Når man craver lun leverpostej, som måske ikke er helt glutenfri (læs: hvorfor skal der hvedemel i min leverpostej?), må der tænkes i en hurtig brødløsning, når jeg ikke ønsker at gå 'all in' og fylde maven med rugbrød. Dermed opstod denne afart af sandwichbrødet uden mel i mit køkken lørdag eftermiddag, hvor jeg impulsivt havde indkøbt lækker lun leverpostej til en sen frokost. Det var også lige noget, der faldt i kærestens smag - jeg havde selvfølgelig sørget for rugbrød til ham. Det blev gensynet med en tidligere hofret ved weekendfrokosterne, da vi lige havde mødt hinanden. Mit sesambrød gjorde sig fint under en god portion leverpostej, toppet med sprød bacon og masser af agurk 'on the side'.
Brødet er dog også som navnet antyder perfekt til en sandwich fx i madpakken eller en lækker ostemad på morgenbordet, måske? Opskriften får du i hvert fald lige her!
sesam sandwichbrød
(4 stk.)
3 store æg
50 g græsk yoghurt 10 %*
1/2 dl sesam-mel
1/4 dl sesam
1/4 dl hørfrø
1/4 dl solsikkekerner
1/2 dl kværnede kerner/ frø
2 spsk fiberHUSK
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
*erstat med andet mælkeprodukt eller kokosmælk for mælkefri
fremgangsmåde:
2) Pisk æg med yoghurt.
3) Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt.
4) Lad dejen hvile 5 min.
5) dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir**.
6) Bag brødet ved 200 grader i 12-15 min.
**brug evt. våde hænder, hvis den er meget klistret
Velbekomme!
Nøj, det ser lækkert ud, det der brød! :-) Det kommer på to-do-listen.
SvarSletBare et lille tip, til en anden gang; Hanegal laver glutenfri leverpostej, som smager fortræffeligt lun :-) Jeg køber dem tit, når de er på spot, og putter dem i fryseren. Så har jeg dem, til hvis trangen melder sig. Det sker nemlig også her, at der melder sig en spontan trang til leverpostej :-)
Hej Vikki,
SletDet er rigtigt med Hanegal leverpostejen - den har jeg også før stået med i hænderne, men endnu ikke afprøvet. Det er ikke alle fra køledisken, som smager lige godt lune, er min erfaring, men nu bliver det nok Hanegals en anden god gang. Lørdag blev der bare købt en spiseklar med hjem ;-P
KH
- frk. sveske
Ser super lækkert ud og ligner til forveksling rigtig brød, i hvert fald på overfladen. Er det ægget i smag og konsistens? Det kan selvfølgelig ikke undgåes helt, men de fleste LCHF-brød får en ret ægget konsistens, synes jeg.
SvarSletHej Ditte Marie,
SletBrødet er en smule ægget i konsistensen, men det er ikke rigtig noget, jeg bemærker længere. Min smagsløg har glemt konsistensen af det alm. melholdige brød, tror jeg.
Sesam-melet er i hvert fald godt til at hindre det meget æggede uden at tilføre en sødelig smag, som mandel- og eller kokosmelet.
KH
- frk. sveske
Ser rigtig lækkert ud - honestly smager det så godt at det giver trang til mere?? ved godt hvad jeg mener :D
SvarSletKnus Louise
Hej Louise,
SletHer var det leverpostejen, som smagte af mere... Men jeg forstår dig og ja, det har lidt samme effekt som øvrige brøderstatninger... Jeg fik lyst til ostemadder (øv, havde ikke mere ost!!) Må snart investere i Pofiber og afprøve dit 'ristebrød'.
KH
- frk. sveske
Ok tak for tilbagemeldingen :D Elsker også lun leverpostej og får sjovt nok altid trangen til ost når man får et godt stykke brød. men prøves skal det i weekenden i hvertfald!
SletHej igen Louise,
SletJa, mælkeprodukterne har også lige haft et lidt for godt tag i mig, så nu er de (igen) på nedtrapning - har aftalt med med selv, at det kan give til en havarti (til ostemadder og ostepaneret æg), når der er øko-lørdag i føtex...
KH
- frk. sveske
Uhm - lun leverpostej med ristede svampe og bacon - det er altså bare godt! Jeg er så hardcore at jeg sagtens kan spise sådan en uden brød - ja ja bare kald mig sær ;-)
SvarSletMen dit brød ser nu rigtig lækkert ud :-)
kh maria
Hej Maria,
SletDet overvejede jeg faktisk også at undlade, meen... elsker jo brød og erstatningerne for brød, så det blev ikke lige i denne omgang.
KH
- frk. sveske
Hvor ser det lækkert ud. Det skal bestemt prøves.
SvarSletMvh Kathe
PS Jeg tænker lige, at man vel sagtens kunne bage sig en leverpostej på sesammel eller med Husk?
Hej Kathe,
SletJa da, selvfølgelig kan den laves selv uden mel/ gluten - jeg kan bare spise leverpostej, hvis jeg først har set den rå - der er jeg bare sær.
KH
- frk. sveske
Tulip leverpostej er uden gluten - bare info ;)
SvarSletHej Eva,
SletTak for tippet - jeg må vist selv lune en leverpostej næste gang den 'craving' opstår ;-)
KH
- frk. sveske