olie-agtigt i munden.
      KH
      - frk. sveske

      Slet