I min flirt med græsk yoghurt måtte der også laves lækker topping. Endnu en gang blev der grebet ud efter Janes skønne bog 'LCHF - Spis dig mæt & glad'. Selv om det er længe siden, jeg fik en smagsprøve på müslien hos min mor (læs: som jeg selvfølgelig har foræret et eksemplar af den skønne bog), stod den stadig klar på lystavlen og det måtte dermed blive opskriften. Faktisk så indeholder den alle mine favoritter - kanel, kokos, paranødder & pecannødder + lidt ekstra, så ingen tvivl om, at det ikke er sidste gang, jeg laver den og der er jo mulighed for at variere den i det uendelige. Brug dine yndlingsnødder og -kerner samt tilsæt lige den smag, du ønsker.
nøddemüsli a la madbanditten
(et stort syltetøjsglas)
4 dl blandede nødder*
2 dl kokosflager
½ dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
2 spsk kokossukker (kan udelades)
2-3 tsk kanel
1 tsk vanillepulver
*jeg brugte lige dele paranødder, pecannødder, mandler og hasselnødder
fremgangsmåde:
1) Varm ovnen op til 100 grader.
2) Hak nødderne groft.
3) Bland alle ingredienserne godt.
4) Bred müslien ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
5) Rist müslien 1½ time i ovnen ved 100 grader - rør et par gange undervejs.
6) Kom den afkølede nøddemüsli i et lufttæt syltetøjsglas.
...enjoy!
hov den skal jeg da også teste. Mums!
SvarSletHej Marian,
SletJa, det er du da næsten nødt til ;-P
KH
- frk. sveske
Ja hov den skal jeg da også lige teste - nødder og kanel - gotta love it (-;
SvarSlet...for sure!
SletGod weekend.
KH
- frk. sveske