mandag den 6. februar 2012

butterbeans vafler



Jeg holder fri sammen med kæresten i dag. Vi har officielt været kærester i 2 år i dag :-D Indtil videre har vi nydt dagen med en tur i fitnesscentret og disse spændende madvafler fra Birgitte Nymanns 'FLAD MAVE - så enkelt er det!. Vaflerne er ret tørre i konsistensen, derfor tilføjede jeg både lidt mælk og olie-margarine undervejs. Opskriften skal der eksperimenteres lidt med. Men vaflerne mætter godt og med nøddecreme og lidt banan er det en lækker snack. Birgtitte foreslår også, at man kan bruge dem som sandwich-brød - det må jeg prøve en anden gang. Desuden kan man bage dem som pandekager, hvis man ikke lige vil have gang i vaffeljernet.

butterbeans vafler
(6-7 plader afhængig af jernets størrelse)

1 ds. butterbeans
3 æg
2 tsk. HUSKfiber
1-2 dl vand eller anden væske (her tog jeg lidt mælk)
evt. lidt fedtstof/ olie i dejen
kokosolie til bagning

fremgangsmåde:
1) Varm vaffeljernet op.
2) Blend butterbeans'ene med lidt vand.
3) Rør et æg i ad gangen.
4) Tilsæt HUSKfiber, væske og evt. fedtstof.
5) Bag vaflerne til de er gyldne.


Velbekomme!

Nu bliver der slappet lidt på sofaen og i aften skal vi ud og nyde lidt lækker mad på en ny (for os) restaurant - det glæder jeg mig til.
Rigtig dejlig mandag til jer derude bag skærmene.

6 kommentarer:

  1. Ja, pandekager og vafler = Uhm!
    - frk. sveske

    SvarSlet
  2. Tillykke med 2 års dagen :)
    De ser rigtig lækre ud de vafler.... de skal helt sikkert prøves !
    ~ Vivi

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vivi,
      Mange tak.
      Prøv dem ;-) men tilsæt gerne lidt fedtstof og/eller mælkeprodukt, da de er ret tørre. Men men nøddecreme gør underværker.
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hej frk sveske
    Jeg tilfører en halv banan til opskriften samt lidt vaniliepulver. Det giver god sødme og tager noget af tørheden

    - Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rikke,
      Tak for tippet - det må jeg prøve, hvis den dåse butterbeans, jeg har stående en dag skal bruges. Jeg undgår dog ellers bælgfrugter, så dåsen har stået længe!
      KH
      - frk. sveske

      Slet